Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) bekent kleur

Onderstaand een citaat uit het Jaarverslag 2008 van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI).

‘Begin 2005 ontving het MDI vele meldingen over cartoons van Gregorius Nekschot. Voor een deel waren deze meldingen het gevolg van een oproep van voormalig imam Abdul Jabbar van der Ven, etc. etc.’

Interessant! Het MDI ontkende namelijk jarenlang - op hardnekkige wijze! - elke betrokkenheid van jongerenimam Abdul Jabbar van de Ven in het organiseren van een klachtenregen richting MDI.

Conclusie: Het MDI laat zich, willens en wetens, gebruiken als loopjongen van de fundamentalistische islam en schuwt daarbij de leugen niet.

Het ultralinkse Meldpunt Discriminatie Internet is een sinistere particuliere organisatie die, met financiële steun van de godsdienstwaanzinnige Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin, de Vrijheid van Meningsuiting op systematische wijze om zeep helpt - zoveel is nu zeker.

Sylvester Bonk
Publicist

5 opmerkingen:

 1. Ter aanvulling, Elma Drayer in Trouw, 11.6.2009:

  Vooral niet kijken naar de saaie feiten:

  Interessante lectuur: deze week verscheen het Jaarverslag 2008 van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Ruim tien jaar al speuren de medewerkers op het wereldwijde web – althans het Nederlandstalige deel daarvan – naar discriminerende uitlatingen, en probeert die te verwijderen.

  Vooral niet kijken naar de saaie feiten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naar aanleiding van hun activiteiten kan men het meldpunt Discriminatie Internet (MDI) beschouwen als een voorloper van de toekomstige Moslim Defending Inquisition (MDI).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. MDI bestaat bij de gratie van de manipulatie. Zo manipuleren ze heel handig met het rijtje: "discriminatie (neemt toe) tegen moslims en Joden". Als je dit zo leest, zo je geneigd zijn om te denken dat de dader van discriminatie van moslims dezelfde is als die van Joden, maar in werkelijkheid en dat wordt weggemoffeld, zijn de daders van discriminatie van Joden heel erg vaak gewoon moslims. Een maand kijken op een islamitisch platform en je kunt een hele verzameling aanleggen van vooroordelen, onverdraagzaamheid en domheid. De meeste discriminatie zit bij allochtonen zelf, zowel onderling als naar autochtonen toe. MDI is een eenzijdig anti-autochtonen club die alleen maar discriminatie van allochtonen, maar niet door allochtonen wil zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig is om te weten wat fundamentalist Van de Ven over democratie zegt:

  "Wie de Wetgeving van Allah afschaft en vervangt door een andere, wordt daardoor een afvallige, ook al beweert hij een moslim te zijn. Aldus Van de Ven, die ik hier prijs om zijn eerlijkheid. Het is dus waar dat 'goede' moslims de democratie (gedeeltelijk) verwerpen. Maar gelukkig voor ons valt dit in de praktijk allemaal reuze mee, Jansen hoeft niet ongerust te zijn want de rechtbanken zullen (voorlopig) niet in brand staan. Ziehier een voorbeeld van Van de Vens humor."

  'goede moslims'

  BeantwoordenVerwijderen