De schijn-elite van de valse munters


door Sjors Remmerswaal

Een boek geschreven door Martin Bosma, vanaf 2006 Kamerlid voor de PVV. Hij heeft een beroepsachtergrond in de journalistiek en hij heeft politicologie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd en sociologie aan de New School for Social Research te New York. Hij wordt door velen geduid als de intellectuele kracht achter Wilders. Zijn boek is vlot geschreven, maar tevens

van vele bronnen voorzien en verduidelijkt daarbij de visie van wat de PVV vanaf haar oprichting verkondigt. Het boek gaat er bovenal om waarom Nederland een immigratieland is geworden, waarom deze keuze is gemaakt een wie hiervoor verantwoordelijk zijn te houden. Tevens geeft het inzicht in Bosma zijn rol bij de PVV, hoe de partij zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en waar ze allemaal tegenaan is gelopen. Het boek is ongetwijfeld één van de belangrijkste werken van de afgelopen jaren geschreven door een politicus ter rechterzijde van het politieke spectrum.


De schrijver haalt veelvuldig Drees Junior en Drees Senior naar voren, die blijken toch meer gesproken en geschreven te hebben tegen de massale komst van immigranten naar Nederland, dan mij bekend was. Hij weet samen met de nog vaker aangehaalde Jacques de Kadt toch wel aan te tonen hoe er ook binnen centrumlinks voorname krachten waren die de massa-immigratie als een bedreiging voor de Nederlandse samenleving zagen. Maar centrumlinks werd in de jaren zestig overgenomen door nieuwlinks, zodat de sociaaldemocratie communistische regimes begon te verdedigen, en later ook de multiculturele samenleving voor ging staan - de schrijver noemt het de multiculturele geloofsbelijdenis -  de eigen identiteit verwerpt, en derde wereldlanden en hun cultuur als gelijkwaardig ging beschouwen. Hij duidt helder de bekende mars door de instellingen aan, waarbij de mensen van nieuwlinks met hun ideeën uiteindelijk op de machtige posities zijn beland in de samenleving.

Verder wordt beschreven hoe de huidige elite van de Nederlandse samenleving de islam boven het hoofd houdt en de critici hiervan met onredelijke argumenten aanvalt, of zelfs middels het strafrecht. Net zoals men toentertijd de misdaden van communistische regimes goedpraatte en verdedigde. Daarbij wordt nog een waslijst opgesomd aan criminele ‘incidenten’ vanuit in het bijzonder de Marokkaanse gemeenschap. Daarbij wordt wel duidelijk aangetoond hoe ook de islam meer en meer zichtbaar wordt en invloed wint in de publieke ruimte. En dit wordt allemaal toegelaten door onze eigen elite, aldus de schrijver. Daarnaast komen in het boek de voorliefde voor Israel en Amerika naar voren en wordt Adolf Hitler nog maar eens geduid als links politicus binnen de socialistische beweging van Duitsland.

Bosma plaatst de PVV in de traditie van de sociaaldemocratie, als opvolger van de van de PVDA afgesplitste DS’70, die toentertijd niets moesten hebben van de antidemocratische retoriek van nieuwslinks binnen de partij. Laat verder duidelijk zijn, het is een uitstekend boek, dat toch voornamelijk gelezen zou moeten worden door de linkse burgerij in de vinexwijken. Juist die groep is geïnfecteerd met multicultureel denken en zou er veel aan hebben om eens wat reflectie te werpen op de bekende dogma’s, al denk ik dat het boek daarvoor toch iets te belerend en (aan-) klagend is geschreven. Het is dan ook vooral als onderbouwing voor het huidige succes en de vele PVV-stemmers die zich – opgejut door de media – wel afvragen of deze partij de juiste keuze was. Het boek weet te onderbouwen hoe en waarom het traditionele electoraat zich terecht door de PvdA en haar instituties verraden mag voelen. Kortom, allen lezen dit boek.

Surf ook eens naar SjorsRemmerswaal.nl

20 opmerkingen:

 1. Het boek van Bosma is wat mij betreft redelijk en objectiverend van aard. Alleen het feit al dat vader en zoon Drees geen aandacht of belachelijk werden gemaakt door de nieuwlinksen is voor mij al voldoende om deze groep flink bij de lurven te pakken en opnieuw te positioneren.Zij hebben de bevolking al hashrokend besodemieterd, nietwaar Marcel van Dam?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond en vind het een prachtboek! Heb het boek "actief" gelezen, met vele onderstrepingen en verwijzingen en vele googels op het internet naar verwijzingen. Ondanks mijn leeftijd van 50 en een goed stel hersens heb ik na het lezen van dit boek gevoelsmatig een gelijke gevonden een soort dejavu ( wat wij, volk, zien en horen en ervaren is dus ook zo!) alleen nu in woorden en goede onderbouwing. Al die jaren dat ik nieuws via media en kranten heb mogen vernemen voelde ongelijk aan wat werkelijk gaande was. Op een gegeven moment leek het alsof de wereld via 2 dimensies ervaren werd ( die van vele kennissen, buren en familie en mij en die van de journaals en kranten en media). Kwader en kwader werden wij, daar wij ons in de maling genomen voelde door zowel politiek als media en kranten. God zij dank voor een Fortuyn en Wilders PVV, god zij dank voor het boek van Bosma PVV. Eindelijk WAARHEID, eindelijk een tegengeluid, een geluid wat van het volk komt en niet van een club elitaire indoctrinators! Dank u heer Bosma, dank u PVV.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik me soms afvraag waarom ik op een linkse partij stem, ga ik altijd even op hoeiboei rondsnuffelen. Al na luttele minuten staat me dan weer helder voor de geest waar ik wel en zeker niet bij wil horen! Wat een apekool hier zeg!

  OttoS

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb, als GL-stemmer, met veel interesse het boek van Bosma gelezen en vraag me af of mensen die het er mee eens zijn me deze vragen kunnen beantwoorden:
  - Bosma spreekt met veel bewondering over De Kadt's opvatting dat Europa in 1933 Hitler's Duitsland had moeten aanvallen. Een heel interessante opmerking waar ik het zeker niet meteen mee oneens ben. Later zegt Bosma dat de les van WO2 niet is om te proberen een oorlogsloze wereld te creëren, maar om zo snel mogelijk oorlogszuchtende landen aan te vallen is. Hij vergelijkt de moslimwereld ook met Naziduitsland. Mijn vraag: welke moslimlanden zouden we aan moeten vallen?
  - Bosma zegt dat de verzorgingsstaat achterhaald is en we moeten overgaan naar een 'Waarborgstaat'. Welke maatregelen in het PVV-verkiezingsprogramma doen dat?
  - Bosma zegt dat een monoculturele samenleving superieur is aan een multiculturele samenleving. Kun je een voorbeeld noemen van een moderne monoculturele samenleving?
  - Volgens Bosma is 'Fitna' het meest invloedrijke boek, film of artikel dat ooit in Nederland is gemaakt. Kan iemand het afzetten tegen het werk van Erasmus, Anne Frank of Spinoza en dat betogen?
  - Bosma geeft in één zinnetje aan dat onder de VVD immigratie sneller steeg dan onder links, en doet dat daarna (ook in één zin) af 'omdat rechters de VVD tegenhielden immigratie te beperken'. Kan iemand uitleggen waarom de immigratie onder VVD-kabinetten dan gróter was dan onder links?
  - Bosma geeft in één van de weinige zinnen zonder bronvermelding aan dat er dan wel heel veel Marokkanen en Turken weer teruggaan naar het land van geboorte, maar dat dat de hoogopgeleiden zijn die plaatsmaken voor nieuwe kanslozen. Heeft iemand hier cijfers voor?
  - Bosma noemt alle pogingen van Hitler zich het socialisme eigen te maken, maar vergeet de nacht van de lange messen. Ook boekverbrandingen van Marx' werk wordt eventjes vergeten. Kan iemand uitleggen hoe Hitler nog steeds een socialist was, terwijl socialisten werden uitgemoord en verguisd onder Hitler?
  - Een weerwoord op het schotschrift van Havenaar (gratis hier te lezen: http://www.tirade.nu/wp-content/uploads/2011/02/tirade_schotschrift_Bosma.swf ) zou ook leuk zijn.

  Groetjes van een linksmens dat totaal niet is overtuigd, maar wel graag eens met een vrouwelijke PVV-stemmer een broodje zou eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mochten er PVV-stemmers die het boek van Bosma hebben gelezen (uit de buurt van Amsterdam) willen discussiëren: oprecht graag. Doe een mailtje naar rietendak at hotmail. com

  Mensen zijn over het algemeen wat redelijker in het echt dan online. Ik betaal het eerste wijntje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uiteraard even een reactie naar SaiSai: Zie hier een volgende link die vast "uw" vragen zal beantwoorden, aangezien u zo beleest bent gezien "uw" kritiek:
  http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12859
  Kunt u lekker thuis achter PC lezen onder genot van uw wijntje!
  Vergeet ondertussen niet naar "buiten" te kijken, daar waar het allemaal ECHT gebeurd!
  Vriendelijke groet, een overtuigde PVV stemster!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eén weerwoord op http://www.tirade.nu/wp-content/uploads/2011/02/tirade_schotschrift_Bosma.swf

  Volgens mij is "Der Fascismus in Seiner Epoche" het echte standaardwerk aangaande de duiding van de aard van het fascisme. (de ondertitel 1917 - 1945 zegt alvast wat over de strekking )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wanneer je meer inzicht wil krijgen in het fenomeen linkse idioten..... Natuurlijk zijn ze allemaal dom, maar zo ongelooflijk manipuleerbaar is zelfs gevaarlijk (welkom in NL: de duivel halen ze naar binnen).

  Tik maar eens in google in:

  Ex-KGB Uri Bezmenov

  Dan zie je hoe die linkse idioten hele makkelijke prooien waren voor iets intelligenter volk.

  O.T. wat Uri vertelt over hoe de KGB die linkse idioten indoctrineert en daarmee onze maatschappij naar de klote helpt, hoe zit het met Arabie? Wie heeft daar lopen hetsen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is een gek boekje van Martin Bosma, de intellectuele kracht achter Wilders. Bosma imponeert een beetje schizofreen in zijn boek ‘De Schijn-elite van de Valse Munters‘. Hij wil de eigen goedheid en die van de PVV bewijzen en vergelijkt zichzelf en de PVV met de Nazi’s. Op bladzijde 254 houdt Martin Bosma een hele verhandeling ove hoe milieu en diervriendelijk de Nazi’s waren en terloops stipt hij ‘de joods-kapitalistische vervuiling’ aan terwijl hij net daarvoor Joden ‘kanaries’ had genoemd die ‘uit de kolenmijn’ komen (blz 151). Wie opgelet heeft weet dat PVV’ers echte dierenvrienden zijn. De PVV wil een vijfhonderd man sterke dierenpolitie. Dat is vast om de kanaries (de joden) tegen de geiten (zoals Bosma moslims zal zien) te beschermen. Dat Bosma ook zijn best doet Hitler als socialist te zien wekt de indruk dat Bosma samen met dat kanarie gele van de Jodenster, Hitler aan het goed praten is. Bosma schets Hitler als ‘feel good’ dictator. Iemand die goed is voor de mensen. Daarbij somt Bosma eigenschappen op die het beleid van de ondemocratische partijleider van de PVV ook bezit. Dit soort zinnen in het boekje van Bosma roepen vraagtekens op:

  De Joden zijn gemiddeld gezien niet rijker dan de andere Duitsers. Maar ze hebben wel gewoon geld en bezittingen, zoals iedereen.

  Dat maakt het zeer makkelijk om bij hen de rekening neer te leggen.  ?????? ‘gewoon’ geld? ‘Zeer makkelijk’ om bij hen de rekening neer te leggen? Kanaries die kolenmijn verlaten? Hitler is ‘feel good’ dictator? Indirect legt Bosma de gevolgen van de crisis in Europa in de jaren dertig van vorige eeuw bij de Joden. Gelukkig erkent Bosma dat het socialisme van Hitler oorlogssocialisme was. Dat is een ander soort socialisme dan het gewone socialisme. Oorlogssocialisme is het socialisme van types als Martin Bosma wanneer de fascist de gemoederen in bedwang heeft te houden om te voorkomen dat het volksopstand uitlokt.

  Wat Bosma fijntjes niet vertelt is dat de familie Bush, waar Geert Wilders de illegale oorlog en de genocide in Irak mee georganiseerd heeft, ook hand en span diensten leverde aan het nazi-regime van Hitler en zakelijke belagen had in Auschwitz. Ook vertelt Bosma niet dat de Zionisten een alliantie hadden met de Nationaal Socialisten en dat daarom de bende van Hitler Nazi’s zijn genoemd. Wat het meest frappeert aan het boekje van Bosma is dat hij en zijn PVV het anti-Semitisme hebben overgenomen van de socialisten waar Bosma zo duidelijk een hekel heeft.

  Wat overigens is het aandoenlijke aan dit boekje van Bosma dat hij op bladzijde 180 Elias Canetti citeert uit het boek ‘Mensen en macht’. Waarschijnlijk leest Bosman de Koran net zo dyslectisch. Het boek van Canetti heet ‘Massa en macht’.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bosma zegt dat een monoculturele samenleving superieur is aan een multiculturele samenleving. Kun je een voorbeeld noemen van een moderne monoculturele samenleving?
  - Het lijkt mij eenvoudiger om de moderne multiculti samenleving op te noemen. Brazilie, India?. En dat was het zo'n beetje.

  Volgens Bosma is 'Fitna' het meest invloedrijke boek, film of artikel dat ooit in Nederland is gemaakt. Kan iemand het afzetten tegen het werk van Erasmus, Anne Frank of Spinoza en dat betogen?
  - Misschien dat dat over 100 jaar geldt, maar op dit moment is het natuurlijk absolute kolder.

  Bosma geeft in één zinnetje aan dat onder de VVD immigratie sneller steeg dan onder links, en doet dat daarna (ook in één zin) af 'omdat rechters de VVD tegenhielden immigratie te beperken'. Kan iemand uitleggen waarom de immigratie onder VVD-kabinetten dan gróter was dan onder links?
  - Dat kwam omdat de linkse oppositie samen met coalitieleider Lubbers het nodig vond de complete stam van de gastarbeiders uit te nodigen om hun nood hier te komen ledigen. Aangezien net de nieuwe tijd was aangebroken, waarin iedereen die niet links dacht een verborgen fascist of racist kon zijn, hoedde de VVD zich er voor om hier tegen in te gaan.

  - Bosma noemt alle pogingen van Hitler zich het socialisme eigen te maken, maar vergeet de nacht van de lange messen. Ook boekverbrandingen van Marx' werk wordt eventjes vergeten. Kan iemand uitleggen hoe Hitler nog steeds een socialist was, terwijl socialisten werden uitgemoord en verguisd onder Hitler?

  -Aanvankelijk hetzelfde principe waarop de ideologische stammenstrijd tussen de 'Witten' en de 'Roden' plaatsvond in revolutionair Rusland. Macht + jusite ideologie.
  Dat was in Weimar-Duitsland niet anders.
  Later verguisd, omdat 1) Duitslands grootste vijand Rusland was, die meer connectie hadden met Marx dan Duitslanden 2) omdat inmiddels het nationaal-socialisme doorontwikkeld was tot de ultieme heilsideologie, waardoor andere profeten als verraders werden beschouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Pieter

  Monocultuur is nooit superieur aan multicultuur. Dat weet elke boer.

  Monocultuur is de dood voor elke voedingsbodem.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @OttoS:
  Als ik me soms afvraag waarom ik op de PVV stem kijk ik altijd even op joop.nl...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maar SaiSai toch, zijn dat echte, serieuze vragen? Ik geloof er niks van. Het lijkt veel meer op een opsomming van tegenargumenten. Bedoeld om vooral niets van Bosma te aanvaarden. Daardoor wek je bij mij de indruk helemaal geen echte, serieuze antwoorden willen. Zodat je jezelf in het eigengelijk kunt laten bevestigen. Mijn vraag; welk motief zou je hier voor hebben? Er zijn tenslotte maar twee soorten voorstanders van de multikul. 1) Zij die er mee (hopen te)neuken. 2) Zij die er (ooit) aan (hopen te) verdienen. Of een combinatie van die twee.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een vlot en goed leesbaar boek. Een welkome aanvulling in een behoorlijk vervuild debat. Ook als naslagwerk goed bruikbaar en bovendien voorzien van een lekkere vette index/noten apparaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @SaiSai

  prima reactie hoor, maar ik denk dat Bosma hier wel goed verdedigd kan worden.

  1. "Mijn vraag: welke moslimlanden zouden we aan moeten vallen?"

  Dat weet ik niet, maar ik denk dat W Bush ons voor is geweest? En er zijn genoeg rogue states over vind ik: bijv. Saudi Arabie, Iran en Pakistan. Ik zeg niet dat die aangevallen moeten worden, maar vijandig zijn ze zeker, ongeacht de olie. Maar het andere uiterste is appeasen en hameren dat we vooral geen ruzie moeten maken:
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/288964/D66-waarschuwt-Rosenthal-Geen-ruzie-maken-met-Iran.htm

  2. "Bosma zegt dat de verzorgingsstaat achterhaald is en we moeten overgaan naar een 'Waarborgstaat'. Welke maatregelen in het PVV-verkiezingsprogramma doen dat?"

  Ik denk dan aan bijvoorbeeld de beperkingen op uitkeringen voor immigranten: de 1e 10 jaar geen uitkering. De waarborg die wordt geboden slaat vooral op veiligheid waar ze juist veel meer geld voor willen zien.

  3. "Bosma zegt dat een monoculturele samenleving superieur is aan een multiculturele samenleving. Kun je een voorbeeld noemen van een moderne monoculturele samenleving?"

  Misschien Israel. Maar ik kan me niet herinneren dat hij een monocultuur persé superieur vind, alleen dat hij multiculturalisme dom vind en dat mag niet verward worden.
  Een multicultuur waarin niet alle culturen gelijkwaardig worden beschouwd is immers ook denkbaar.

  4. "Volgens Bosma is 'Fitna' het meest invloedrijke boek, film of artikel dat ooit in Nederland is gemaakt. Kan iemand het afzetten tegen het werk van Erasmus, Anne Frank of Spinoza en dat betogen?"

  Het hangt ervan af hoe je die invloed meet, maar Wilders is een magneet waaraan de media totaal verslaafd zijn, sla de kranten van een willekeurige dag maar open. Zelfs in het buitenland is hij bekend.
  Hoeveel wordt er nu in vergelijking over Erasmus of Spinoza gediscussieerd? En Anne Frank moet vanaf haar graf aanzien hoe een foute club islam apologeten met een stichting haar naam bezoedeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 5. "Kan iemand uitleggen waarom de immigratie onder VVD-kabinetten dan gróter was dan onder links?"

  Dat komt voor een deel door de toch wel deels linksige CDA, die het misplaatste westerse schuldgevoel, waar Bosma over fulmineert, met links deelt, die ook in al die kabinetten was, en niet vies was van gezinshereniging bijvoorbeeld. Voor het andere deel zie je wel een verschil pre-Bolkestein (komt u maar, "gast"arbeiders), periode Dijkstal (slappe hap) en de veel immigratiekritischere koers van de VVD daarna van Verdonk. VVD-kabinetten waren eigenlijk altijd deels links dus het onderscheid VVD-kabinet en links kabinet is niet zo zinvol. Er is altijd een coalitie geweest met een andere partij die meer links was.

  6. Bosma geeft in één van de weinige zinnen zonder bronvermelding aan dat er dan wel heel veel Marokkanen en Turken weer teruggaan naar het land van geboorte, maar dat dat de hoogopgeleiden zijn die plaatsmaken voor nieuwe kanslozen. Heeft iemand hier cijfers voor?

  Nee, maar toch is het vrij simpel, er zijn bijna 2 keer zoveel Turkse werklozen als bijvoorbeeld Surinamers, daar doet hij wel een bronvermelding van. Daar zullen weinig hoogopgeleide werklozen tussen zitten.

  7. Je noemt de nacht van de lange messen, boekverbrandingen van Marx' werk, socialisten die werden uitgemoord en verguisd onder Hitler?

  Hitler is een apart geval onder de socialisten. Een interne slachtpartij, een karaktermoord, dat zijn geen begrippen vreemd aan socialisten. Maar waar socialisten de nadruk legden op klassenstrijd gaf Hitler zijn eigen draai eraan: rassenstrijd. In zoverre dus misschien geen echte socialist, maar wel groot tegenstander van kapitalisme en voorstander van Keynesiaanse politiek en verzorgingsstaat.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaalsocialisme

  Ook wie wel een enorm verschil ziet tussen extreem rechts en extreem links, is het al vaak genoeg beargumenteerd dat dit er eigenlijk niet is, allebei even erg, alleen heeft het communisme, als het gaat om slachten van de eigen bevolking, nog heel wat meer doden op het geweten. Vindt U het als GL stemmer niet verontrustend dat een voormalig leider als Paul Rosenmoller in daden en woorden zo'n bewonderaar was van Pol Pot en Mao Ze Dong, en dat niemand dat kennelijk een probleem vond?

  8. "Een weerwoord op het schotschrift van Havenaar (gratis hier te lezen: http://www.tirade.nu/wp-content/uploads/2011/02/tirade_schotschrift_Bosma.swf ) zou ook leuk zijn"

  Je wordt op je wenken bediend door Bosma himself, nog wel in het linkse parochieblad NRC:
  http://www.hetvrijevolk.com/files/teroverweging/nrc_20110218_1_009_article5.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @floris: Hee floris, je zegt: "Een multicultuur waarin niet alle culturen gelijkwaardig worden beschouwd is immers ook denkbaar." Je pleit voor een racistische staat. Misschien moet je je eerst eens in geschiedenis, politiek en sociologie verdiepen voordat je je abjecte idee-tjes het internet inkotst, racist. Als ik de rest van je bijdrages lees kan ik wel concluderen dat je echt issues hebt. Je argumenten hebben niet eens een begin van samenhang, behalve dan het domme racisme. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Beste e_e

  Ik heb inderdaad gesteld: "Een multicultuur waarin niet alle culturen gelijkwaardig worden beschouwd is immers ook denkbaar."

  Een cultuur staat los van rassen, dus misschien kan je ons verlichten met een argumentatie waarom deze stelling dan toch racistisch is.
  Ook ben ik benieuwd naar je standpunt over gelijkwaardigheid: moeten we begrip hebben voor zaken als joden- en homohaat, vrouwenbesnijdenis en eerwraak?
  Zijn we vieze, kotsende racisten als we deze praktijken afkeuren?

  Het lijkt er eerder op dat je je eigen tekortkomingen op mij projecteert: schelden maar geen argumenten aandragen. Dat duidt inderdaad op issues, maar niet de mijne!

  BeantwoordenVerwijderen