Vraag 181

Arabist_jansen

In Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten beantwoordt Prof. dr. Hans Jansen 250 vragen over de islam.

Vraag 181
Veel traditionele moslims zien het liefst elke openlijke kritiek op islam en Koran verboden. Zij stellen zich niet dialogisch en tolerant op. Zij zien de vrijheid van meningsuiting waarop onze westerse samenleving is gestoeld niet als een groot goed. Vreemd genoeg beginnen recent ook andere groepen, met name uit protestantse hoek (CDA-minister Piet Hein Donner en ChristenUnie-minister André Rouvoet), zich vergelijkbaar intolerant op te stellen. Smeden traditionele stromingen in Nederland, uit islamitische en christelijke hoek, een satanisch verbond? Wat bindt deze gelovigen?

Het is een rare droom van de christelijke politici dat de moslims hen zullen steunen in het bestrijden van naaktloperij, liberalisme, vrijdenkerij en alcoholisme. Er is zelfs wel gedacht, toen de eerste 'gastarbeiders' naar Nederland kwamen, dat het CDA hieraan meewerkte in de hoop dat dit de religieuze temperatuur van Nederland wat zou opvoeren. Het CDA en de kerken zouden dan mogelijk van die koorts kunnen meeprofiteren.

Bondgenootschappen zijn, zoals Machiavelli al uitgelegd heeft, altijd wisselend. De politieke elite van de Nederlandse moslims beschouwt de multiculti's van de PvdA niet als vervaarlijke tegenstanders. Deze multiculti's zijn in moslimse ogen stuurloze sukkels, eerder deerniswekkende onnozelaars. Maar ja, de PvdA heeft macht, en deelt die graag. De PvdA gaat over subsidies, en deelt die graag uit.

De christelijke partijen zouden er goed aan doen zich op de hoogte te stellen van, bijvoorbeeld, de geschiedenis van het christendom en de kerken onder de islam. Daarover bestaan serieuze en goed gedocumenteerde studies van historici en theologen. Op de partijbureaus moet er toch hier en daar een stagiaire voor deze taak beschikbaar zijn?

Uit: Hans Jansen - Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten
Prof. dr. Hans Jansen beantwoordt 250 vragen over de islam.
Uitgeverij Van Praag
Amsterdam
eerste druk maart 2008
tweede druk maart 2008
ISBN 978 90 490 2403 1
€ 12,50

3 opmerkingen:

 1. Ik heb het boekje van Hans Jansen gelezen en het is een absolute aanrader.

  Ik denk dat de huidige politici bang zijn. Bang om de kritiek ronduit te honoreren, want ik denk dat de pleuris dan uitbreekt. Zouden zij niet veel meer weten over alle onderliggende sentimenten en dreigingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook zijn boek Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten gelezen en het is verhelderend. Doordat het zo duidelijk de reële en harde feiten toont, past het niet in de multiculturele leer en wordt het daarom onvoldoende gepromoot, zoals wel het geval met de fabeltjes Koran van Abdollah.

  Inderdaad is het onbegrijpelijk dat christenen niet eens wat kritischer kijken naar hun positie in islamitische landen, zowel in het heden als in het verleden.

  Weer 2 uitstekende columns ter aanvulling:

  Hans van de Broek - kotsmisselijk

  Van Bommel olie op het vuur

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lees het boek: De Goddelijke Selectie van W.G. Van Dorian, een thriller waarin precies dit religie voor religie aspect als toekomstbeeld wordt geschetst.

  Het nieuwe boek van Van Dorian, Het lied van Colombia, is evenals De Vijfde Colonne en de Goddelijke Selectie de perfecte aanleiding voor linksen om te vervloeken en belachelijk te maken. Lees, dan weet je waarom...te politiek incorrect en eng..

  BeantwoordenVerwijderen