Gematigd

Arabist_jansen

De islam leert dat de islam gematigd is. Dat moet u goed weten, want de komende weken zullen we door de vrienden en vriendinnen van de islam op de staatsmedia overspoeld worden met vertellingen over hoe gematigd het nieuwe islamitische bewind over God-weet-welk-Arabisch-land wel is.

‘Gematigd’ betekent in het spraakgebruik van de islam dan ook niet wat het in het spraakgebruik van de gewone Nederlander betekent. De nuttige idioten die reclame maken voor de islam weten dat natuurlijk prima, maar ze vinden het echt niet nodig dat u dat ook weet. ‘Gematigd’ betekent ‘volgens de regels van de islam’ en niet volgens die van het kapitalisme, zionisme, christendom, de vrijmetselarij of Amerika.

De demonstranten uit de Arabische wereld die op CNN en de BBC-WS opgevoerd worden, vragen niet om een nieuwe regering, maar om een nieuwe orde. ‘Orde’ als in ‘Nieuwe Wereld Orde’,  of als het liedje uit de Tweede Wereldoorlog dat mijn ouders graag zongen: ‘Nieuwe orde, lege borden, weinig vet, vroeg naar bed’.

Het Arabische woord voor ‘orde’ is niZaam. Het hoort qua klanken in dezelfde groep als jihaad en hizjaab. Kijk – zo verrijkt de islam de Nederlandse taal moeiteloos. Onthoud dat woord niZaam goed, dan bent u niet afhankelijk van de politiekcorrecte ondertiteling of de voice over.

Er zijn drie islams. Die van de koran, die van de sharia, en die van wat de moslims echt daadwerkelijk doen. De islam van de sharia wint al ruim een halve eeuw gestaag aan terrein. Een nieuwe orde in de islamitische wereld zal altijd betekenen: meer sharia. Geen hand willen geven en de hoofddoeken horen bij de islam van de sharia.

De sharia is een gezond en krachtig systeem, dat geen behoefte heeft aan flauwekul als verkiezingen of wetgevende vergaderingen. Wel aan doodvonnissen voor niet erg scherp gedefinieerde misdaden als belediging van de profeet van de islam oftewel ‘blasfemie’; of voor het eveneens ruim opgevatte vergrijp ‘ontucht’, Arabisch zinaa; ook weer dezelfde groep als niZaam.

Zo leert u spelenderwijs Arabisch, en hoe u zich gedragen moet.

HansJansen

18 opmerkingen:

 1. Hou ook de taqia-acteur Maurits Berger goed in de gaten. De afgelopen weken heeft deze man op de radio en tv bij verschillende omroepen wat zendtijd met leegte(taqia-info) mogen vullen. iedereen weet dat hij alles doet voor de duit en fluit. Hij liet toe dat de islam werd gekoppeld aan vrede, een gotspe Avro! Breek deze onzin in stukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank u mijnheer Jansen, dit is een duidelijke ( voor mij althans) uiteenzetting.
  Aansluitend op de vorige ( 1ste) reactie tav maurits berger een link: http://dutch.faithfreedom.org/2010/10/29/takki-watte-hoe-arabist-maurits-berger-aan-taqiyya-doet/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Nauwelijks kontje warm – alweer luchtalarm'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vroeger vond ik Arabisch moeilijk en vreemd klinken. Maar steeds weer leer ik er woordjes bij. Vrienden vertellen mij dat Arabisch makkelijk is, omdat woorden in groepjes en begrippen bij elkaar liggen, en als ik meekijk moet hoe google vertaalt vanuit het Arabisch dan flitsen de gerelateerde begrippen over het scherm, het is alsof men een stand-up comedian aan het werk ziet, hoe hij denkt èn associeert.

  Tegenwoordig ben ik van mening dat het Arabisch niet echt een taal is waarin men gevoelens van sympathie en mededogen kan verwoorden. Geen logica ook. Geef mij het Nederlands maar, er zijn volgens deskundigen (ik dacht dat het Kees van Kooten was) in het Nederlands 150 manieren om de daad tussen man en vrouw te verwoorden, en dat terwijl de Eskimo's maar 25 woorden hebben voor sneeuw!

  Woord-inflatie en begripsverwarring nodigen niet uit om te komen tot een zinvolle dialoog. Toch kan het niet zo zijn dat een gedeelte van de wereldbevolking buiten de boot blijft. Er zijn twee mogelijkheden. Of de beschaafde wereld moet voortaan gehurkt gaan praten met moslims om op gelijke hoogte te zijn. Of de moslims / Arabieren moeten gedwongen worden om zich te bedienen van werkbare begrippen waarbij de dubbele moraal geen dubbele uitleg meer toestaat.

  Ik ben er van overtuigd dat het menselijk gezien verplicht is om met moslims in gesprek te gaan, de ziekte die moslims over de wereld verspreiden is niet alleen schadelijk voor de beschaafde wereld, de moslims hebben zelf ook geen leven. Zij zijn voornamelijk de slachtoffers van hun eigen domheid. Het is onmenselijk om moslims in hun waan te laten en hen te laten leven met hun sprookjes. Het heeft allemaal geen enkel doel, het is volkomen zinloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap dat u de humor erin weet te houden mijnheer Jansen.Besef ineens dat ik hier in een huis woon dat 20 jaar geleden aan een Arabist behoorde.Maar dan wel een die byzonder positief stond tegenover de Arabieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zag 1vandaag en dat ging over die moslim-broederschap en 2 "deskundigen", mannen, zeiden hoe gematigd toch wel die broederschap was. Aan het eind gaf een Egyptische politcologe een kort commentaar hierop en dat ontkrachtte alles. Misschien plegen ze wel geen aanslagen, maar ze
  willen wel de hoofddoek afdwingen, vrouwenrechten aantasten, zover die daar überhaupt zijn, en dat vond ze terecht niet democratisch. Triest dat al die "deskundigen" aan deze feiten voorbij gaan en alleen maar kijken of ze terreur bedrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alleen het eerste zinnetje is al zo dodelijk.

  "De islam leert dat de islam gematigd is."

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ macacco,

  Woont u in een leemhuis?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Laat ze daar maar lekker gaar braden. ik heb geen enkel idee wat nu goed of slecht is in Egypte. Mijn neiging gaat naar het tegenovergestelde van wat de main stream media ons vertelt... Maar die weten het zelf ook niet. Het woord democratie wordt zelfs enorm voorzichtig gebruikt. Enorme twijfel dus..

  Het enige dat je weet is dat het leger normaal gesproken wel weet wat er aan de hand is en laten we gewoon hopen op hun kunde...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij P & W maakte die Timmermans (pvda-buitenland-woordvoerder) het helemaal bont. Ook in dat programma was alles gematigd wat de klok slaat. Timmers zei: "Egypte wordt bewonderd in de Arabische wereld vanwege zijn openheid voor andere religies". Echt bizar zo'n uitspraak als je weet dat ook onder Mubarak regelmatig Koptische christenen werden vermoord door agressieve moslims vanwege hun andere geloof, terwijl de politie niets deed en de moordenaars ook niet werden vervolgd, wel daarentegen vaak de slachtoffers als ze te veel verzet boden. Ik denk niet dat dit echt ten goede gaat veranderen. Hoe krijg je het dan over je lippen om te zeggen dat Egyptenaren een open en tolerante houding ten aanzien van andere religies hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het waarnemingsvermogen van Rudolf is volkomen in orde.
  Wel moet ik opmerken dat de uitspraken van Timmermans van een ongehoorde hufterigheid getuigen. Deze man belazert de nederlandse bevolking met zijn "dhimmitude gedrag".
  Deze pvda-politicus kruipt letterlijk in de kont van de nieuwe kiezer.
  Nogmaals letterlijk: blanke door dhimmutude aangetast brein.
  Theo van Gogh zou hem waarschijnlijk een witte geitenneuker noemen, alleen de sik ontbreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kopten vrezen wisseling wacht in Egypte CAIRO - De protesten in Egypte tegen president Hosni Mubarak doen de vrees onder sommige koptische christenen toenemen dat hun veiligheid gevaar loopt. Ook recente aanslagen op christenen in het Midden-Oosten dragen bij aan de angst onder de bevolkingsgroep die in Egypte circa acht miljoen leden telt.

  Koptische leiders in de Verenigde Staten zeggen dat ze doodsbang zijn dat een nieuwe Egyptische regering met een sterke islamitische inslag christenen gaat vervolgen. Ze sporen de Amerikaanse president Barack Obama aan meer te doen om christenen in moslimlanden te beschermen, berichtte The Washington Post vrijdag.

  „De huidige situatie voor kopten is erg slecht, maar Mubarak is het minst van de kwaden voor ons”, zei predikant Paul Girguis. Mubarak heeft zich altijd opgeworpen als beschermer van de kopten en onderdrukker van moslimextremisme.

  De vrees voor een machtswisseling komt voort uit aanslagen op kerken in Irak, waar honderdduizenden christenen het land de afgelopen jaren zijn ontvlucht. In Egypte werd onlangs een bloedige aanslag gepleegd op een kerk in Alexandrië, die 23 levens eiste. Volgens een 33-jarige kopt hebben kopten voor het eerst tegen Mubarak geprotesteerd na die aanslag, „toen bleek dat we toch niet veilig zijn onder Mubarak”.

  „Iedereen is bang voor wat er gebeurt”, zei Samya Hammoui, die vier familieleden verloor door de aanslag in Alexandrië op 1 januari. Volgens regeringsfunctionarissen zat een Palestijnse terreurcel uit de Gazastrook erachter. „Als extremistische moslims de macht overnemen, worden de zaken nog slechter voor ons.”

  Maar niet iedereen ziet dit doemscenario voor zich. Anderen verwachten juist meer (geloofs)vrijheid en verbroedering. Op sommige plaatsen beschermen moslims koptische kerken. „Moslims en christenen zijn broeders”, sprak Mohammed Elnokary (40), een islamitische buurtwachter, vastberaden.

  Kopten voelen zich gediscrimineerd in Egypte; ze zeggen dat het lastig is overheidsbanen te bemachtigen en kerken te bouwen. Soms laait het geweld tussen beide geloofsgroepen op door bijvoorbeeld interreligieuze romances.

  De koptische zakenman Naguib Sawiris verwacht dat de verboden Moslimbroeders relatief weinig invloed krijgen. „Deze revolutie wordt vooral gerund door seculiere, goed opgeleide, jonge Egyptenaren.”

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/8935764/__Angst_bij_Kopten__.html?sn=binnenland,buitenland

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Al-Banna’s belofte dat vervlogen tijden kunnen terugkeren resoneert nog altijd in de harten van miljoenen Arabieren. Het heeft geleid tot een merkwaardige en ongemakkelijke verhouding tussen het Westen en een groot deel van de islamitische wereld. Er is bewondering voor de democratische vrijheid in het Westen, maar ook een weerzin tegen cartoonisten, filmmakers en politici die van die vrijheid gebruik maken. Een taxichauffeur in Caïro vertelde me dat hij blij was dat ik geen Amerikaan was omdat Amerika zo slecht was. Toen ik hem zei dat ik hem aan een ticket en een greencard voor de VS kon helpen, keek hij me hoopvol aan. Hij verlangde naar het land dat hij zei te haten.

  Sommige westerse geleerden prijzen de huidige politiek van de Moslimbroederschap. De Broeders willen democratische verkiezingen en stellen dat de invoering van de sharia afhangt van de keus van het volk. Dat klinkt democratisch en dat is het ook. Maar waar geen rechtsstaat is die aan de democratie vooraf gaat, daar dreigen minderheden door de meerderheid vermalen te worden.

  Dat is ook nu de angst van Egyptische christenen. In tegenstelling tot Nederlandse studeerkamergeleerden koesteren zij een diep wantrouwen ten aanzien van de Broederschap. Deze ervaringsdeskundigen kijken niet naar mooie verklaringen, maar weten dat ze zonder een rechtsstaat ook in een democratie als minderwaardige burgers kunnen eindigen. Om nog maar te zwijgen over het dreigende lot van hen die de islam willen verlaten.

  Het Arabische verlangen naar vrijheid is intens en oprecht. Het Westen moet zeker druk uitoefenen om Mubarak nu te laten vertrekken. Maar de westerse hulp die Egypte daarna hard nodig zal hebben, moet ook bijdragen aan een rechtsstaat waarin het op geen enkele manier uitmaakt welke overtuiging je hebt.

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7796/Hoop_op_vrijheid

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De Moslimbroederschap is een uitdaging voor de seculiere democraten !
  Ze mogen geen tijd verliezen om het Egyptische volk ervan te overtuigen waarom een regering, die is gebaseerd op de sharia, slechts voor hen is. Anders dan de Iraniërs in het jaar 1979 hebben de Egyptenaren een voorbeeld van een volk voor ogen, dat voor de sharia koos, daar nu mee moet leven en zijn beslissing betreurt.

  De »Groene Beweging« uit het jaar 2009 in Iran was niet een »nee« tegen een machthebber, maar een »nee« tegenover de sharia. El-Baradei en zijn aanhangers moeten duidelijk maken, dat een op de sharia gebaseerd systeem naar binnen toe onderdrukkend en naar buiten toe agressief is. Ook moeten de Egyptische seculiere groeperingen duidelijk maken, dat de kreet van de massa’s tegen werkloosheid, stijgende prijzen van levensmiddelen en corruptie door een op de sharia gebaseerde regering deze kwalen alleen nog maar erger zou maken.
  Ayaan Hirsi Ali

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Australia says NO - Second Time he has done this !

  AMAZING You must read it !!!!  Australian Prime Minister does it again!!

  This man should be appointed King of the World.. Truer words have never been spoken.

  It took a lot of courage for this man to speak what he had to say for the world to hear. The retribution could be phenomenal, but at least he was willing to take a stand on his and Australia 's beliefs.

  Whole world needs a leader like this!  Prime Minister Kevin Rudd - Australia

  Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told on Wednesday to get out of Australia , as the government targeted radicals in a bid to head off potential terror attacks..


  Separately, Rudd angered some Australian Muslims on Wednesday by saying he supported spy agencies monitoring the nation's mosques. Quote:

  'IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT.. Take It Or Leave It.
  I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians. '

  'This culture has been developed over two centuries of struggles, trials and victories by millions of men and women who have sought freedom'

  'We speak mainly ENGLISH, not Spanish, Lebanese, Arabic, Chinese, Japanese, Russian, or any other language. Therefore, if you wish to become part of our society . Learn the language!'

  'Most Australians believe in God. This is not some Christian, right wing, political push, but a fact, because Christian men and women, on Christian principles, founded this nation, and this is clearly documented It is certainly appropriate to display it on the walls of our schools. If God offends you, then I suggest you consider another part of the world as your new home, because God is part of our culture.'

  'We will accept your beliefs, and will not question why. All we ask is that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with us.'

  'This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other great Australian freedom, 'THE RIGHT TO LEAVE'.'

  'If you aren't happy here then LEAVE. We didn't force you to come here. You asked to be here. So accept the country YOU accepted.'

  Maybe if we circulate this amongst ourselves in Canada & USA , WE will find the courage to start speaking and voicing the same truths.

  If you agree please SEND THIS ON and ON

  BeantwoordenVerwijderen
 17. inderdaad willen zij ons doen geloven dat:

  http://www.islamcity.nl/islam/Columns/ik-ken-geen-gematigde-moslims-ook-geen-mohammedanen-jij-wel.html

  BeantwoordenVerwijderen