The Netherlands

Nederland_2

The Netherlands
Depicted as a flooded land with minarets poking through the water

Nederland,
uitgebeeld door de Tsjechische kunstenaar Cerny in zijn kunstwerk in Brussel.

Klik voor een uitvergroting op het plaatje of hier.

7 opmerkingen:

 1. Slimme jongen die Cerny.
  En hoe meer de verontwaardiging losbarst, hoe vrolijker ik word van zijn actie.
  Wij zijn een ondergelopen landje waar alleen nog de minaretten boven de zeespiegel uitsteken.
  Vooruitziende geest met een gevoel voor humor.
  Kom d'r maar eens om, zeggen ze in Mokum !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk is het niet, maar dit kunstwerk representeert de feiten. Het schijnt dat de kunstenaar zijn honorarium moet terugstorten. Van mij hoeft dat niet; hij heeft precies gedaan wat van een kunstenaar mag worden verwacht: signaleren en uitbeelden. Hij is vooruit in de tijd, maar niet ver. Laat de mensen het maar eens goed bekijken en erover nadenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoogste tijd dat wij Wilders en zijn mensen steunt hij is de enige politicie die duidelijk niet nog meer Mosqee's wil.
  Dit is de reden waar om ik tegen het bouwen van Mosqees ben.

  http://atlasshrugs2000.typepad.com/a...d-mosques.html

  Dit gebeurt niet alleen in Gaza , maaroveral in the wereld, daar om fallen sunieten shiitische mosqee's aan en omgekeerd als ze de kans krijgen het te doen.
  Denk aan de rode mosqee in Pakistan dat weken lang de Pakistaanse armee buiten kunnen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Hopen op de lange zwarte man" door Nahed Selim in Trouw, 17.1.2009

  Hopen op de lange zwarte man

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel geestig. Zo zie je, van een Tsjech moeten we het maar hebben! Een samensmelting van de toekomstverwachtingen voor Nederland, de doemscenario's kan je misschien beter zeggen, van Al Gore en Geert Wilders. Of moeten we ook aan een tsunami denken?

  Dit beeld brengt mij ook tot bewustzijn dat mensen die met Al Gore voor het onderlopen van Nederland vrezen merendeels anderen zijn dan die met Wilders voor voortschrijdende islamisering vrezen. Er zijn niet zo heel veel mensen, vermoed ik -of zit ik er naast?- , die voor beide vrezen. Waarom zou dat eigenlijk zo zijn?
  Het geldt in elk geval voor mij, want ik zie de voortschrijdende islamisering als een realiteit en waar het op uitloopt, daar ben ik niet gerust op, terwijl ik aan de andere kant het onderlopen van Nederland tamelijk hypothetisch vind; ik denk dat wij het in ons land met een beetje dijkverhoging wel droog houden tot de Nieuwe Ijstijd komt en de Noordzee weer droogvalt. En omgekeerd ken ik ook veel mensen die Al Gore bijna op zijn woord geloven en bij wijze van spreken al een verhuizing naar hoger gelegen gronden serieus overwegen, maar die alleen al bij het woord "islamisering" smakelijk beginnen te lachen -dat je dáár nou bang voor zou kunnen zijn!

  Misschien hebben alle mensen behoefte aan huiver voor een doemscenario, zodat, wanneer ze ervoor gekozen hebben voor het ene doemscenario te huiveren, zij voor het andere doemscenario hun schouders ophalen.
  Ben eigenlijk benieuwd hoe onze islamitische landgenoten aankijken tegen de door Al Gore geschetste perspectieven. Mij is eigenlijk nooit een bijzondere betrokkenheid bij milieuvraagstukken in die groep opgevallen. Maar zonder twijfel is een droogblijvend Nederland vol minaretten voor hen wel een aangenaam toekomstbeeld. Misschien hopen ze zo sterk op een Nederland vol minaretten dat ze praatjes als zou Nederland binnen een eeuw kunnen onderlopen eenvoudigweg niet tot zich toelaten. En dat zou milieubewuste linkse lieden natuurlijk een gruwel moeten zijn, als ik tenminste mag afgaan op de aggressiviteit die ik bij zulke lieden vermag op te roepen als ik aan mijn voorzichtige twijfels over Al Gore uiting geef.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Tsjech heeft een goede kijk op een mogelijk, maar zeker niet wenselijke, toekomst van Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoeiboei zei...Hopen op de lange zwarte man" door Nahed Selim in Trouw, 17.1.2009
  ====================================
  Dat vind ik raar;'want dit heeft deheilige profeet aller moslims over zwarte mensen gezegd:

  Hadith, Mishkat ul-Masabihtranslated by Karim,v.iii,p.117
  Abu Darda reported that the Holy Prophet (Muhammed) Said: Allah created Adam when he created him. Then he stroke his right shoulder and took out a white race as if they were seeds,and he stroke his left shoulder and took out a black race as if they were coals.Then he said to those who were on his right side: Toward paradise and I don't care.He said to those who were on his left shoulder ; Towards Hell and I don't care."

  BeantwoordenVerwijderen