Claire Berlinsky: Ban the Burqa

1barbie_met_hoofddoek_2

De beslissing om de hoofddoek te dragen moet eerder worden gezien op de manier waarop men die beslissing in de Verenigde Staten zou zien wanneer men besluit een clan-gewaad of nazi-opsmuk te gaan dragen. Ja, je bent vrij dit te doen, maar nee, je kunt dit niet dragen en verwachten te worden aangenomen door de overheid om aan schoolkinderen les te geven, en nee, we gaan niet samen beweren dat deze keuze geen diepere en duistere betekenis heeft van politieke en culturele aard.

Verbod op de boerka is zonder twijfel een vreselijke aanval op het ideaal van godsdienstvrijheid. Het is het teken van een wanhopige samenleving. Niemand wil dat die dingen zo ver komen dat dit nodig is, maar het is niet anders.
(...)
Dat kan allemaal waar zijn. En toch moet de boerka verboden worden. Alle vormen van versluiering moeten worden verboden of sterk afgeraden en gestigmatiseerd. De argumenten tegen een verbod zijn samenhangend en principieel. Ze zijn ook hol en ontoereikend. Ze slagen er niet in om met een belangrijk feit rekening te houden, en dat feit is: Wanneer Europa nu geen verzet biedt tegen het dragen van de sluier - en de daarachterliggende opvatting over vrouwen en hun plaats in de samenleving – zal binnen een generatie in veel steden in Europa geen vrouw meer ontspannen en comfortabel kunnen rondlopen.

Lees hierr verder.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "een clan-gewaad of nazi-opsmuk te gaan dragen." Zeer sterke vergelijking!

    BeantwoordenVerwijderen