Door het stof

Vervolgens

door Theodor Holman

In De wereld draait door gaat het heel vaak over Geert Wilders, en heel weinig over de islam. Ik denk dat het ondertussen vierhonderd keer op allerlei manieren over Wilders is gegaan, tegenover acht keer over de islam.

Dat is toch vreemd. Wanneer er iets is met de katholieke kerk, moet meteen Antoine Bodar door het stof komen kruipen - dat doet-ie graag, hoor - maar als in Iran een vrouw wordt opgehangen wordt, of in Egypte worden vele koptische christenen vermoord, dan nodigt men maar weer eens Peter R. de Vries uit om te vertellen dat hij Geert Wilders kwaadaardig vindt (maar gelukkig vond hij destijds Heinekenontvoerder Cor van Hout 'één van de meest bijzondere mensen die ik ooit had ontmoet'.)

Over de islam praat men niet graag. Er wordt nooit echt ingegaan op wat erover wordt gezegd, maar wel gaat het over de rechters van Wilders, z'n lachjes, de rare streken, de advocaat, kortom: de oppervlakte, de buitenkant. De uitspraken van Wilders worden jammer genoeg zelden weerlegd. Er wordt alleen maar schande over gesproken.

Lees hierr verder.

5 opmerkingen:

 1. Da's waar LINKS voor staat, inspelen op onderbuikgevoelens en dat vooral met een hoop hotemetoten en schreeuwlelijkerds, soort emotie tv.

  Lang leve Geert Wilders hieperdepiep Hoera, want hij heeft gelijk!!! INHOUDELIJK!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Wat is dat toch" vraagt Holman zich aan het eind af. Gemakzucht, luiheid, lafheid. In ieder geval misplaatste politieke correctheid die een verraad is van de mensenrechten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Door de aanwezigheid van teveel woestijnstof binnen een samenleving ontstaat een zeer grote hoeveelheid ongezonde sociale druk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. TH:

  "De uitspraken van Wilders worden jammer genoeg zelden weerlegd."

  Klein onschuldig ogend zinnetje met toch nog een verborgen struikelblok, of is het gewoon wat ongelukkig geformuleerd?

  Ik bedoel: "jammer genoeg"?

  Zit Holman met smart te wachten tot de uitspraken van Geert Wilders over de islam worden weerlegd bij DWDD? Nee toch zeker?

  Waarom überhaupt iets positiefs verwachten van een politiek correct vehikel als DWDD?

  Sag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aan Theodor Holman.

  In parool.nl van 9-2-2011 vraagt Theodor Holman zich af: Wat is dat toch die vreemde verlamming in gesprekken die er niet was als we b.v. tegen het katholicisme te keer gingen. Het gaat hier over de spastische reactie van ‘links’ op de politicus Wilders. Staat u mij toe een poging te wagen te verklaren waarom het heersende ‘linkse’ establishment een waas voor ogen komt. Het is niet in de eerste plaats vanwege hetgeen Wilders zegt, maar vanwege de ongekende weerklank die zijn woorden oogsten. ‘Links’ vreest dat hun babbels er niet langer ingaan, wat gevolgen kan hebben voor hun maatschappelijke positie. Men verwijt Wilders populisme te bedrijven. Het moge waar zijn dat hij in gemakkelijk te begrijpen taal de dingen benoemd die bij zo velen leven. Maar wat is daar mis mee? Nou, dat het zo succesvol is. Dat is het wat die z.g. linksen het schuim op de lippen brengt. ‘Links’ beticht de aanhang van Wilders van laagstaande gevoelens. Maar een niet onbelangrijk deel van die aanhang stemde voorheen op ‘links’. Nou, dat deel weet dan nu hoe hun voormalige idolen over hun achterban denken. Met minachting dus. Dat alleen al moet voldoende reden zijn ze een lesje te leren. Ware democraten doen dat netjes, door middel van hun stembiljet.

  J.M. Slaats.

  BeantwoordenVerwijderen