Nederland Bekent Kleur wil nog meer Wilders-stemmers

Wildersfronzend425_2

Hoe helpen we Geert Wilders aan nog meer stemmen? Over het antwoord op die vraag heeft de stichting Nederland Bekent Kleur (NBK) een week nagedacht. Vandaag (11 juni) kwam het antwoord op het PVV-succes bij de Europese verkiezingen.

In een verklaring hamert de stichting nog eens op de noodzaak dat Wilders en zijn partij juridisch moeten worden aangepakt. Op die manier heeft men immers ook het tij kunnen keren tegen de Centrumdemocraten, die in de jaren negentig door de rechter werden veroordeeld en vervolgens uit de Tweede Kamer verdwenen.

Het tij is inderdaad gekeerd, maar niet in de door de 'antiracisten' gewenste richting. Na de ondergang van Hans Janmaat kwam ‘extreem rechts’, de term waarmee NBK alle onwelgevallige partijen inclusief de NSB op één hoop gooit, versterkt terug. Eerst via Pim Fortuyn, nu via Geert Wilders, met verkiezingsuitslagen waarvan de arme Janmaat alleen maar een natte droom kon krijgen. Toch blijven de antiracisten denken dat ze een maatschappelijk probleem kunnen oplossen door de schrilste klokkenluider voor de rechter te slepen.

De PVV heeft haar tweede plaats bij de Europese verkiezingen en haar sterke positie in de opiniepeilingen vooral te danken aan de juridische acties tegen Wilders. De PVV mag daarom NBK-voorzitter René Danen en zijn trotskistische bondgenoten, zoals de Universitaire Activisten, bijzonder dankbaar zijn voor alle strafklachten. Betere propagandisten had Wilders zich niet kunnen bedenken.

Toch gaat Danen vrolijk door met het juridisch bestrijden en demoniseren (en daarmee groter maken) van Wilders. Wat dat betreft doen Danen en zijn NBK sterk denken aan Alexander Pechtold en zijn D66. Het is geen wonder dat D66 zo’n beetje de enige politieke partij is die nog goed kan doen in de ogen van Danen & Co.

Vandaag begon dan het tegenoffensief. Opvallend is de rolverdeling. Opperantiracist René Danen bewerkt de internationale markt met een artikel op de Engelstalige site van NRC/Handelsblad. In eigen land is Mohamed Rabbae altijd op afroep beschikbaar om het ‘islamracisme’ van Wilders en de rest van Nederland aan de kaak te stellen. Hij vond hiervoor een podium op de opiniesite van De Volkskrant. Helaas voor Rabbae. Het voormalige Kamerlid van GroenLinks bevestigt opnieuw zijn reputatie als omgekeerde Koning Midas, de man in wiens handen alles verdort en verkruimelt. Voor de tegenstanders is het prijsschieten op alle onzin die de man verkondigt.

Tegenover het zwaar overdrijven van de snode plannen van Wilders (hij zou alle moslims van niet-westerse afkomst het land uit willen gooien), staat het bagatelliseren van de problemen. Rabbae heeft het over ‘jonge Marokkanen die hier en daar een buschauffeur overvallen’. “Er zijn mensen in de moslimgemeenschap die tot nu toe verkeerde dingen hebben gezegd en of gedaan jegens u”, erkent Rabbae. Maar zo verzekert hij: “Deze slinkende minderheid is fout en wordt hier en daar gecorrigeerd gedurende confronterende interne discussies die u niet meemaakt. De moslimfundamentalisten die overtuigd zijn van hun gelijk en geen enkel respect tonen tegen andere Nederlandse burgers zijn even fout als Wilders en zijn in feite zijn coalitiegenoten want ze voeden elkaar.”

Als we de redenering van Rabbae volgen zijn deze moslimfundamentalisten dus even foute racisten als Wilders. Het wachten is nu op de eerste klacht van Danen tegen een voorstaande moslimfundamentalist of Hamas-sympathisant.

Wilders is voor Rabbae overigens niet meer dan een handvat om alle kritiek op de islam buiten de orde te verklaren. Zijn tirade gaat namelijk niet alleen tegen de PVV, maar vooral tegen de SP, de VVD, en de PvdA; partijen die zich bij voortduring tegen de meest vergaande ideeën van Wilders uitspreken. De door Rabbae aangevallen partijen hebben het namelijk gewaagd om - ieder op hun eigen manier, soms krachtig, soms heel bescheiden - stelling te nemen tegen religieuze intolerantie.

De PvdA heeft het bij Rabbae verbruid vanwege de integratienota van voorzitter Lilianne Ploumen. VVD-voorman Rutte kan geen goed doen met zijn pleidooi voor de vrijheid van meningsuiting. Daaraan hebben boek- en filmverbieders als Rabbae namelijk een broertje dood.

Zelfs de SP deugt niet volgens de antiracisten. Rabbae. “De SP is altijd helder op het sociaal-economisch vlak. Maar als het gaat om de verdediging van de multiculturele samenleving en de positie van de moslims is ze aanzienlijk verlegener.”

Wat is hier aan de hand? Kamerlid Sadet Karabulut heeft zich gekeerd tegen de subsidiëring van moslimfundamentalist Tariq Ramadan. In Den Haag strijdt de lokale SP-afdeling samen met progressieve Marokkanen tegen de as-Soennah-moskee van de salafistische haatbaard Fawaz Jneid. Dat alles bevalt Rabbae en zijn extreem-linkse vrienden allerminst. In hun afkeer tegen het systeem zijn zij wel bereid om zich met huid en haar uit te leveren aan de fundamentalisten.

"Met de islamisten soms, met de staat nooit”, is het credo van Chris Harman, ideoloog van de Internationale Socialisten, de trotskistische beweging waar Nederland Bekent Kleur intensief mee samenwerkt. Rabbae neemt Harmans leus graag over, maar dan wel met een kleine aanpassing. Rabbae is niet ‘soms’, maar ‘vaak’ met de islamisten.

Carel Brendel

5 opmerkingen:

 1. Rabbae is niet de enige islamist in Nederland. Helaas zijn ze met velen. Bovendien hebben ze onder de autochtone bevolking nog een aantal collaborerende vriendjes die niet al te frisse idealen hebben.
  Zij willen ook van Nederland een achterlijk islamitisch land maken.
  Dankzij de PVV en sommige politici van andere partijen (ze durven alleen nog niet altijd hun mond open te doen) gaat deze vlieger niet op. Het is ondertussen wel belachelijk dat zo'n kleine maar agressieve minderheid het dagelijkse debat in dit land bepaalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Probleem is dat zowel links (vijand van de westerse vrijheid) als de christenen (idem) menen garen te kunnen spinnen door colaboratie met de islam.

  Links en christendom zijn beide ook totalitaire, de mens en diens vrijheid vijandige ideologieën die werkelijk alles maar dan ook alles liever willen, dan de mens in vrijheid te zien leven.

  De christenen verloren in het vrije westen terrein, en dus komt de islam as agressief broertje voor het afdwingen van respect voor 'religieuze gevoelens' maar al te goed van pas. Het geweld dat het christendom hier niet meer kon gebruiken, wordt gewoon geimporteerd in dit land, en verdraaid, de christenen worden met de dag brutaler.

  Homo? Jammer voor je, maar je school mag je ontslaan, ook al wordt die school mede met je eigen belastinggeld gefinancierd.

  Vrouw? Ga maar achterin de klas zitten met een doek over je hoofd om je je eigen minderwaardigheid nog eens extra in te peperen. En ja, ook die school wordt met belastinggeld gefinancierd.

  Zeg je er iets van, iets dat niet strookt met de gedachten die volgens de zelfverklaarde hoeders van de toegelaten moraal, dan ben je een racist, en kan je vervolgd worden wegens vage delichten als het 'zaaien van haat' en wat er verder nog aan fraais verzonnen wordt om de vrijheid van andersdenkenden (anders denkend dan de door de staat -en dus door jou en mij- onderhouden gedachtenpolitie) te fnuiken.

  Het gaat niet om aanhangers van de islam alleen, maar om de hele stinkende bende aanhangers van totalitaire ideologieën bij elkaar, van wie de ene stinkende hand de andere wast alvorens die op elkaars onderbuik te leggen, En dan hebben we het niet over een kleine of machteloze groep in Nederland, was dat maar waar.

  Het zijn de aanhangers van de Verlichting die -letterlijk- in de hoek zitten waar de staatsgefinancierde slagen vallen.

  Je zult nooit eens iemand horen opkomen uit die hoek voor de vrijheid van Wilders en diens aanhangers om te zeggen wat zij denken, het omgekeerde (heropvoeding! Een busreisje naar Volendam, maar dan wel graag met subsidie!)is eerder het geval. Nooit hoor je uit die hoek eens dat het een schande is dat Wilders en andere opiniemakers dag en nacht bewaakt moeten worden, niet omdat zij werkelijk iets verkeerd doen maar 'omdat zij iets fouts vinden'.

  Lekker klagen bij de rechter en vervolging afdwingen bij een linksgedraaid Hof over iemand met gedachten die je niet deelt. Zo ver is het al gekomen hier (en dat laat ik Nekschot en de behandeling die deze site kreeg nog buiten beschouwing), dat je vervolgd wordt om wat je denkt en zegt.

  Geen wonder dus dat de kerken en dus ook de linkse kerk, leegstromen. Nog niet leeg genoeg natuurlijk, maar wat niet is kan nog komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mohammed Rabbae is de man die ook onwelgevallige boeken wil verbranden.

  Eigenlijk vind ik de term antiracist niet zo gelukkig, want in die term zit nog te veel krediet en dat verdienen ze niet. Eigenlijk zijn ze zelfs heel racistisch, want ze zijn vooral anti-westers. Ze steunen en gedogen racisme door niet-westerlingen.

  Goede analyse can Caroline.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het mag niet gezegd ok
  maar opknopen die hap
  karel martel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ter aanvulling:

  De kiezer heeft altijd ongelijk
  Column Max Pam Buitenhof 14 juni 2009
  De uitspraak dat de kiezer altijd gelijk heeft, was na Europese verkiezingen niet erg populair. Integendeel, afgaande op het merendeel van de reacties kreeg je de indruk dat de Nederlandse kiezer volkomen had gefaald.
  De media probeerden nog objectief te doen, maar ook zij konden hun afkeer over de enorme winst van Geert Wilders niet verhullen.

  Geen enkele landelijke krant toonde sympathie voor Wilders, en eenzame politiek incorrecte columnist daar gelaten. Zelfs De Telegraaf, die voor Wilders een steun zou kunnen zijn, was voorzichtig. Begrijpelijk, want onder wijlen Kees Lunshof - voormalig parlementair redacteur - heeft De Telegraaf steeds een anti-Fortuyn-koers gevaren.

  Paradoxaal genoeg verklaart dat gebrek aan sympathie voor een deel ook het succes van Wilders. Zijn kiezers voelen zich totaal niet gerepresenteerd door de wat je het officiële circuit zou kunnen noemen. Daarom maakt verkettering door het officiële circuit Wilders alleen maar populairder en daarom zal het aanstaande proces wegens haat zaaien Wilders nóg populairder maken.

  De overwinning van Wilders heeft vooral tot verwarring geleid. Hoe je de PVV moet aanpakken? Dat is de vraag.

  De simpelste strategie bestaat eruit de verkettering te verhevigen. Direct na verkiezingen werd Wilders omschreven als een humorloze schreeuwlelijk, een windbuil en een als gevaarlijke man die op de angst inspeelt.

  In de Volkskrant deelde Mohamed Rabbae een morele rode kaart uit door Wilders onomwonden “een racist” te noemen en NRC/Handelsblad drukte een stuk af van René Danen, voorzitter van Nederland Bekent Kleur, zelf prominent deelnemer aan de Hamas-hamas-joden-aan-het-gas-demonstratie op het Museumplein.

  “Durf Wilders een racist te noemen”, stond er met grote letters boven.

  Lees hier verder:

  De kiezer heeft altijd ongelijk

  BeantwoordenVerwijderen