Palestina vrij! Boycot Israël! Herdenk de Joden!

Tegenover Elsevier (2 oktober) ontkende René Danen onlangs dat hij deel uitmaakt van het netwerk van de Internationale Socialisten (IS). De trotskistische vrienden van de beroepsactivist laten echter alle schroom varen nu hun René uit de gratie is geraakt bij GroenLinks, de partij waar hij een jaar geleden bijna tot partijbestuurder werd gekozen. De Internationale Socialisten bemoeien zich steeds openlijker met de herdenking van de Kristallnacht. Juist de intensieve samenwerking tussen Danens Nederland Bekent Kleur (NBK) en de met Hamas en Hezbollah sympathiserende IS is een steen des aanstoots voor de Joodse gemeenschap, die vanaf volgend jaar zelf het heft in handen wil nemen bij het herdenken van de nazi-pogrom uit 1938.
De frustraties zijn groot bij de trotskisten, die vanuit de gevestigde politiek steeds minder gehoor krijgen voor hun opzetjes. Zes jaar geleden waren politici als Femke Halsema (GL), Lousewies van der Laan (D66) en Harry van Bommel (SP) nog bereid om de oproepen van trotskistische clubjes als Stop de Hetze! te ondertekenen. Nu blijven ze weg van de manifestaties, die IS, Danen en hun satellieten organiseren achter façades als Rekening Retour en Platform tegen Vreemdelingenhaat.
De frustraties zijn groot na de betoging van zaterdag bij de Dokwerker in Amsterdam, zo blijkt uit een verslag van IS’er Max van Lingen op website Socialist. “Opvallende afwezige echter was de leiding van parlementair links, die zich bewust niet aan de manifestatie wilde verbinden.”
PvdA, GroenLinks en SP laten het afweten bij de bestrijding van Wilders, aldus Van Lingen. Ze laten zich in het politieke debat overbluffen. De SP zou zich te veel beperken tot sociaal-economische thema’s. Nog erger maakt GroenLinks het in de ogen van de trotskisten. “Femke Halsema maakte het afgelopen maand nog bonter door links op te roepen zich ‘meer bezig te houden met islamkritiek’. Nu wordt daar door haar en collega Tofik Dibi nog een schepje bovenop gedaan. Beide distantiëren zich in de media van GroenLinks-leden René Danen en Mohamed Rabbae, twee belangrijke organisatoren van de demonstratie van zaterdag.”
Voor de IS is dat alles reden om zich nog nadrukkelijker in te zetten voor acties op straat. De volgende politieke manifestatie tegen de opkomst van Wilders en de vorming van een rechts kabinet is de herdenking van de Kristallnacht, georganiseerd door Nederland Bekent Kleur. “De 1200 mensen die zaterdag bij de Amsterdamse Dokwerker demonstreerden lieten niet alleen een belangrijke stap vooruit zien in het aantal betogers, maar wisten door de media-aandacht ook een signaal naar de rest van Nederland uit te zenden: racisme gedogen we niet. De organisatoren, gebundeld in het nieuwe Platform tegen Vreemdelingenhaat, maken zich nu op voor volgende stappen om deze boodschap om deze boodschap door te trekken in woord en daad, zoals richting de Kristallnachtherdenking op 9 november in Amsterdam. Ook de IS zijn aangesloten bij het platform en roepen al hun bondgenoten en sympathisanten op hetzelfde te doen”, zo sluit Van Lingen zijn beschouwing af.
Op de website van de Internationale Socialisten staat een oproep voor deze herdenking. Daarbij laten de trotskisten alle schaamte vallen. Er naast staat namelijk reclame voor hun jongste brochure met de titel ‘Palestina Vrij, Boycot Israël’. Het is duidelijk, de vrienden van René Danen houden vooral van dode Joden. Als het gaat om de levende Joden, zijn ze liever solidair met aartsvijanden Hezbollah en Hamas, ondanks de antisemitische artikelen 7, 22 en 32 van het Handvest van laatstgenoemde terreurbeweging.
Hoewel hij zogenaamd geen deel uitmaakt van hun netwerk, maken de Internationale Socialisten zich ook sterk voor hun vriend Danen. Kamerlid Tofik Dibi ontving verontwaardigde tweets van Maina van der Zwan, landelijk coördinator van de IS. “@TofikDibi Ja, maar waarom dan geen ruimte voor Rene? Jullie hadden er zaterdag bij moeten zijn ipv de organisatoren aan te vallen.”
Dibi, die zich zaterdag afvroeg waarom Danen geen eigen partij oprichtte, krabbelde al een beetje terug, getuige de volgende tweet: “@MainavdZwan Er is wel ruimte voor René, maar ook verschil van mening. Mag benoemd worden. Ten aanzien van PVV zullen wij ons altijd verzetten.”
GroenLinksers die hopen op een spoedig vertrek van Danen, hebben misschien te vroeg gejuicht. René houdt de ruimte om zijn partij in diskrediet te brengen met zijn schandalige herdenking van de Kristallnacht.
Carel Brendel

14 opmerkingen:

 1. Die column was toch van 9 maanden geleden?
  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/256965/Daar-is-Gretta-weer-onze-schaamteloze-antisemiet.htm

  Mijn oma was ook traag, maar die was oud!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Iedereen die haar in de media nog een keer en publique voor antisemiet uitmaakt krijgt een strafaangifte aan zijn broek,' zegt Ab Gietelink van Stop de Bezetting.

  Prima, daar gaat ie dan nog een keer:
  Gretta is een ANTISEMIET

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sluit me bij u aan meneer Dekker

  Gretta Duisenberg is een ANTISEMIET!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uit Elsevier van 3 maart 2010:

  "De weduwe van Wim Duisenberg, eerste president van de Europese Centrale Bank vindt het niet erg als mensen haar antisemiet noemen: 'Ik vind antisemiet bijna een eretitel worden.'"

  Zoiets zegt toch alleen een antisemiet?

  Overigens, voor een vertaling van de belangrijkste passages uit het Hamas handvest:
  http://www.likud.nl/ref24.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gretta heeft iets met joden. Maar haar een antisemiet noemen is wat eenzijdig. Ze is evenzeer filo- als antisemiet. Ze is namelijk écht dól op joden die net als zij geweldig begaan zijn met Palestijnen, die niet schromen om net als zij Israël een apartheidsstaat te noemen, die de vergelijking tussen de Israëlische regering en de nazi-kliek rond Hitler niet schuwen, enzovoorts enzoverder. Ja, zulke joden bestaan, en treden o.a. op de voorgrond met het zogenaamde Andere Joodse Geluid.
  Niet religieuze joden die bovendien niets met zionisme en niets met Israël ophebben, daar heeft ze niets maar dan ook hélemaal niets op tegen. Van Agt, die ook zo vaak geheel ten onrechte voor antisemiet wordt uitgemaakt, draagt net als Gretta alle niet religieuze en anti-Israelische joden een warm hart toe. Hajo Meyer is hun held. "Een moedig man", aldus Van Agt.
  Maar joden die naar hun oordeel niet of onvoldoende Israëlkritisch zijn, daar hebben ze gloeiend de pest aan. Dat zijn immers sympathisanten van bezetters, of minstens lui die de bezetting door hun medejoden niet erg vinden. Die zijn dus minstens zo erg als Duitsers die het ten tijde van de 2de wereldoorlog wel best vonden wat hun landgenoten uitspookten, of daar zelfs helemaal achter stonden. En de Israëlische joden die direct bij de bezetting betrokken zijn, zijn net zo erg als de Duitse bezetters, nee, nóg erger, aldus wijlen van Doorn, want die bezetting van die Duitsers duurde maar 5 jaar, en de bezetting van Palestina door Israël duurt al 62 jaar!!
  Kijk, en de mensen die toen zo gloeiend de pest aan die Duitsers hadden, die waren niet anti-duits, maar eenvoudigweg goed, en waren vanzelfsprekend ook dol op goede Duitsers. En zo zijn Gretta ,Van Agt, Van Bommel en dat soort lui geen antisemieten, welnee, ze zijn juist goed, en daarom ook dol op goede Joden! Heel onheus, om ze antisemieten te noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat griezelige en enge clubje van René Danen verliest wat momentum en dat is alleen maar goed, want ze zijn zo intolerant als maar kan, keiharde ontmaskering is dan ook op zijn plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gretta Duisenberg is een antisemiete met een piepklein IQ.
  Zeker weten.

  Is wel geen grote liefde maar ook geen kleine haat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Over Greet Duisenberg haar gedrag, lees weggevaagde stelling op m'n website.

  Dank U.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. IS heeft voor de zekerheid maar het(bovenstaande)poster/plaatje, rechts op de site, veranderd voor Zeg nee tegen de pvv

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Iedereen, die graag de Kristallnachtherdenking weer in haar oorspronkelijke betekenis terugziet, in Joodse handen ook uiteraard, is hartelijk welkom, met Israelvlag, bij het monument achter gemeentehuis/Stopera di.av. 19.30 Amsterdam.
  Door onze aanwezigheid maken we dat al duidelijk, wie geen vlag heeft, kan er evt. 1 reserveren, zie verdere info op www.tora-yeshua.nl
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr.pastor)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prima dat er eens iemand een pro Israel geluid laat horen, voor de rest zijn de meeste partijen aanhanger van de Hamas.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voor een analyse van het antisemitisch gehalte van de teksten van Gretta Duisenberg, zie:

  http://www.likud.nl/artik40.html

  BeantwoordenVerwijderen