Waarom ze de Holocaust ontkennen


Waarom ze de Holocaust ontkennen

Behalve de nauwelijks aflatende anti-Semitische propaganda, heeft een groot deel van de moslimwereld er zelfs nog nooit van gehoord.


Op een dag in 1994, toen ik in Ede woonde, kreeg ik bezoek van mijn halfzuster. Wij waren beiden immigranten uit Somalië en we hadden allebei asiel aangevraagd in Nederland. Mijn verzoek was gehonoreerd, het hare niet. Het feit dat aan mij een asielstatus was toegekend, stelde mij in de gelegenheid te studeren. Mijn halfzuster had die mogelijkheid niet.

Om toegelaten te worden tot de universiteit van mijn keuze moest ik drie cursussen met goed gevolg afleggen: een talencursus, een inburgeringscursus en een cursus geschiedenis. In de voorbereidende cursus hoorde ik voor de eerste keer over de Holocaust. Ik was op dat moment 24 en mijn halfzuster was 21.

In die dagen stonden de kranten vol van de genocide in Rwanda en de etnische zuiveringen in het voormalige Joegoslavië. Op de dag dat mijn halfzuster me bezocht, duizelde het mij nog steeds omtrent het lot van 6 miljoen Joden in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Oost-Europa.

Ik wist nu dat onschuldige mannen, vrouwen en kinderen van elkaar waren gescheiden. De Jodenster werd op hun kleding vastgemaakt, ze werden per trein vervoerd naar de kampen waar ze werden vergast voor geen enkele andere reden dan dat ze Joods waren.

Ik zag foto's van massa's skeletten, zelfs van kinderen. Ik hoorde huiveringwekkende verhalen van sommige van diegenen die Auschwitz en Sobibor hadden overleefd. Ik vertelde dit aan mijn halfzuster en ik liet haar de foto's in mijn boek zien. Haar reactie was net zo gruwelijk als de foto's in mijn boek.

Met grote overtuiging schreeuwde mijn halfzuster: "Het is een leugen! Joden weten altijd hoe ze de mensen zand in de ogen moeten strooien. Ze zijn niet vermoord, vergast of massaal afgeslacht. Maar ik bid tot Allah dat op een dag alle Joden in de wereld zullen worden vernietigd."

Ze zei niets nieuws. Ik herinner me dat tijdens mijn jeugd in Saoedie-Arabië mijn onderwijzers, mijn moeder en onze buren ons bijna dagelijks vertelden dat Joden slecht waren, de gezworen vijanden van de moslims, en dat hun enige doel was de Islam te vernietigen. Ons werd nooit iets verteld over de Holocaust.

Later woonde ik als teenager in Kenia. Ik kan me nog goed herinneren hoe de filantropie ons bereikte uit Saoedie-Arabië en andere regio's in de Perzische Golf. De bouw van moskeeën en donaties aan ziekenhuizen en de armen gingen daarbij hand in hand met het vervloeken van de Joden. Joden waren volgens de geruchten verantwoordelijk voor de dood van baby's en voor epidemieën als AIDS. Ook geloofde men dat zij de oorzaak waren van oorlogen. Ze waren hebzuchtig en zouden er alles aan doen om ons Moslims te vermoorden. Als we ooit vrede en stabiliteit wilden kennen en als we niet uitgeroeid wilden worden, dan moesten we de Joden vernietigen. Voor diegenen onder ons die niet in staat waren de wapens tegen hen op te nemen, was het genoeg onze handen samen te voegen, de ogen hemelwaarts te richten en tot Allah te bidden opdat hij ze zou vernietigen.

Westerse leiders die vandaag de dag zeggen dat ze geschockeerd zijn door Ahmadinejad's conferentie, met de ontkenning van de Holocaust als thema, moeten nodig hun ogen eens openen voor de realiteit. Voor de meerderheid van de moslims in de wereld is de Holocaust geen belangrijk historisch gegeven dat wordt ontkend. We weten eenvoudigweg niet dat het ooit plaatsvond omdat we er nooit over zijn geïnformeerd.

Het totale aantal Joden in de wereld wordt tegenwoordig geschat op rond de 15 miljoen, zeker niet meer dan 20 miljoen. Aan de andere kant wordt de moslimbevolking werweldwijd geschat op tussen de 1.2 en 1.5 miljard. Niet alleen groeit deze bevolking razendsnel, ook is ze erg jong.

Wat Ahmadinejad’s conferentie zo schrikbarend maakt is de (stilzwijgende) instemming van mainstream moslims. Ik blijf mezelf voortdurend afvragen: Waarom is er geen tegenconferentie in Riyadh, Cairo, Lahore, Khartoum of Jakarta die Ahmadinejad veroordeelt? Waarom hullen de 57 leden van de Organisatie van de Islamitische Conferentie zich in stilzwijgen over dit onderwerp?

Wellicht is het antwoord op die vraag even simpel als gruwelijk: Generaties lang hebben de leiders van deze zogenaamde moslimlanden hun bevolking een voortdurend dieet van propaganda gevoerd dat gelijk is aan dat wat een generatie van Duitsers (en andere Europeanen) werd gevoerd - dat Joden ongedierte zijn en als zodanig dienen te worden behandeld? In Europa was de logische conclusie de Holocaust. Als het aan Ahmadinejad ligt, zal hij niet wachten op de toestemming van moslims om de daad bij het woord te voegen.

De wereld moet keer op keer worden geïnformeerd over de Holocaust - niet alleen in het belang van de overlevende Joden en hun nageslacht maar in het belang van de mensheid in zijn geheel.


Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali
is een vaste medewerker van AEI (American Enterprise Institute).
Oorspronkelijk bericht: Why they deny the Holocaust

Vertaling: Kees Bakhuyzen -HB

10 opmerkingen:

 1. Ik had vroeger een vriendin uit Indonesië die zei over de holocaust: "Ik dacht dat ze iets verkeerd hadden gedaan"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het blijft vechten tegen de bierkaai:
  http://www.amsterdam.pvda.nl/nieuwsbericht.php/5843#42448

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op scholen in prachtwijken praten de leerkrachten liever niet over de holocaust. Ik vrees dat als moslms wel in grote getalen de juiste informatie over de holocaust ouden vernemen (van wie?) dat ze daarin een bevestiging zien van wat er in de koran gezged wordt over het lot van de joden. Wat er nu in Amsterdam gebeurt is walchelijk, marokkanen die Auschwitz herdenken als wisselgeld voor het leed in Gaza.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op scholen in prachtwijken praten de leerkrachten liever niet over de holocaust. Ik vrees dat als moslms wel in grote getalen de juiste informatie over de holocaust ouden vernemen (van wie?) dat ze daarin een bevestiging zien van wat er in de koran gezged wordt over het lot van de joden. Wat er nu in Amsterdam gebeurt is walchelijk, marokkanen die Auschwitz herdenken als wisselgeld voor het leed in Gaza.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb veel respect voor de mening van Ayaan en ik wil best geloven dat de Holocaust-ontkenning een groot probleem is (alhoewel Ahmadinejad dat volgens mij nooit heeft beweerd – iets wat veel mensen als een ‘joden’-leugen zien), maar het gaat er niet om wat waar is maar hoe iets wordt gevoeld/beleefd en dat heeft altijd zijn oorzaken – ook de jodenhaat/ontkenning Holocaust. Voorbeeldje?? - Gaza. Zou het nu niet verstandig zijn dat de bestuurlijke elite (waaronder de zionisten) zich daar een keer iets van aan gaan trekken ten faveure van de gewone joden, de gewone moslims. GVD.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd leuk, de reacties bij Nujij.nl, vooral deze van 'Geen-rechts-gelul'


  reactieover HirsiAlienHoeiboei

  1 uur 23 minuten geleden door Geen-rechts-gelul
  Hoeiboei is een haatzaaiweblogje.
  Alles wat met de Islam te maken heeft,is hun thema.
  Om het af te kraken.
  Maakt niet uit of het leugens zijn.
  Als het maar anti-islam is.
  Dit stuk over megan de grootste bedriegster nemen ze klakkeloos over.
  Iemand die hier al jaren lang onder een valse identiteit rondloopt en weet waar ze de mosterd moet halen zit nu bij de AEI.
  Een zionlobby wat als doel heeft te demoniseren.
  Hoeiboei ken ook niet tegen kritiek.
  Ze weten niet eens de werkelijkheid.
  Een arabier is net zo goed als de afstammelingen van abraham een SEMIET.
  Een zionist en diegene die dat aanhangen zijn geen semieten.
  De techniek is dus van hen dat je nooit kritiek mag geven over de wandaden van de zionisten,want dan halen ze de termen anti-semiet,neo-nazi,jodenhater naar voren om elke kritiek te smoren.
  Het zijn zelf jodenhaters,omdat ze de ware ideologie van hen kapot gemaakt hebben met de creatie van Israel zonder tussenkomst van de messias.
  Met socialistische marxistische nationalistische ideeen,wat het regime in Israel is.
  Schapen ken je alles voorhouden.
  Leer eens de ware geschiedenis over het onstaan van het zionisme en het anti-semitisme.
  En dan komen we niet uit bij adolf,maar bij theodore Herzl.
  Die met het zionisme het anti-semitisme verspreide voor 1900.
  En de iraanse president is niet anti-jood,maar anti-zionist.
  Google eens naturei Karta en iran.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-34533...

  Yewisch world.

  http://www.nkusa.org/

  Protesten van de naturei Karta tegen het zionisme.

  http://www.jewsagainstzionism.com/

  Jews against zionism.
  De ware joden,die je nooit hoort.
  Alleen zionistische propaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vraag me toch altijd weer af hoe bekend de gewone goedgelovigen zijn met de navolgende tekst uit de hadiths:

  "Het Uur (Dag van Wederopstanding) zal niet komen totdat je de Joden bevochten hebt, (totdat een Jood zich achter een rots of boom zal verschuilen) en de rots en de bomen zullen zeggen: ‘O Moslim, dienaar van Allah, er bevindt zich een Jood achter mij, kom en doodt hem!’"
  (overgeleverd door Abu Hoeraira)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. HVV heeft deze, http://www.hetvrijevolk.com/files/plastisch/realholocaust-g.jpg ,dat dan weer wel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is wel heel triest om dit te lezen. Het is een grof schandaal dat er zo met Joden omgegaan wordt en dat er niets aan gedaan wordt. Als iemand Moslins of Palestijnen slecht behandeld zijn het de Moslims of Palestijnen zelf wel. Kijk maar naar een van de laatste rapporten van Amnestie over de Hamas. Uit onderzoek is gebleken dat de Hamas mensen martelt. Maar als er iemand in de positie is om er wat aan te doe, is het Ayaan zelf.

  Er wordt nu wel een bisschop aan de schandpaal genageld, maar in feite is dat maar een heel klein vlammetje in de woendende vuurzee.

  BeantwoordenVerwijderen