Peptalk: islam is ook een ideologie

Peptalk

BNR Peptalk maandag 1 november 2010. Presentatie: Ronald Sørensen, fragment 15.00-15.30 uur, met o.a. de Arabisten Hans Jansen en Jan Jaap de Ruiter.

Stelling: de islam is niet alleen een religie maar ook een ideologie.

Waarschuwing, pittige meningen.

Beluister hier de discussie: http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?dag=1&maand=11&jaar=2010&tijd=15:03&lengte=30&titel=Radio-archief

6 opmerkingen:

 1. BNR: Doe dit nog eens over en trek er minstens een uur voor uit zonder storende elementen als bellers en reclame. Nu zal het heel eenvoudig zijn volgens Jansen en legt dit ook in drie woorden uit maar de zogenaamde tegenargumenten zijn eindeloos maar ook eindeloos eenvoudig te weerleggen.
  Durft BNR zulk vuurwerk niet aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De inbellende moslims waren helaas weer erg voorspelbaar en bevestigen helaas de stelling van Hans Jansen en door de collectieve ontkenning van de intolerantie vanuit de islam, en de haat naar Israël (bij uitstek een ideologisch kroonjuweel van de politieke islam), kun je zien dat de islam vooral een politieke totalitaire en intolerante ideologie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "In werkelijkheid is de joodse religie niets anders dan een ideologie teneinde het joodse ras te beschermen."
  Adolf Hitler

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Teleurstellende uitzending. Inhoudelijke discussies tussen twee deskundigen die hinderlijk werden onderbroken door inbellers. Daarnaast slecht geleid door Sörensen die van mening is dat presenteren neerkomt op het geven van meningen. Eens met Van Frikschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Arabist Jan Jaap de Ruiter kent de basisregels van logisch discussiëren niet. Alsof misstanden in de RK kerk die in de moslimwereld vergoelijken. En zo iemand geeft les aan een Nederlandse universiteit.
  Ten hemel schreiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou het wel een staaltje integratie vinden (om dat rare woord maar eens te gebruiken)als moslims belangstellend luisteren naar een radioprogramma waarin de islam niet uitsluitend met eerbied en lovend wordt besproken, en dat ze dan nadenken en opbellen om hun duit in het zakje te doen. Als die bellers de groep denkende moslims vertegenwoordigen die wel tegen het stootje van kritische beschouwing van de islam kunnen, dan zou een programma met ruim baan voor zulke bellers misschien best interessant kunnen zijn. Alleen bekroop mij bij het luisteren naar de bellers, hun formuleringen, hun tongval, de indruk dat ik niet naar doorsnee-moslims luisterde, en misschien zelfs niet eens naar moslims, maar naar lieden die alleen maar voorgaven moslim te zijn, of die het even voor de gein waren geworden. Maar misschien loop ik wel hopeloos achter en heb ik nog geen idee hoeveel moslims met volstrekt regionaal-Nederlandse accenten er zijn.
  Nee, ik loop vast en zeker achter, want het is voor mij ook nog even wennen om vanuit Tilburg onbekommerd anti-papistische geluiden te vernemen bij monde van Jan Jaap de Ruiter.
  Ik associeer Tilburg nog altijd met het KVP-bolwerk wat het een halve eeuw geleden was. Maar het is waar, ik had moeten opletten: al die kloostergebouwtjes, kerken, jongensscholen enz. staan leeg of kregen andere bestemmingen en Tilburg is voor 80% nieuwbouw vanaf de jaren '60, rond de Karl Marx Universiteit waar Lubbers eredoctor is, waar humanisten de Nexusconferentie organiseren en waar linkse studenten ruim aan hun trekken komen. Nee, met het katholicisme in Tilburg is het gedaan. Verdediging van de islam heeft daar groter prioriteit dan verdediging van het katholicisme. O quae mutatio rerum.

  BeantwoordenVerwijderen