Duiding

1.2.2011- Meisje mishandeld om hoofddoek
Het zestienjarig meisje dat dinsdag op school werd mishandeld, is geslagen omdat zij geen hoofddoek droeg. Dat zegt de directrice van het Scala College in het AD.

De Alphense werd door een groep meiden aangevallen. Zij droegen wel hoofddoek. Een door het slachtoffer verspreidt bericht via social media was aanleiding voor de mishandeling.

Lees hierr verder.

In 2007 schreef sociologe Jolande Withuis: "Hoofddoeken en sluiers introduceren een onderscheid tussen fatsoenlijke en onfatsoenlijke (dus vogelvrije) vrouwen. Het obscene mensbeeld dat burgers scheidt in twee soorten, die men strikt van elkaar gescheiden moet houden, impliceert dat vrouwen en mannen niet allebei in vrijheid kunnen leven." Bron

Lees hierbij evt. ook Handjeklap met seksisme (hierr) en Twintig zotte excuses voor die  malle hoofddoek (hierr).

7 opmerkingen:

 1. Alle hoofddoeken en sluiers verbieden in openbare instellingen en scholen. Door al dit gedram zal dit echt onvermijdelijk zijn. En dit trieste voorbeeld is nou precies de reden waarom in Frankrijk de hoofddoek na aanvankelijk gedogen verboden MOEST worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beul doodt verkracht meisje (14)

  BANGLADESH - Een 14-jarig meisje is in Bangladesh op gruwelijke wijze om het leven gebracht nadat ze slachtoffer werd van verkrachting. De tiener werd bechuldigd van overspel, waarop een beul haar strafte met honderd zweepslagen.

  De 14-jarige woonde op het platteland in India, waar ze werd verkracht door haar 40-jarige neef. Na de verschrikkelijke momenten die het meisje moet hebben beleefd, werd ze vervolgens beschuldigd van overspel. Dat meldden verschillende buitenlandse media.

  De plaatselijke shariarechtbank veroordeelde het meisje tot honderd zweepslagen. Na tachtig keer te zijn geslagen, verloor het meisje echter het bewustzijn, waarna ze naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar overleed ze enige tijd later.

  De zaak heeft voor grote opschudding gezorgd in het Aziatische land. Inmiddels zijn vier mensen - waaronder een geestelijke - voor de zieke misdaad gearresteerd, omdat de sharia-wetgeving onlangs juist werd verboden

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/8923028/__Beul_doodt_verkracht_meisje__14___.html?sn=binnenland,buitenland

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://www.telegraaf.nl/binnenland/8917717/__Reprimande__hoerenstraffer___.html?p=37,2

  Nog meer ellende vanwege die moslim moraal...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reprimande voor 'hoerenstraffer' AMSTERDAM - De ouiders van de leerling van het Huygens-college die woensdag tegen stadszender AT5 zei dat "hoerengedrag moet worden bestraft," zijn door het bestuur aangesproken op het gedrag van hun zoon.


  De jongen deed zijn uitspraak nadat een 13-jarig meisje in elkaar was geslagen om een 'pikante' foto van haar die op Twitter was verschenen.

  Zijn uitspraak is er een "waar wij als school absoluut niet achter kunnen staan, omdat die niet weergeeft hoe wij willen dat met elkaar wordt omgegaan," aldus de school tegen AT5.

  Alle andere ouders van de leerlingen krijgen vandaag een brief van de school.

  Het meisje zit ondertussen thuis met een gekneusde ruggenwervel. Ze durft niet meer terug naar school, vertelt ze aan AT5.

  Op de bewuste Twitter-foto stond ook een ander meisje. Zij zit in Noord op school. Haar zou zijn verteld dat ze "de volgende" is die aan de beurt komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tekst:

  "De Alphense werd door een groep meiden aangevallen. Zij droegen wel hoofddoek. Een door het slachtoffer verspreidt bericht via social media was aanleiding voor de mishandeling."

  Dejavu met de "Burka"-politie in Teheran.
  Dus dat is wat de 2de generatie allochtonen thuisleren.

  Aan Michel108: Dank voor de link.

  VERBIEDEN DIE HOOFDDOEK EN BURKA!!!

  Staat en Kerk gescheiden houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alle hoofddoeken moeten verboden worden, je ziet iedere keer allerlei dwangmatig gedrag uit een bepaalde hoek.
  Dit gedrag heeft natuurlijk te maken met dat waar het mee begon Mohammed ofwel heer albedil.

  BeantwoordenVerwijderen