Bedenkingen

Femke Halsema twittert:

Daar heb ik deze bedenkingen bij:
Nou, nou Femke, om nu meteen zo'n jongen een 'crimineel' te noemen, dat vind ik erg goedkoop en gemakkelijk. Zo maak je het voor zo'n joch erg moeilijk. Als iedereen je altijd als een crimineel neerzet, dan blijven er weinig keuzes over.
Als we dat geld voor die politie-agenten nu hadden uitgegeven aan 'schooltjes' (Pechtold en Cohen) dan was dat jong hoogstwaarschijnlijk nooit op het slechte pad geraakt.
Verder vraag ik me af of je niet al te makkelijk met je dure tas liep te zwaaien. Er ligt ook een verantwoordelijkheid bij jou Femke.

Roelf-Jan Wentholt

20 opmerkingen:

 1. Maakte Mevrouw Halsema maar zo'n drukte om het feit dat een ex-collega van haar in de tweede kamer onder 24 uurs beveiliging zijn werk moet doen omdat hij door TUIG en CRIMINELEN en IDEOLOGIEGEKTE dagelijks bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Da's pas schandelijk. Uw tas vind ik persoonlijk niet zo belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik moest erom glimlachen, de grote voorgangster van de partij die het aanpakken van dit tuig tegenwerkt waar mogelijk, is nu zelf het slachtoffer.

  Jammer dat de politie de dader heeft gepakt, want dat wijkt sterk af van de gangbare praktijk.

  Geruststellend voor Halsema zal ongetwijfeld zijn dat de scooterrover weer snel zijn gang kan gaan, want bestraffen helpt nu eenmaal niet in de filosofie van GroenSlinks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. " White trash" op een brommertje heeft het natuurlijk weer gedaan , het is toch wat met die witte brommer criminelen , het is ook altijd het zelfde liedje .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Peter Knarsmans zei...
  "Jammer dat de politie de dader heeft gepakt"
  ------------------------------

  Waarom is dat jammer??!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie had ik bij elsevier
  ( http://tinyurl.com/4lsulzu) gezet
  "
  Verschillende dingen vallen me op.
  - Hoe kan ze bestolen worden terwijl al ja-ren-lang bekend is dat scooterrovers actief zijn in amsterdam.
  - hoe kan iemand om 20 uur in de winteravond beroofd worden door een snelle dief op een scooter, en het kenteken lezen, onthouden en IN HET DONKER OPSCHRIJVENi
  -TERWIJL DE TAS MET SCHRIJFMATERIAAL IS GESTOLEN
  - Hoe kan het zijn dat de politie normaal je vertelt een diefstalformulier in te vullen, en dat ze nu de opsporing inzet direct bij aangifte
  - hoe kan het zijn dat ze IN HET DONKER, laten we aannemen binnen een half uur, de dief vindt.
  - Hoe kan het zijn dat er direct een politiehond wordt ingezet om de spullen op te sporen.
  Mijn conclusie:
  - er is teveel politie gezien het feit dat deze opsporing alle prioriteit kreeg
  - Vreemd dat er nog diefstallen gepleegd worden met zoveel actieve politieagenten
  - Wie kan er nog zeggen dat iedereen gelijk is in deze maatschappij ????
  - Zijn er nog meer dingen die de politieke elite ontgaan zijn??"

  KlasseJUSTITIE mag je het niet noemen, want er komt nog geen rechter aan te pas. Maar klassebehandeling toch zeker. Maar dat ontkent Frau Halalsema:

  @FemkeHalsema
  Femke Halsema
  Iedereen die nu toetert 'voorkeursbehandeling'. Nee: mazzel. Kenteken, signalement doorgegeven. Idioot ging op z'n eigen brommer uit stelen."
  (http://twitter.com/#!/FemkeHalsema)

  Ze snapt er werkelijk helemaal niks van, van de klachten van burgers over de onveiligheid op straat, over het falen van Cohen als burgemeester

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mevr. Halsema, mevr. Halsema, ai ai ai, op die manier worden alle brommers gestigmatiseerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een klacht van Femke tegen de brommerjeugd die haar van haar tas heeft beroofd? Zou verboden moeten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja ,koekje van eigen deeg.
  En hem ook nog uitmaken voor klootzak.
  Daar moet je mee oppassen Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja ,koekje van eigen deeg.
  En hem ook nog uitmaken voor klootzak.
  Daar moet je mee oppassen Femke!!!
  Daar heeft Geert ervaring mee

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He, dat is grappig, toen mijn huis was leeggehaald kwam de politie niet eens sporenonderzoek doen, maar ja, ik ben dan ook niet van de 'elite'klasse heh?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eens met de schrijver. UItermate stigmatiserend. Zie http://www.amsterdampost.nl/absurditeiten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoe voelt dat nou mevrouw Halsema om nu zelf eens het slachtoffer te zijn van uw zo dierbare "straatschoffies"?
  Je zou bijna wensen dat het bij de rest van uw linkse vriendjes ook gebeurd,misschien dat uw getroubleerde visie op "onze prinsjes"dan eens een andere wending krijgt.
  Alhoewel mensen als u dikwijls onverbeterlijk lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik lees nog eens dat verhaaltje over Halsema en plotsklaps dringt zich bij mij de volgende gedachte op . Hoeveel vrouwen die een hoofddoek dragen melden zich op jaarbasis bij de Amsterdamse politie omdat ze berooft zijn door brommer crimineeltjes . Dat zou wel eens een interessante uitkomst kunnen geven . Misschien wel zodanig , dat ik Halsema ten zeerste kan aanbevelen , dat indien zij zich buitenshuis begeeft een sjaaltje of omslagdoek haar vrijwaart van rovertjes . Dat is misschien nog wel een tip voor vrouwen die niet berooft willen worden , gewoon een hoofddoek omdoen .

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Piet:
  Dat is een goed en praktisch advies. We moeten niet altijd alles op de spits willen drijven maar gewoon op een goede manier met elkaar omgaan. Zo erg is het dragen van een hoofddoekje toch niet? Mijn moeder droeg ook vaak een hoofddoekje.
  De Amsterdamse pollitie moedigt dit soort praktische oplossingen ten sterktste aan. Zie het hoofdstuk "de-esacelerend optreden" in het Handboek van de Moderne Agent. Het gaat er namelijk niet om wie er gelijk heeft in een conflict. Het gaat erom dat we allemaal samen zonder kleerscheuren verder kunnen. Respect en tolerantie, daar gaat het om.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Opvallend dat de politie bij Halsema wel snel en kordaat is opgetreden. Dit rieks naar klassejustitie. Er klopt iets niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat is het triest met je gesteld als je "net goed, lekker voor d'r " gevoelens hebt bij iemand die net beroofd is. En het jammer vinden dat daders gepakt zijn.

  Je bent dan toch wel een beetje geradicaliseerd, waar ik dan weer om moet glimlachen....

  @jowitteroos
  "Maakte Mevrouw Halsema maar zo'n drukte..." ben je op de hoogte van haar standpunt hierover en ook over het wilders proces?

  BeantwoordenVerwijderen