Update! Arco Verburg, oude bekende van Hoeiboei, stapt op.

Update, 27.1.09 Brekend Nieuws! Arco Verburg, oude bekende van Hoeiboei, stapt op. (Zie De Pers)

De voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes stapt op. Arco Verburg (PvdA) vindt dat zijn voorzitterschap een oplossing voor de problemen bij de aanbesteding van het jongerenwerk in De Baarsjes in de weg staat. Dit meldt hij op zijn weblog: Verburg kijkt.

Christenen nemen Arco Verburg in de maling


Arco Verburg, stadsdeelvoorzitter in de Amsterdamse wijk De Baarsjes, heeft zich lelijk in de maling laten nemen door de evangelische organisatie Youth for Christ (YfC). Verburg - bekend van zijn censuuracties tegen website Hoeiboei - haalde de christenen binnen als jongerenwerkers. Voorwaarde daarbij was wel dat ook niet-christenen op alle vacatures konden solliciteren. Inmiddels is gebleken dat YfC alleen in eigen kring personeel heeft geworven. Dat is tegen het zere been van PvdA en GroenLinks. "Wij willen niet dat hier straks alleen jongerenwerkers lopen die bezig zijn het woord van God te verspreiden", zegt fractievoorzitter Martin de Keizer tegen Het Parool. Voor GroenLinks-leider Coos Hoebe staat zelfs de positie van stadsdeelvoorzitter Verburg ter discussie. Het is niet voor het eerst dat het bestuur van De Baarsjes wordt gefopt door relifundamentalisten. Eerder werkte het stadsdeel (met steun van Coos Hoebe en aangemoedigd door burgemeester Job Cohen) mee aan de komst van de Westermoskee. Deze moskee zou een liberaal bolwerk worden, maar bleek achteraf aan de leiband te lopen van het fundamentalistische hoofdbestuur van Milli Görüs.

Carel Brendel

Meer nieuws over Stadsdeel De Baarsjes leest U o.a. hier en hier.

2 opmerkingen:

  1. Opvallend dat nu het om christenen gaat men o zo alert is dat ze hun werk niet vermengen met hun visie. Een eis die nooit aan die agressieve en intolerante moslim-organisaties wordt gesteld.

    BeantwoordenVerwijderen