Wildersproces

Arabist_jansen

Het artikel 'Schalken, raadsheer', dat er voor zorgde dat het proces tegen Geert Wilders vandaag met nieuwe rechters (Marcel van Oosten (64), Geert Janssen (56) en Judith Boeree (45) doorgaat, vindt u  hier.

De beschreven ontmoeting is een deel van het 28-pagina's tellende stuk De Tokkies en de Takkies dat is opgenomen in het boek De Onzichtbare Ayatollah, Uitgeverij Van Praag. Hier kunt u het begin van dat verhaal lezen: De Tokkies en de Takkies.


Zie hierbij ook: Verhoor.

Live-verslag hierr.

8 opmerkingen:

 1. Uit Wilders toespraak van vandaag:

  De islamitische Gerard Reve bestaat niet, want zonder vrijheid is er geen creativiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wilders leest dus ook Hoeiboei.
  Degenen,die ontkennen dat de islam onze vrijheid bedreigt zijn op één hand te tellen, dat hoop ik natuurlijk.
  Wel kan ik mededelen, dat in de sportieve omgeving waar ik verkeer het al weer een tijd geleden is dat Wilders zonder enige vorm van reden belachelijk werd gemaakt.
  Ik zie dat als hoopvol , nu nog de demografische strijd aangaan en niet vergeten: de zwakzinnige multiculten stoppen hun oerdans met het cremeren van onze vrijheid. Zij weten dat hun experiment mislukt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uit de verdediging van de 'benadeelde partijen' bleek vandaag nog maar eens dat, ondanks het omslaan van het 'sentiment' in de media, zijzelf en de mensen die zij verdedigd, niet begrijpen dat kritiek op de islam gebaseerd op feiten over diezelfde islam, niet hetzelfde is als haat zaaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het probleem lijkt me dat de controverse tussen Wilders en de islam niet symmetrisch is. De twee ideologiën zijn (juridisch) wel symmetrisch maar het verschil is dat er voor Wilders' denken iemand aan te wijzen is die die ideologie draagt, namelijk Wilders zelf. Voor de islam is niemand verantwoordelijk, daar komt iedereen mee weg. Als de rechtbank Wilders schuldig zou verklaren dan kiest de rechtbank in feite partij tussen twee ideologieën. Dat maakt het staartje van deze zittingsdag extra interessant ("preliminair").

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Honderd waarheden zaaien meer haat dan tien leugens.
  Moulana Sheikh Nazim

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 'Wij hebben best wel een hele hoop dingen aan de Arabische wereld te danken', aldus Spong bij DWDD.

  Voorbeelden gaf hij natuurlijk niet en daar werd ook wijselijk niet naar gevraagd.

  BeantwoordenVerwijderen