Opnieuw omstreden prediker uitgenodigd voor Bekeerlingendag


Ontdek Islam heeft opnieuw een omstreden prediker uitgenodigd voor zijn jaarlijkse Bekeerlingendag, 8 januari 2011 in Amsterdam. Op de sprekerslijst staat de Brit Abdur Raheem Green, zo blijkt uit een voorlopige aankondiging van de organisatoren. Green kreeg in 2005 geen toegang tot Australië, omdat hij op een zwarte lijst stond van de veiligheidsdiensten, zo meldt de Belgische ex-moslim Peter Velle. Hij plaatste onlangs enkele foto’s op zijn blog van Belgische radicalen, die tijdens een recente islamconferentie in Londen met Green op de foto gingen.

Velle baseert zich verder op een bericht uit de Daily Mail. Deze Engelse krant meldde eind vorig jaar dat Green heeft gesproken bij de Islamic Society op het University College in Londen. Voorzitter van deze vereniging was de Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab - beter bekend als de ‘Christmas day bomber’, die tijdens Northwest Airlines-vlucht 253 van Amsterdam naar Detroit kort voor de landing door een Nederlandse passagier werd overmeesterd.

De voormalige katholiek Green heeft volgens de Daily Mail de studenten opgeroepen tot de jihad. Verder zou hij hebben geschreven dat de strijd tussen de islam en het Westen wordt ’voorgeschreven in de Koran’ en dat moslims en westerlingen ’niet vreedzaam kunnen samenwonen’.

Auteur Shiv Malik van het gezaghebbende Britse tijdschrift Prospect, die over een geluidsopname van de lezing beschikte, vroeg zich af in hoeverre de 'Christmas day bomber' was beïnvloed door ‘de radicale islamistische prediker’ Abdur Raheem Green.
 
Toen hij in 2005 niet werd toegelaten in Australië verklaarde Green, dat hij misschien 15 of 20 jaar eerder bepaalde dingen had gezegd, maar dat dit niet zijn boodschap was van de laatste tien jaar. “Je zelf opblazen met vrouwen en kinderen is zeker geen jihad.“ Moslimwoordvoerders in Australië zagen desondanks de Brit liever niet komen. 

In Nieuw-Zeeland presenteerde Green zichzelf als ‘gematigd’. De islamkritische site Jihadwatch publiceerde echter diverse opruiende uitspraken van de Brit.
Ontdek Islam nodigde in 2009 de salafistische prediker Khalid Yasin uit. De PVV wilde Yasin, verdediger van Saoedisch shariastrafrecht, de toegang tot Nederland ontzeggen. Minister Ernst Hirsch Ballin vond deze maatregel niet nodig. Tijdens de door talloze media bijgewoonde lezing liet de Amerikaanse sjeik zich gematigd uit. Daarna trad hij nog enkele malen op in de Amsterdamse Poldermoskee.
De vorige Bekeerlingendag in Utrecht werd georganiseerd door Ontdek Islam, het Landelijk Platform Nieuwe Moslims (LPNM), de Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION) en de stichting Al Dawa Al Islamia van de islamitische voorman Abdelmajid Khairoun. Oprichter en voorzitter Jacob van der Blom verklaarde op 22 april 2010 in het Parool, dat Ontdek Islam onderdeel is van de FION. Deze FION geldt als de Nederlandse onderafdeling van de Europese Moslimbroederschap. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel is Van der Blom sinds enkele maanden FION-secretaris.

De FION en de eveneens door de Moslimbroeders beheerste Stichting Israa zijn samen met de Internationale Socialisten, het Nederlands Palestina Komitee, Stop de Bezetting van Gretta Duisenberg en enkele christelijke organisaties betrokken bij de voorbereidingen voor een nieuwe ‘vredesvloot’ richting Gaza.

Carel Brendel

13 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Een gematigde moslim" is een contradictio in terminis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is gewoon onzin, zoals Joris Luyendijk goed duidelijk maakte aan Hans Jansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Art. 24: 'Alle rechten en vrijheden genoemd in deze Verklaring zijn ondergeschikt aan de Islamitische sharia.'
  Art. 25: 'De Islamitische sharia is de enige referentiebron ter uitleg en verduidelijking van alle artikelen van deze Verklaring.'
  Ziehier de laatste 2 artikelen uit de universele islamitische verklaring van de rechten van de mens.
  De oic bestaat uit landen wier bevolking in meerderheid of bijna totaal islamitisch zijn . Er is geen zogenaamd islamitisch land wat op principiele gronden zoals bijvoorbeeld secularisme deze verklaring niet heeft getekend. Elke prediker over de islam is verdacht en ondermijner van de democratie.
  Het liberale en democratische gehalte van moslims neemt omgekeerd evenredig af met de toename van het aantal islamieten in een samenleving of land.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Anoniem

  De anarchistische "denker" en Russische VORST Pjotr Kropotkin (1842-1924)
  - Karl Marx: "Iedereen denkt zoals de klasse denkt waartoe hij behoort." Woehaha! -
  werd verbannen (?!) uit het tsaristische Rusland.
  - waarom geen Siberië voor hem zoals voor de "klassevijanden" onder Lenin en stalin? -
  In het buitenland werd hij NOOIT en NERGENS aangeklaagd wegens terreur of het aanzetten daartoe (1876-1917).
  Daarna (1917) kwam de oktoberrevolutie, keerde onze mensenvriend terug naar zijn heimat, niettegenstaande het socialistische principe dat de "proletariërs" en de lompenproletariërs, de anarchistische, revolutionaire klasse (Bakoenin), "geen vaderland hebben." (K. Marx) :-)
  Niettemin waren er in zijn tijd enkele anarchisten die staatshoofden en ministers vermoordden, mede geïnspireerd door zijn geschriften.
  Zie Barbara Tuchman. De Trotse Toren. Een portret van de wereld in de jaren 1890-1914. Elsevier, Amsterdam/Brussel,1978, p. 85-150.
  Zie vooral p.124-125.
  Zo gaat dat met revolutie predikende profeten en hun fanatieke volgelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, de Engelse Abdul Jammer van de Ven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 99,99% van al deze islamitische predikers, bekeerling of niet, zijn altijd orthodox en dus met intolerante opvattingen over niet-moslims, eenzijdige opvatting over godsdienstvrijheid enz. Al die omstreden of ten onrechte als gematigd bejubbelde predikers streven naar meer islam in een maatschappij en hoe meer islam hoe minder plaats voor de ander. Ze maken gebruik van vrijheden die zij zelf nooit in hun eigen landen aan niet-moslims zullen toestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is altijd jammer als mensen zichzelf haten en de wereld haten. Er moet iets in hun leven gebeurd zijn dat dit zo heeft gemaakt. Teleurstelling of onvrede. Iets wat men niet verwerkt heeft.

  Geen enkel gezond denkend mens gaat over tot de islam. Het zijn alleen de mislukkelingen die zich bekeren. Bij die bekering moet men zich voortaan afsluiten voor de realiteit en mag men niet meer zelf nadenken.

  Tegen de islam is maar een kruid opgewassen en dat is de waarheid. De Heilige Profeet Mohammed wilde meer geld hebben, daardoor moest hij meer gaan roven en stelen. De domme Arabieren die met hem op rooftocht gingen kregen virtueel de hemel toegekend als zij zouden vallen in de strijd. En die achterlijke mongolen geloofden het ook nog. Als er werkelijk een Allah zou hebben bestaan dan had hij geld kunnen scheppen, of rijkdommen, of andere gebruiksgoederen. Maar omdat Allah niet bestaat zijn er domme mensen die er in 'geloven' en daarom hard moeten werken en geld moeten afstaan aan de plaatsvervanger van Allah op aarde. Dat was vroeger de Heilige Profeet Mohammed, tegenwoordig is de plaatsvervanger van Allah de imam in de moskee.

  Ieder denkend mens moet meehelpen om dit onrecht te stoppen, als we Allah toevallig tegenkomen, of een van zijn vele plaatsvervangers dan is de enige menselijke reactie hierop om Allah en/of zijn plaatsvervanger goed hard in het kruis te trappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wereldwijd is de islam het gevaar , wereldwijd wordt dit ontkent...

   Verwijderen