Arme Doekle! Geert is met 50% gegroeid!

Incredibles

Arme Doekle! Geert is met 50% gegroeid!

Op 23 december 2007, in de laatste politieke peiling van dat jaar, stond de PVV van Geert Wilders op 10 zetels; slechts één zetel meer dan bij de Kamerverkiezingen van 2006. Maar toen begon oud-vakbondsman Doekle Terpstra zijn beweging Benoemen en Bouwen. Hiermee hoopten Terpstra en zijn merendeels christelijk-sociale vrienden Het Kwaad te bestrijden.

Arme Doekle! We zijn precies een jaar verder. Helaas, helaas. Het Kwaad is alleen maar toegenomen. Op 21 december 2008 stond de partij van Wilders bij Maurice de Hond op 15 zetels, een groei van vijftig procent. Ondanks de kredietcrisis en ondanks Youp en Dolf blijft de ‘one issue partij’ PVV de laatste maanden behoorlijk stabiel.

Van Benoemen en Bouwen vernamen we weinig meer sinds de gratis advertentie in de benoem-en-bouwkrant Trouw. Desondanks kan Terpstra het niet laten om zichzelf opzichtig aan te prijzen als de man, die eigenhandig het Nederlandse discussieklimaat heeft verbeterd. “De discussie over de multiculturele samenleving is uit de polemiek gekomen, de rede neemt toe”, beweert Terpstra in zijn lijfblad.

Na zo iets vraag ik me af: Wat zijn dan de successen van Terpstra? Kort voor zijn terugblik op het afgelopen jaar moest de opperbenoemer en -bouwer zelfs zijn excuses maken aan Wilders omdat hij hem als ‘het kwaad dat moet worden gestopt’ had benoemd. De film Fitna van Geert Wilders zorgde maanden lang voor opwinding en polarisatie. Dat was vooral te danken aan enkele angstzaaiers in het kabinet-Balkenende. Dat moslims aan het slot van de hype besloten om de film vooral te negeren, kan ik moeilijk op het conto van Terpstra zetten.

Het integratiedebat gaat door in 2009, meldt een montere Terpstra, maar ik vrees niet op de door hem gewenste omfloerste toonhoogte. Na het luwen van de Fitnagekte liepen de golven hoog op vanwege de problemen in Gouda en andere steden met lastige Marokkaanse Nederlanders. Dat gebeurde dankzij Wilders en ondanks Terpstra. En in dit debat was het Wilders die bijval kreeg uit onverwachte hoek. Opinieleiders uit Marokkaanse kring willen nog net niet de luchtmobiele brigade inzetten tegen het straattuig, maar zij spreken wel - in het voetspoor van tv-maker Prem Radhakishun - van ‘beestachtig gedrag’.

Ella Vogelaar, de representante van de lijn-Terpstra, is door Wouter Bos uit het kabinet gekegeld. PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen schrijft in een recente integratienota dat tolerantie de integratie van migranten geen goed heeft gedaan. “De fout die we nooit meer mogen maken is het inslikken van kritiek op culturen en religies omwille van de tolerantie.” Exact, de fout die Terpstra en zijn vrienden tientallen jaren hebben gemaakt, en nog steeds maken in hun benoem-en-bouw-pamflet.

Ploumen wil af van de dubbele paspoorten. Dat leidt tot het nodige gemor, bijvoorbeeld van Sabra Dahhan die de PvdA-voorzitter geflirt met de PVV verwijt. Wil Terpstra ons desondanks wijsmaken dat de nieuwe koers van de PvdA een succes is van zijn machtige beweging?

Dahhan is overigens de dochter van Khadija Arib, die plaats heeft genomen in een adviescommissie van de Marokkaanse koning. Mohammed VI luistert echter meer naar Wilders dan naar Terpstra en Arib, want onlangs ontsloeg hij staatssecretaris Ahmed Lekhrif wegens het bezit van de Marokkaanse èn de Spaanse nationaliteit.

Op één succesje kan Terpstra nog hopen. Zijn pogingen om ‘kwetsende kritiek’ op religies (niet alleen de islam maar ook het christendom) te verbieden, hebben weerklank gekregen bij minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin. Misschien komt het mede door het ijveren van Benoemen en Bouwen tot uitbreiding van artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht. Het inperken van de vrijheid van meningsuiting ligt geheel in de lijn van dat pamflet. Doekle noemt zoiets waarschijnlijk het toenemen van de rede.

Terpstra beseft overigens dat hij de kar niet alleen kan trekken, want hij overweegt een fusie met Eén land, één samenleving van beroepsextremist Mohamed Rabbae en naïeveling eerste klas Hans Dijkstal. Een soort Sukkels United. Misschien kunnen ze er samen voor zorgen dat de rede in Nederland niet alleen in de fantasie van Doekla Terpstra maar ook daadwerkelijk toeneemt. Zodat politici als Geert Wilders, Ayaan Hirsi Ali, Ahmed Aboutaleb en Ehsan Jami eindelijk weer zonder bewaking of angst voor geweld over straat kunnen.

Carel Brendel

Carel Brendel is auteur van Het verraad van links (Uitg. Aspekt)

14 opmerkingen:

 1. Kijk aan, der feind hört mit. Dat uitgerekend Doekle zich laaft aan de Schaamspiermonologen kan geen kwaad.


  Het Linksrechtssyndroom:

  Het Linksrechtssyndroom is het psychologisch verschijnsel waarbij gegijzelden links-rechts blijven collaboreren met hun gijzelnemers, zelfs nog ná een 30 jaar durende linksrechtsgijzeling.

  Aangenomen wordt dat het linksrechtssyndroom tot ontwikkeling kan komen in een omstandigheid waar de gijzelnemer absolute controle over de gegijzelde kan uitoefenen.
  Voor buitenstaanders is dit een paradoxale situatie, omdat het ook bij de gegijzelde bekend is dat hij zich slechts in een afhankelijke situatie bevindt als gevolg van het politieke modelletje van de gijzelnemer.

  Ideologie verplicht tot niets!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geert Wilders, Ayaan Hirsi Ali en Ehsan Jami zijn belangrijke klokkenluiders die meer dan noodzakelijk zijn. Ze vervullen een belangrijke rol en het is goed dat ze er zijn. Ahmed Aboutaleb vind ik niet echt in dat rijtje thuishoren, want hij is toch te veel een man met een islamitische agenda. Daarnaast noemde hij Ayaan een nestbevuilster, wat de opmaat was van de latere bedreigingen. Kortom in de ogen van Ahmed Aboutaleb is iemand met islam-kritiek dus een nestbevuiler.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige samenvatting Carel. Het is wel duidelijk dat zo'n beetje alle punten waarop Wilders c.s. werden aangevallen inmiddels ook buiten de PVV op de agenda staan.

  Vergelijk Ploumens integratienota eens met de initiatieven op Doekle's 'benoemen en bouwen'. Daar gaat het over samen soep uit je eigen land koken.

  De Doekles van deze wereld getuigen van dezelfde naiviteit als waarmee 'Ander Joods Geluid' achter Hamas- en Hezbollah vlaggen aanloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brendel denkt dat de PvdA nu op het goede pad is. Daar geloof ik dus helemaal niets van. Ook ik vind dat Aboutaleb niet in dat rijtje thuis hoort. Hirsi Ali werd door hem te veel aangevallen. Ik vertrouw deze man totaal niet.
  Zolang er nog mensen als Bert Cremers lid van de PvdA zijn, blijf ik die partij wantrouwen.
  Ik zag een foto van hem op het weblog van Meulenbelt. Ik schrok enorm van die haatspuwende ogen. Of je een klap in je gezicht krijgt. Die redevoering van hem was een haatcampagne tegen Israël.Alles wat Hamas deed vond hij prima.
  Daarbij heeft de PvdA ideeë gepikt van Wilders. Eerst Wilders aanvallen en daarna zijn ideeën gebruiken.
  Een waardeloze partij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aboutaleb hoort wel in het rijtje thuis. Hij wordt door fanatieke moslims met de dood bedreigd vanwege zijn politieke opvattingen. Dat staat los van zijn inderdaad laakbare gedrag van enkele jaren geleden ten aanzien van Ayaan Hirsi Ali, destijds door Sylvain Ephimenco gesignaleerd en ook vermeld in mijn boek. Lees over de bedreigingen jegens Aboutaleb anders de voortreffelijke Cleveringa-lezing van Paul Cliteur.

  Of de PvdA na het vertrek van Vogelaar en de integratienota van Lilianne Ploumen inderdaad op de goede weg is, moeten we afwachten. Zelf ben ik nogal sceptisch. Maar het vertrek van Vogelaar en de nota van Ploumen kunnen moeilijk als wapenfeiten van Doekle Terpstra worden gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Over rijtjes gesproken, Aboutaleb hoort ook in dit rijtje thuis:

  rijtje...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begrijp Carel zijn criterium wel inzake Aboutaleb. Toch vind ik hem ook heel goed in het rijtje van Ave passen. En die bedreigingen van Aboutaleb? Ik vraag me af of die van dezelfde orde waren als die jegens die andere echte islam-critici, maar ik wil niet al te flauw doen naar Carel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed stuk Carel.

  Doekle Terpstra is afgegaan als een gieter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aboutaleb is geen haar beter dan Marcouch. Hij heeft namelijk nog nooit ook maar 1 woord afstand genomen van de islam.

  Sterker nog, hij omschrijft zichzelf als een vroom moslim. Geheel in lijn hiermee is zijn antipathie tegen AHA.

  En weet u waarom hij zo verbaasd was dat hij toch bedreigd werd ondanks dat hij als wethouder alleen maar vertelde de wet te handhaven?? Hij ging er zondermeer vanuit dat de moslimgemeenschap dat wel zou herkennen als taqiyya. Net zoals de moslimgemeenschap de ongemeende heiligschennis van Kader Abdollah herkent als taqiyya. Vandaar het ontbreken van bedreigingen aan zijn adres. En vandaar ook dat Aboutaleb raar opkeek toen hij wel bedreigd werd.

  Verder is natuurlijk zijn eigen verklaring over de bedreigingen veelzeggend: hij heeft alleen maar uitgelegd dat homo's van gebouwen gooien, TEGEN DE WET IS!!!!!

  Hij vindt dus niet dat je mensen gewoon niet moet vermoorden en al helemaal niet om wat ze zijn, nee.....hij constateert slechts dat het tegen de wet is.

  Nou, dat is een hele geruststelling als ik homo zou zijn. Iemand die een geloof aanhangt dat voorschrijft dat homo's vermoord moeten worden, maar bereid is om daar feitelijk vanaf te zien omdat het tegen de wet is.

  Aboutaleb is een, zelfverklaarde, moslim. Net als marcouch en zn al dan niet aanslagen plegende geloofsgenoten. Hun doel is gelijk. Alleen over de weg daar heen zijn zij verdeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En dan ga ik zo op in dat Aboutaleb verhaal, dat ik helemala vergete te zeggen dat ik het een weer een geweldig stukje is!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. .
  This is BIG, this is REAL BIG! SPREAD THE WORD to the world everyone! The EU Mandarins have crossed the line! If this goes to court, how much more of the public will become aware of this tyranny?

  All real freedom starts with freedom of speech. If there is no freedom of speech, then there can be no real freedom.

  The Christians and Jews don’t riot when somebody makes fun of Christ or Jews. People must learn to be civilized, and held to account when they are not. Muslims included.

  Geert Wilders is a hero spreading the painful truth. He MUST be protected!
  .
  here’s an absurd thought -
  your Supreme God knows
  Christ was a pedophile

  and a raping terrorist
  converting slaves by the sword

  .
  absurd thought -
  God of the Universe says
  weak and insecure is BEST

  the best way for religion
  KILL those who question it

  .
  absurd thought -
  God of the Universe wants
  Islam for everyone

  submit to glorious life
  slavery and servitude

  .
  absurd thought -
  God of the Universe says
  outlaw self-defense

  exposing violent crimes
  shall be deemed hate speech

  .
  absurd thought -
  God of the Universe says
  decide to change your race

  just simply change religions
  your religion is your race
  .
  All real freedom starts with freedom of speech. Without freedom of speech there can be no real freedom.
  .
  Philosophy of Liberty Cartoon
  .
  Help Halt Terrorism Today!
  .
  USpace
  .
  :)
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 13. .
  A Dutchman translated this for me:

  De Koran moet niet verboden worden. Mein Kampf is niet een 'heilige boek', maar het mag niet worden verboden, maar je moet kunnen bekritiseren de idioten die mee eens.

  Zoals u wellicht vermoedt, Geert Wilders is GEEN racist. Hij is gewoon tegen de out-of-control immigratie en tegen immigranten die niet assimileren, en degenen die beat Gays en verkrachting niet-islamitische vrouwen niet worden afgedekt.
  Hij is ook zeer sterk tegen degenen die doden van hun eigen dochters en zusters voor hun 'familie eer'.
  .
  hier is een absurde gedachte --
  Supreme uw God weet
  Christus was een pedofiel

  en een verkrachten terroristische
  het omzetten van slaven door het zwaard
  .
  Moslims zijn niet een 'ras' toch, ze zijn aanhangers van een religie / ideologie en de Sharia wet.
  De meeste moslims zijn zelfs niet-Arabieren, die in de weg, is ook niet een 'Race'.

  Die hun plicht is volgens de Koran, het verspreiden van de sharia-wetgeving over de hele aarde. Het kan nemen 100-200 jaar, als ze slagen.

  Is dat de aard van de wereld je wilt voor je grote-Grand kinderen groot-Grand kinderen? Een Taliban Planet? Ik wed niet.
  Moslims zijn de grootste slachtoffers van de islam. Wilders is niet tegen moslims, hij is tegen het islamitisch fundamentalisme.

  Lees de Koran, maar wees voorzichtig, want de Koran verbiedt niet-moslims uit lezen.

  Ik vraag me af waarom.

  Deze is groot, dit is REAL BIG! Spread the word op de wereld iedereen! De EU Mandarijnen de lijn! Als dit gaat naar de rechter, hoe veel meer van het publiek zal zich bewust worden van deze tirannie?

  Alle echte vrijheid begint met de vrijheid van meningsuiting. Als er geen vrijheid van meningsuiting, dan kan er geen echte vrijheid.

  De christenen en joden niet oproerbeheersing wanneer iemand maakt plezier van Christus of joden. Mensen moeten leren te beschaafd, en ter verantwoording te roepen wanneer zij niet. Moslims opgenomen.

  Geert Wilders is een held verspreiding van de pijnlijke waarheid. Hij moet beschermd worden!
  .
  hier is een absurde gedachte --
  Supreme uw God zegt
  Christenen zijn een ras

  liefhebbers van het joodse ras
  en de vreedzame boeddhistische race

  .
  absurde gedachte --
  God van het heelal wil
  Islam voor iedereen

  aan roemrijke leven
  slavernij en dienstbaarheid

  .
  absurde gedachte --
  God van het heelal zegt
  outlaw Zelfverdediging

  bloot gewelddadige misdrijven
  wordt geacht haatdragende

  .
  absurde gedachte --
  God van het heelal zegt
  beslissen om uw ras

  gewoon veranderen religies
  uw godsdienst is uw ras

  .
  USpace
  .
  Alle echte vrijheid begint met de vrijheid van meningsuiting. Zonder vrijheid van meningsuiting kan er geen echte vrijheid.
  .
  Filosofie van Liberty Cartoon
  .
  Help Halt Terrorisme Vandaag!!!
  .
  :)
  .

  BeantwoordenVerwijderen