"Pak de Kefiya's uit de kast"(ingezonden) Uitgelicht: Sabrah Dahhan in de Volkskrant, 6.1.2009 "Pak de Kefiya's uit de kast"

"De modebewuste Nederlanders waren de Palestijnse zaak de afgelopen jaren bijna vergeten; ze begonnen kefiya’s te dragen en Intifada te zingen, puur en alleen omdat het ‘tof’ was. Misschien is het juist nu, met de toestanden in Gaza, en de door Harry van Bommel aan het licht gekomen maatschappelijke gevoeligheid voor Palestijnse leuzen en attributen, tijd voor een nieuwe opleving van de kefiya. Een opleving die de sjaal haar oorspronkelijke betekenis teruggeeft, zodat de sjaal weer wordt gedragen met de ferme boodschap dat het Israëlische geweld tegen de Palestijnse burgerbevolking moet stoppen. Ik heb mijn sjaal in elk geval al uit de kast getrokken."

Volledige tekst.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

12 opmerkingen:

 1. Vind dit niet de meest verhelderende manier om dit foute artikel aan de kaak te stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sabra Dahhan toont weer de gebruikelijke wij-zij-mentaliteit van moslims tegen niet-moslims, want tja Palestijnen zijn moslims en Israeli's niet, dus is de Marokkaanse en islamitische Sabra vol vals islamitisch sentiment weer erg betrokken bij de Palestijnen. Daarnaast is Sabra de dochter van Khadja Arrib, 2de kamerlid van de pvda en adviseur van de Marokkaanse koning. Kortom een weinig neutrale bron.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de laatste Kristallnachtherdenking pakten twee deelnemers alvast een kefiya uit de kast. Herdachten ze de vorige jodenvervolging of vierden ze alvast de volgende?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kleuterdochter van een zelfmoordterroriste zingt voor haar moeder:

  Mamma wat draag je in je armen, in plaats van mij.
  Is het speelgoed of een cadeautje? (het is een bommengordel)
  Ga je naar buiten mamma, kom vlug terug mamma.
  Ik kan niet slapen zonder mijn moeder.
  Mamma Mamma
  Mijn broertje en ik zijn wakker en hopen dat u ons naar bed komt brengen.
  Wij hebben onze mamma nog steeds nodig om de tranen van onze ogen te wissen.
  In plaats van mij droeg u een bom in uw handen.

  Maar NU weet ik wat dierbaarder is dan wij.
  Mogen uw stappen gezegend worden en moge u het foutloos uitvoeren voor Jeruzalem (beelden van explosie)
  Ik en mijn broertje zouden daar bij u willen zijn.
  Zend groeten aan onze Boodschapper Mohammed.
  En vertel hem dat ik van u hou.
  Mijn liefde drukt zich niet alleen uit in woorden maar ook in daden.
  Ik ga mijn moeder in haar voetstappen volgen (3x gezongen)
  Mijn moeder, mijn moeder
  Mijn moeder, mijn moeder
  (En de la met een bomachtig object wordt opengetrokken)

  http://nl.youtube.com/watch?v=cqHUdwePfbM

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dit buitengewoon afschuwelijk. Het is precies zoals Rudolf zegt: wij-zij mentaliteit van moslims tegen niet-moslims. "Wij-zij mentaliteit", was dat niet één van de grote hoofdzonden volgens weldenkend links? Merkwaardig dan toch hoeveel begrip er van linkse zijde voor wij-zij denken is wanneer de wij-zij denkers moslims zijn. En de vraag is natuurlijk hoeveel moslims vrij zijn van een dergelijke wij-zij mentaliteit.
  Onwillekeurig gaan mijn gedachten weer terug naar de anti-Israël demonstratie in april 2001. Veel demonstranten met dat leuke doekje. En ja, ook veel schattige gehoofddoekte & gespijkerbroekte meisjes met een blos van enthousiasme op hun jeugdige wangetjes bij het scanderen van walgelijke leuzen. Ik heb het hier moeilijk mee. Ik blijf maar proberen onbevangen en onbevooroordeeld naar de moslimse medemens te kijken, zeker naar de jeugdige moslima's, het beste te hopen van hun integratie, en dat ze toch maar vooral volwaardig mogen meedraaien in onze maatschappij, en nee, natuurlijk niet gediscrimineerd worden... Maar je zult een gehoofddoekt meisje dus nooit in het Concertgebouw tegenkomen, wel bij zo'n walgelijke demonstratie van ongebreidelde jodenhaat.
  En nu dan weer deze Sabra. Is die ook nog de dochter van Khadja Arib? O o o... Nou ja, we mogen een moeder de faux pas van haar dochter niet euvel duiden, dus misschien denkt die Arib er zelf anders over. Zou het?

  Zou ik niet reuze links mogen heten wanneer ik walg van dit moslimse wij-zij denken? O nee, reuze links, dat is ...Van Bommel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kefiya gaat de plaats innemen van het hakenkruis. Moslims vallen ons constant met hun overtuigingen lastig. Mijn lerares Arabisch heeft mij, op haar vakantie, in Marokko gemaild, via de email van een familielid. Nu kennen ze mijn adres en krijg ik de walgelijkste foto's toegestuurd over de situatie in Gaza. Ik moet nu parij kiezen. Ik haat dat zo verschrikkelijl . Ik heb daar natuurlijk meteen werk van gemaakt en laten weten dat ik van die smerige rotzooi verschoond wenst te blijven.Dat opdringen van hun mening, hun gelijk, ik word daar beroerd van.
  De dochter van Arib schrijft een dergelijke column. Maar toch moeten de onnozele brave Nederlandertjes geloven dat Arib alleen betrokken is bij de Nederlandse zaak.
  Duidelijk is in ieder geval dat de Moslims altijd voor de Moslims zullen kiezen.Anderen bestaan niet echt voor hen. Maar daar moeten we aan wennen, natuurlijk, volgens de linkse mensen.
  @Carel, ja,goed gezegd. Ze vieren de kristalnachtherdenking en straks ook de Auschwitzherdenking.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sabra kan fijn haar sjaal omdoen. De Arafat-sjaal die staat voor bloeddorst, wreedheid en diefstal. Wie iets anders wil dragen, bijvoorbeeld een blauw-witte sjaal met daarop in het Hebreeuws de letters die het woord Israel vormen kan in Amsterdam niet veilig over straat; de drager zal zeker in elkaar geslagen worden. Dat in elkaar slaan doen de vrienden van Sabra. Het is echt een vredelievende meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moslims die altijd voor moslims kiezen... er zou niet zo veel op tegen zijn als ze op goede gronden kozen voor moslims die zich behoorlijk gedragen. Het automatisch en kritiekloos achter Palestijnen staan, wat die ook uitspoken, door moslims waar ook ter wereld, dat is het wat me stoort.
  Ik probeer een vergelijking. Voor wat het waard is. Toen nog maar kort geleden de IRA tot in Londen bomaanslagen pleegde, en een eenvoudige toerist in heel Engeland al niet meer vanwege de veiligheidsmaatregelen heel even zijn rugzak bij een bankje kon laten staan om 20 meter verderop geld te pinnen, kon de IRA toen ook op de sympathie van katholieken waar ook ter wereld rekenen? Waren er grote demonstraties van veel boze katholieken tegen buitenproportioneel hard optreden van Britse leger en/of politie? Misschien heb ik het allemaal niet zo goed onthouden, maar er staat mij niets bij van automatische door niets te schokken wereldwijde katholieke sympathie voor de IRA.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Southall Will be Capital of Islamic Britain, Announces UK Chief Sharia Court Judge

  Anjem Choudary, chief judge of the ‘Shari’ah Court of the UK,’ has announced that “when Islam takes over the UK,” Southall will be made the new capital city.

  Southall is one of the most ethnically cleansed areas of London, where, according to the 2000 census, only 12 percent of the population is indigenous white British. Even that figure is likely to have dropped in the last eight years.

  Choudary said the west London suburb should be the centre of Islamic power at a New Year meeting of his supporters, who cheered his every word as he called for Muslims to “rise up” and seize power in Britain. “We will rise up. We will rise up, my dear Muslims. One day we will have the Sharia here. And who knows, maybe even Southall can be the capital of the Islamic state when we conquer it.”


  Bij ons is daar natuurlijk geen sprake van..Allemaal loyale moslim-medeburgers

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier nog wat foto's van een anti-Israel demo in Brussel, 7.1.2009:

  anti israel demo brussel 7 jan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kees Rudolf,

  De hypocriete wij-zij-mentaliteit van moslims kent ook geen enkele zelfreflectie en het was inderdaad zo dat katholieken niet tegen Engeland demonstreerden vanwege Noord-Ierland, het conflict bleef daarom ook lokaal. Die agressieve wij-zij-houding van moslims is een uiting van islamitische imperialisme, geldings- en veroveringsdrang. Het is dus veel minder onschuldig dan het lijkt, want het is ook zeer selectief in zijn haatobjecten, want Koerden kunnen bijv. ookal zijn ze moslims, niet op de sympathie van de islamitische gemeenschappen rekenen in hun strijd voor onafhankelijkheid van andere islamitische staten. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klein detail: Palestijnen zijn geen moslims, maar een gemengde samenleving met moslims, christenen, Joden en vrijzinnigen.

  En nu kun je gerust verder ongefundeerde meningen ventileren.

  BeantwoordenVerwijderen