Briljante nieuwe ideeën!

Idee

Nee, nu niet zeuren, wees ook eens blij met goed nieuws! Tuurlijk hebben Geert en Rita het al eerder gezegd maar 't gaat om wie het zegt, hoe en wanneer het wordt gezegd. Begrijp dat dan. Ik ben er blij mee hoor dat PvdA-minister Eberhard van der Laan, van Integratie nota bene, gisterenavond bij Knevel en Van den Brink 'ns recht voor z'n raap zei dat we de constante instroom van importbruiden niet meer aankunnen en dat ie uitlegde wat de gevolgen ervan zijn. Ik was werkelijk verbaasd over de openhartigheid van deze minister. Importhuwelijken hebben weinig tot niets met verliefdheid te maken, die bruiden worden gewoon opgehaald. Hoe geïntegreerd is dat? Hear, hear!

Het is dus dweilen met de kraan open en de kinderen die uit die importbruiden gegarandeerd geboren worden, hebben op hun vierde levensjaar, ja dan al, gegarandeerd een taalachterstand opgelopen zodat taal de rest van hun leven gegarandeerd een uitdaging blijft.

De kans dat deze kinderen vroegtijdig de school verlaten is daarom voorspelbaar groot, waardoor ze bijna als vanzelf crimineeltjes worden waar wij als maatschappij dan weer voor opdraaien en 'we' hebben al genoeg van die, om er eens een groep uit te lichten, rottige Marokkaanse Nederlanders die niet geleerd hebben dingen in perspectief te zien, en maar minachten en spugen... Nu zijn het nog maar een paar duizend rotzakken, verdeeld over heel Nederland (volgens Van der Laan), maar met de nieuwe aanwas hebben we een kweekvijver waarmee we dit aantal zeker op peil weten te houden.

Gelukkig begrijpt Eberhard van der Laan van de Partij van de Arbeid dat dit niet gewenst is en gaat hij er iets aan doen. De Wet Inburgering wordt deze zomer nog geëvalueerd. In juni 2010 zult u dat al merken, zo te horen worden dat geen halfzachte maar klinkende maatregelen. Maar ook nu weer, even geduld. In de tussentijd doet u gewoon wat journalist Hugo Borst, die bij Knevel & Co mocht meepraten, aanbeveelt en zelf altijd doet als hij van die kansloze jongeren tegen het lijf loopt. Zijn advies: spreek ze gewoon aan als ze zich niet gedragen. Gewoon doen, nou ja, niet als ze met z'n zessen zijn maar twee of drie van die jochies, moet kunnen (ze zijn tegenwoordig vaak nog onder de twaalf jaar als het begint, dus..).

Briljant nieuw idee! Goedkoop en hartstikke effectief. Gek eigenlijk dat we niet eerder op dat idee zijn gekomen. Gewoon aanspreken. Misschien dat Borst' idee tevens een goede tip voor de politie is want tot dusver hebben politie-agenten ook wat moeite met het aanspreken van zulke jochies.

Fatima

Bekijk hier het programma Knevel & Van den Brink (8.6.2009).

36 opmerkingen:

 1. Hugo Borst z'n advies: spreek ze gewoon aan als ze zich niet gedragen.

  ********

  Boeh roepen werkt volgens Donner ook....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het zou bijna om te lachen zijn, als het niet zo om te huilen was.

  hoezo voorspelbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aanspreken. En dan?
  'oh sorry meneer, hier hebt u uw laptop terug. Ik wist niet dat u er zo aan gehecht was..'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Knvel van vanavond:

  Moslims komen naar je toe deze zomer, ook te zien bij knevel over een moslima die op de pvv-stemmer afgaat. Ze zoeken de pvv-stemmers op en natuurlijk totaal geen zelfkritiek. De bustoer waarmee ze door het hele land willen om de pvv-stemmer op te zoeken moet wel gesubsidieerd worden, want propaganda voor de islam mag natuurlijk niets kosten en moet door de belastingbetaler worden betaald. Hopelijk zijn de pvv-stemmers kritisch en mondig genoeg om goede reacties te geven en laten ze zich niet zo gauw schuld aan praten. De vraag die pvv-stemmers zouden kunnen opwerpen is bv, waarom doe je niets aan intolerante lectuur in moskee en islamitische boekhandel, waarom altijd zwijgen, wanneer in boekjes als 'De weg van de moslim' haat en intolerantie worden gepreekt. Hoe geloofwaardig ben he dan naar pvv-stemmers toe om hen een valse schuld aan te praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vandaag in het nieuws:
  Een groeiend aantal allochtonen voelt zich angstig door de opkomst van de PVV. Zo signaleren wetenschappers, mensen uit het veld en politici. Niet alleen de oudere generatie, maar ook jongeren voelen zich steeds meer een onwelkome gast.

  ****************

  Het woord moslim wordt in dit artikel gevoegelijk vervangen door allochtoon......weer zo'n misleiding.
  .
  Zij, moslims dus, hebben niks te vrezen als ze met hun koran ( en dan heb ik het niet over die van Kadar) aan kunnen tonen dat wij niks van hen te vrezen hebben (Wel de hele koran, dus niet shoppen)
  ZO SIMPEL IS HET.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is me toch wat.
  Een minister die de grondwet overtreden wil en nog applaus krijgt bovendien.
  Het moet toch niet gekker worden.
  Artikel 1 van de grondwet zegt toch duidelijk dat de overheid alle burgers gelijk moet behandelen.
  Kennelijk geldt dit niet meer voor Marokkaanse Nederlanders, want er wordt met twee maten gemeten daar een Amerikaanse Nederlander wél een importbruidje mag trouwen.
  En hoe zit het met de Turkse import ? Of een Surinaamse. Waar ligt de grens en wie trekt het en op welke gronden.
  Of heeft het hier iets te maken met geloof.
  Dus dat de staat katholieke mensen anders benaderen mag dan islamitische.
  Het is nogal wat. Als het Vogelaar zou betreffen hebben, ok. Maar een eigenaar van een Advocatenkantoor...poeh poeh. Zoveel amateurisme wordt toch niet vaak vertoond.
  Erg vreemd en erg gevaarlijk om de grondwet zo opportunistisch te willen gebruiken.
  Het enige wat de minister kan doen is alle import te stoppen.
  Eigenlijk is het nog gekker dan gek.
  Was het al die tijd niet zo dat de problemen, als die er zouden zijn..(kuch) dan werden die steevast veroorzaakt door een kleine groep.
  Weliswaar meer dan al tien jaar, maar toch steeds maar weer die kleine groep. Vreemd waar die miljoenen dan voor nodig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De grenzen zullen echt dicht moeten voor onopgeleiden uit met name moslim-landen, want dat is een bron van fundamentalisme, achterstand en criminaliteit en Nederland kan die toevloed niet meer verwerken. Leuk hoor die woorden van Van der Laan, maar hij zal echt immigratiebeperkingen moeten stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nog eventjes,, voor het slapen gaan, een ander aspektje naar voren brengen.
  Gristelijk scholen mogen die homo's weigeren ?
  Ook hier weer artikel 1.
  Wat gaat Balk jr nu doen ?
  Alle mensen zijn voor de wet gelijk, Gristelijke scholen worden betaald door...iedereen, ook homo''s lesbo's en islamieten betalen belastinggeld ervoor aan de staat en dus is artikel 1 indeze van toepassing.
  Is art 23 nu in botsing met nummero één ?
  Neen, natuurlijk. Bijzonder onderwijs is mogelijk indien het uit eigen zak wordt betaald.
  Dus mannebroeders, grijp naar uw portemonnaie en geniet van uw getolereerde vrijheid.!
  O Neen !
  Foutje. artikel 137 is nog steeds van kracht.
  Wat nu ? Islamitische opleidingsinstituten sluiten ?


  U ziet het.
  Men heeft er een puinhoop van gemaakt.
  Dat krijg er nu van als je veel te snel je eigen gelijk wil halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hm - 't Is toch heel simpel, als je het mij vraagt.
  Als je onderkent dat islam voor zover die ons aangaat niet zozeer een godsdienst is, maar vooral een vijandig politiek systeem dat bovendien het westen de oorlog heeft verklaard kun je dat heel best aan speciale maatregelen onderwerpen.
  Dat hebben we met het katholicisme gedaan ah eind van de 19e eeuw zolang de paus het verdomde om het primaat van het kerkelijk gezag boven dat van de staat op te geven; toen en daarom mochten katholieken in ons land geen overheidsfuncties bekleden.

  Ook tijdens de koude oorlog waren er speciale maatregelen; communisten mochten geen overheidsbetrekkingen vervullen, en voor het geval er oorlog zou uitbreken lagen er uitzonderingswetten voor hen op de plank. Dat kun je dus met islam ook doen, als je tenminste eindelijk eens onder ogen ziet dat dat niet zomaar een gewoon geloof is

  Snouck Hurgronje heeft daarom het Nederlands gezag in Indonesië ivm de rellen o.a. in Atjeh het advies gegeven om de godsdienst en de gelovigen met rust te laten, maar de oelema's die hen opstookten tegen het gezag ongenadig aan te pakken
  Overigens kwam die hitserij niet alleen van indonesische oelema's - al aan het begin van de 20ste eeuw werd de agitatie vanuit Saoedi Arabië aangestuurd, net als vandaag de dag.

  Stel je toch voor dat je dat onder het mom van de bescherming van de 'godsdienstvrijheid' en uit een verkeerd begrip van het anti-discriminatiebeginsel zomaar zijn gang zou moeten laten gaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmm.

  Toch vraag ik me af waarom van der Laan dit zegt, als evident het aantal huwelijksmigranten gedaald is sinds de nieuwe regelgeving in 2004:

  http://www.e-quality.nl/e-quality/pagina.asp?pagkey=99849

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oei uitzonderingswetten !
  Zo mochten joden in 1940-1945 ook niet met iedereen trouwen.
  Het is maar wie er aan de macht is en Paardestaarts problemen worden zo opgelost en de grondwet aan de vuilnisman meegegeven.
  Opportunisme creert gevaarlijke mensen. Ben benieuwd, overigens, naar die wetten die communisten en katholieken buitenspel zetten.

  Nu is, naar ik aanneem, Paardestaart geen minister en dat is de huivering.
  Dat een minister op zo'n niveau denkt. Dat is erg.

  En hij is niet de enige. Al eerder heb ik het voorbeeld van Guusje's Trias Politica naar voren gehaald.
  Wel zeggen dat zich niet bemoeid met een niet functionerende rechterlijke macht, en aan deandere kant zwijgen over het duet Hamer-Bos.

  U ziet het. Sommigen onder ons hebben, als het hen uitkomt, er geen moeite mee om hun totalitaire neigingen te laten botvieren.

  Terwijl de oplossing tot voorhanden is:
  "Stel je toch voor dat je dat onder het mom van de bescherming van de 'godsdienstvrijheid' en uit een verkeerd begrip van het anti-discriminatiebeginsel zomaar zijn gang zou moeten laten gaan.."
  P, net zoals onze ministrer van Recht, begrijpt onze wetten niet.

  Er is in Nederland geen godsdienst vrijheid. tenminste geen absolute.

  Dat is ook logisch want zo'n godsdienst kan zich weleens tegen de belangen van de Nederlandse burger keren.
  Godsienstvrijheid is er pas NADAT en MITS men zich aan de Nederlandse wegeving/gezag heeft onderworpen en onderwerpt.
  Rudolf gaf een beter antwoord. Hij discrimineert nu op een ander punt. Onopgeleid.
  OK, onopgeleid maar wel streng islamitisch.


  Neen, dat niveau van Van Der Laan zit me niet lekker. En ook niet die ratten die achter hem aanlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aantal importbruiden enorm toegenomen
  Het aantal importbruiden dat naar Nederland wordt gehaald is vorig jaar met dertig procent gestegen naar 15.330. Vorig jaar kwam er een recordaantal van 140.000 immigranten naar Nederland. Dat blijkt uit de Migratiekaart van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van Justitie.

  Lees verder in Elsevier, 10 juni:

  importbruiden

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gestegen ten opzichte van het vorig jaar, ja.

  Maar het absolute cijfer dat je geeft is nog steeds ruim de helft van wat het was voor de nieuwe regelgeving.

  Dus nogmaals mijn vraag: waarom doet van der Laan alsof er een enorme toevloed is, terwijl deze juist is afgenomen?

  Overigens verwijst het Elsevier artikel nergens naar harde cijfers, alleen maar naar tweedehands cijfers. Me dunkt dat dit met een korreltje zout genomen moet worden.

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mart,

  Het gaat misschien niet eens om het feit of de stijging nou zo enorm is of niet, maar om het feit dat het een ramp is, dat het soweiso dweilen met de kraan open is. Deze vrouwen kunnen niet integreren!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Rudolf,

  Hoe kun je nu volhouden dat het dweilen met de kraan open is, als de aantallen juist dalen? Dat is gewoonweg niet rationeel en logisch.

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De aantallen zijn weer aan het toenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het enige juiste aantal analfabete moslim importbruiden zou 0 zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Rudolf,

  Dat kan je niet zeggen. Het enige dat je kan zeggen is dat de aantallen vorig jaar zijn toegenomen. 1 jaar maakt geen trend.

  Kom, zo moeilijk is statistiek toch niet?

  Antivenin,

  Ik ga niet steggelen of je gelijk hebt of niet, maar je punt is irrelevant.

  De minister roept dat het dweilen met de kraan open is, terwijl de cijfers juist gedaald zijn. Mijn vraag is dan: wat verbergt de minister? Incompetentie bij de IND, dat ze met lagere aantallen het ineens niet meer aankunnen?

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mart praat er war omheen, maar de import van die analfabete bruiden moet STOPPEN. Dus zoals antivenin zegt 0

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Rudolf,

  Als je de import wilt stoppen, dan zou je toch geinteresseerd moeten zijn waarom onze autoriteiten een viervoudige DALING van het aantal migranten niet aankunnen.

  Toch?

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mart,

  Is het fenomeen "Importbruiden" volgens jou een ernstig probleem of niet ?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dirk,

  Irrelevant wat ik vind. De minister verkondigt iets wat in het licht van de cijfers merkwaardig is.

  Als je importbruiden wilt stoppen, dan is toch handig om te weten of de autoriteiten die het moeten uitvoeren op hun taak berekend zijn, en een minister die uitlatingen doet die daar ernstig aan doet twijfelen, dat is toch interessant?

  Of krijgt de minister bij voorbaat het voordeel van de twijfel omdat hij een bepaalt standpunt ondersteunt? En wordt mijn kritiek op de interne tegenspraak in zijn verhaal a priori verworpen omdat ik het misschien niet zo'n groot probleem vind?

  Dat lijkt mij nou niet een rationele houding ten opzichte van de feiten.

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Als instanties en ambtenaren niet op hun taak berekend zijn dan is dat een ernstig probleem. Ook mede daardoor kan men importbruiden invoeren.

  Dit is de doorgedraaide waanzin van de intolerantie orthodoxie:

  Moslima’s willen niet op de foto of eisen een vrouwelijke fotograaf. Hoe ver gaan fotografen in het respecteren van deze principes?

  waanzin

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Rudolf,

  *Exact*. Je hoeft het niet eens te zijn over de ernst van huwelijksmigratie, om te zien dat er in het verhaal van van der Laan iets niet klopt.

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik hoef eigenlijk alleen maar naar buiten te gaan om te weten dat Eberhard van der Laan gelijk heeft.

  Statistieken overbodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mart,

  "Als je importbruiden wilt stoppen, dan is toch handig om te weten of de autoriteiten die het moeten uitvoeren op hun taak berekend zijn, en een minister die uitlatingen doet die daar ernstig aan doet twijfelen, dat is toch interessant? "

  Uitermate interessant.
  Maar dat heeft de minister niet gezegd in Elsevier.
  De minister heeft gezegd dat Nederland het niet aankan en is er derhalve geen interne tegenspraak.

  Ik vraag me wel af hoe de minister dat nu weten kan, hij was toch inmmers verrast door uitermate verheugende verkiezingsuitslag ?
  Zo'n degelijk inzicht wat betreft "Nederland" heeft hij toch ook niet.

  Verder is de stijging van dertig procent slechts een versnelling van een jaren lange trend. en dus niet eenmalig.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dirk - de vervolging en achterstelling van de joden in WO ll gebeurde niet omdat er geen artikel stond in de Duitse grondwet dat het verbood te discrimineren, maar omdat de nazi's misdadigers waren die bereid waren moord en uitsluiting als middel te gebruiken om hun doelen te bereiken

  Disciminatie is een vermoedelijk onuitroeibare eigenschap met een evolutionair doel, waaraan dan ook door de hele geschiedenis met enige regelmaat lucht werd gegeven – soms spontaan, soms georchestreerd, dmv overheidsmaatregelen waar meestal geen enkel werkelijk doel mee gediend was behalve afreageren, afleiding en manipulatie, of maatschappelijke bloodletting in tijden van tegenspoed – en die in onze tijd gebruikt is door de eerste generatie mensen die zich van de voorschriften, regels, gebruiken en verboden heeft bevrijd omdat ze gehoord hadden dat god overleden was..Dat besef heeft zo’n dadendrang en hubris ontketend dat ze de zaken voortvarend aanpakten. De hele wereld werd in die dagen herschapen, ditmaal rationeel en verlicht, en wetenschappelijk aan de tekentafel.
  Dat is ernstig uit de hand gelopen, zoals wij allen weten, want het doel dat zij zich gesteld hadden heiligde immers de middelen en waar gehakt wordt vallen spaanders en met de brokken van die gargantuaanse overreach worstelen we nu nog

  Het communisme is een wanprodukt van die totalitaire periode, en het is dus typerend dat het een communist was die gemeend heeft een menselijk euvel op te zullen lossen door het ff bij wet te regelen. Gewoon de ondeugd verbíeden echter is niet wijs, zou ik zeggen. Het is nogal wat om er van uit te gaan dat er nóoit of te nimmer omstandigheden zouden kunnen bestaan waarin je wel onderscheid zult moeten maken; discrimineren dus..
  En nu zitten we met de gebakken peren..Om de zaken doortastend en absolutistisch aan te pakken heeft dezelfde club er maar gelijk voor gezorgd dat niet alleen Nederland, maar heel Europa zich verbonden heeft aan slecht doordachte en onnodige regels. Bovendien hebben we onze soevereiniteit praktisch uit handen gegeven, zodat we nu met lede ogen moeten aanzien dat wat door generaties is opgebouwd met bloed, zweet en tranen, omwille van de politieke correctheid naar de ratsmodee wordt geholpen

  Als mensen het zich kunnen veroorloven, en als ze eraan toe zijn zich menslievend en rechtvaardig te gedragen dan zullen ze dat doen; niet omdat het in de wet staat, maar omdat ze geen reden zien zich anders te gedragen.

  Artikel l is éen van de uitingen van een naief, onzinnig idee waar we ons van moeten bevrijden voor er een ramp gebeurt

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dirk,

  Ik weet niet hoe jij 'dweilen met de kraan open' definieert, maar in gewoon Nederlands is dat toch echt in tegenspraak met een viervoudige daling van het aantal gevallen.

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 30. paardestaart,
  "Als mensen het zich kunnen veroorloven, en als ze eraan toe zijn zich menslievend en rechtvaardig te gedragen dan zullen ze dat doen; niet omdat het in de wet staat, maar omdat ze geen reden zien zich anders te gedragen"

  Hoe mensen zich willen gedragen, staat in de wet. De wet vloeidt voort uit het verlangen van de mensen.
  Tenminste zo hoort het.
  Wat is er mis met artikel 1 ?
  Het beschermt de burger tegen een te machtige overheid.
  Heeft niets met discriminatie te maken. Je bedoelt 137 ? Ja, dan heb je gelijk.

  Mart,

  Volgens de genoemde website is er een stijging en geen daling. of jij hebt betere cijfers ?

  Dit is dan van de baan ?

  "Als je importbruiden wilt stoppen, dan is toch handig om te weten of de autoriteiten die het moeten uitvoeren op hun taak berekend zijn, en een minister die uitlatingen doet die daar ernstig aan doet twijfelen, dat is toch interessant? "

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik bedoel óok artikel 1 - als de overheid bepaalde maatregelen niet kan treffen omdat iemand dan kan roepen dat er gediscrimineerd wordt, dan hebben wij onszelf klemgezet
  De artikelen die het discriminatieverbod ook nog horizontaal proberen op te leggen zijn helemaal verschruwelijk natuurlijk..

  In de wet staat niet hoe ik mij te gedragen heb, mag ik hopen..zolang ik de strafwet niet overtreed hoop ik dat de wetgever zich niet met mijn handel en wandel bemoeit.
  Dat is geen vanzelfsprekende zaak meer, want ik geloof dat bij vele mensen de handen jeuken om het gedrag van hun naasten eindelijk eens nauwkeurig voor te schrijven..
  Maar zelfs als een meerderheid democratisch besloten heeft dat het wenselijk is dat wij allemaal om tien uur in bed liggen en in het donker vrijen - vooral met het oog op het milieu en het fijnstof natuurlijk - behoudens op democratisch overeengekomen feestdagen, dan nog deugt zo'n regel niet..

  Het akeligste is misschien nog wel dat de discussies inzake vrijheid van dit en vrijheid van dat moraal en recht door elkaar halen..
  Zijn we net vrij, probeert een groepje weer om anderen de deugd voor te schrijven

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dirk,

  Als je 's winters een keer een warme dag hebt, dan is het toch niet meteen zomer?

  Ten opzichte van vorig jaar zijn de cijfers gestegen, dat neem ik voorlopig even voor waar aan. Echter:

  1. Een uitschieter is nog geen trend (zie voorbeeld hierboven).

  2. Omstreeks 15000 is nog steeds maar 25% van het aantal wat in 2004 binnenkwam en de aanleiding was voor de aanscherping van de wet.

  Lijkt mij dus een prima idee om je ogen goed open te houden, te kijken of het dit jaar ook stijgt, en dan onderzoek te doen naar de oorzaak en daar wat aan te doen, toch?

  Maar ja, dan moet je wel autoriteiten hebben die van aanpakken weten, en niet het soort dat een viervoudige daling niet eens aankan.

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Mart,
  Probeer ik gewoon nog een keertje.

  De minister zei dat "Nederland" het niet aan kan. Hij had het dus niet over zijn bestuursapparaat.

  Ik had het over een versnelling van een trend.
  (zie grafiek 1946-2007) immigratie naar Nederland. Na een daling is er nu sprake van een stijging terwijl de trend niet gebroken is.
  Je verwijst ergens naar maar ik heb niets kunnen vinden van een viervoudige daling.
  De site e-quality is natuurlijk niet betrouwbaar te noemen als de multimuljionir en boegbeeld van Linxs bij voortduring geciteerd wordt. ( en ook daar geen grafiek gevonden)
  Verder leert de grafiek ons dat de problemen versneld toenemen. Van 80.000 (1995) naar 120.000 (2006)per jaar. dus dat is een versnelling van 4000 per jaar. Terwijl de problemen van de al reeds gearriveerde groep ieder jaar groter worden.

  Alarmerend zijn de schoolprestaties van leerlingen van allochtone afkomst.
  Terwijl velen in de Allochtonen import geen probleem zien.
  Die mensen zullen nog een shock ondergaan, vrees ik. Een soort reality check.

  Paardestaart,

  "Ik bedoel óok artikel 1 - als de overheid bepaalde maatregelen niet kan treffen omdat iemand dan kan roepen dat er gediscrimineerd wordt, dan hebben wij onszelf klemgezet"

  Dus als we van de overheid eisen dat er een gelijke behandeling ( in gelijke omstandigheden) moet zijn, zetten we onszelf klem ?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dirk,

  kritiekloos aannemen wat de schriftgeleerden zeggen is meer iets voor moslims, vind je niet?

  We hadden het over de huwelijksmigratie, welnu, zelfs de bron die Elsevier geeft, het WOCD rapport, bevestigt het e-quality rapport: totaal aantal gezinsmigranten is zo'n 25000 over het laatst gepeilde jaar.

  En dat is het totaal. Dus dat is inclusief de bijna 50% Zuidamerikaanse, Aziatische en Russische importbruiden voor autochtone Nederlanders.

  Kortom, de huwelijksmigratie van Marokkanen en Turken, en daar hadden we het over, is gedaald, en fors ook.

  Lees de rapporten van e-quality en het ministerie zelf maar.

  En na lezing vraag ik mij nog steeds van waar van der Laan zijn 'dweilen met de kraan open' vandaan heeft. Poginkje proberen stemmen van de PVV te stelen? Het begint er wel op te lijken.

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Aanbevolen: niet alleen vanwege de column van Max Pam, maar zeker ook vanwege pittige Rita Verdonk die het ook nog over de stijging van importbruiden heeft: Buitenhof, 14.6.2009:

  Verdonk

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Right.

  Dus als Rita of de Elsevier het zegt is het zo, en naar de verdommenis met zelf naar de feiten kijken.

  De enige die hier een beetje zelf nadenkt is Rudolf. De rest gedraagt zich net als een stelletje fundamentalistische moslims: niks niet nadenken, gewoon roepen wat de imam zegt.

  25.000 gezinsmigranten *totaal*, volgens het WOCD. Een 3 tot 4-voudige daling in 5 jaar. Maar Annelies spreekt: Rita zegt dat het helemaal niet daalt.

  Bah. Ik voel mijn eigen hersencellen afsterven bij het lezen van zoveel domheid.

  Ik kom over een jaartje nog wel eens terug, kijken of jullie er nog zijn, of het lot van het SIOE gevolgd hebben.

  Mart

  BeantwoordenVerwijderen