Pardon?


In het tijdschrift Intermediair van 4 juni 2009 (nr. 23) staat een ingezonden brief n.a.v. het interview met Salahedine Benchikhi (Intermediar 21). Zie de 'Spiegel' hier: 'Wij joden moeten zelf de norm bepalen'.

Hier volgt de ingezonden brief/mail (naam is weggelaten omdat geen toestemming is gevraagd) die opvalt door de ongezouten kritiek op de journalist(iek).

"Ik begin me af te vragen of er wel journalisten rondlopen bij jullie of dat iedereen op journalistiek gebied een onbenul is. In december 2008 al een kritiekloos podium voor Duyvendak en nu weer het 'interview' met Benchikhi. Deze meneer stelt dat moslims zelf de norm moeten bepalen. Pardon? Ik zou denken dat in Nederland de Nederlandse cultuur de norm bepaalt. Maar daar heeft hij geen boodschap aan. Verder zou ik deze man willen vragen wat al die fundamentalistische moslims hier doen als ze lak hebben aan onze cultuur. En ook waarom men de cultuur afwijst, maar wel de sociale voorzieningen accepteert. Ten slotte zou ik die man eens zeer stevig aan de tand voelen vanwege een uitspraak in de laatste alinea. 'Blijkbaar werkt het zo in dit land dat wij ons moeten aanpassen aan de Nederlandse regels.' Werkelijk woest word ik hiervan. Wat denkt deze idioot wel? Dat een stel mensen hier kan komen en vervolgens Nederland zich maar moet aanpassen aan hen? Pardon?"

2 opmerkingen:

  1. En dan te bedenken dat in islamitische landen andersdenkenden en niet-moslims keihard worden vervolgd als ze het wagen om de daar heersende intolerantie islam ook maar een klein beetje ter discussie te stellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappiger nog is dat hetzelfde ook in Nederland geldt.

    BeantwoordenVerwijderen