Discriminatie

Ebru3fu

Discriminatie

Je hebt een paar hersencellen nodig om te begrijpen dat vrijheid van meningsuiting niet hetzelfde is als discriminatie maar een verworvenheid, die getuigt van civilisatie - iets wat discriminatie per definitie niet is. Helaas is het Nederlandse onderwijssysteem er niet op gericht om hersencellen te activeren, waardoor de meerderheid van onze bevolking nog net kan lezen en schrijven, maar rekenen en nadenken erbij inschiet. Het uiten van woorden, die tot een zin leiden is op zich al moeilijk genoeg. Het uiten van woorden, die interessant, het luisteren naar of lezen van, waard zijn is een talent. Woorden uiten die je op zijn minst doen fronsen of omkijken, zijn zelden interessant; bovendien kan iedereen dat. Net zoals iedereen de politiek in kan gaan.

Beledigen is een kunst. Discriminatie menselijk. De politica die ooit een Somalische hypochonder op juridische gronden de Nederlandse nationaliteit wilde ontnemen, beweerde dat Nederlanders niet discrimineren. Om beide acties heb ik hard gelachen. Iedereen discrimineert, waarschijnlijk loop ik schaamteloos voorop. Sinds 6 mei 2002 wordt redenaarschap en eloquentie door de massa verward met discriminatie. De deur, die sinds de Tweede Wereld- oorlog op een kier stond, opende een halve eeuw opgekropte frustratie. En hoewel voornamelijk gericht op beleid van politici die vreemdelingen, buitenstaanders en mensen van vreemd gezindte door eigenbelang (=stemmen) boven het land-, staats- of bevolkingsbelang stelden, werden vooral degenen die profiteerden van dit beleid de zondebok. Oorzaak en gevolg benoemen vergt immers hersencellen. Is het kind schuldig aan het graaien in de snoeppot met rotte tanden als gevolg, of ouders die snoepgoed mateloos aanbieden? Op 2 november 2004 werd duidelijk dat onverschilligheid een halve eeuw voor tolerantie is gehouden. Want al zou ik degene die beweert dat Mohammed Bouyeri een held is, het liefst eigenhandig in slow motion door de gehaktmolen halen, die uitspraak valt onder vrijheid van meningsuiting. Zeggen dat grenzen dicht moeten voor islamieten, is discriminatie. Helaas zijn hersencellen dunner gespreid dan assholes of meningen. Enter de rechter, rechtsstaat en artikel één GW. Wellicht dat het OM eens kan toetsen waarom die de Somalische haar ‘Je Maintiendrai’ pas wél heeft en andere leugenaars niet.“

Ebru Umar

7 opmerkingen:

 1. Helaas. Weer die hang up met Ayaan Hirsi Ali. In een warrig betoog is maar één ding helder: Ayaan Hirsi Ali deugt niet volgens Ebru Umar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een opgekropt gefrustreerde tekst met natrappen naar Ayaan.
  Kan je alleen maar met ad-hominem argumenten komen als het om Ayaan gaat?
  Ayaan is een held, jij zeker niet. Temeer omdat je je onsterfelijk belacheljk hebt gemaakt na de moord op Van Gogh. Direct na zijn dood begon je op een ordinaire manier tegenAyaan aan te trappen. Ben je zo jaloers op Ayaan dat je zelfs nu weer haar erbij moet halen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Djeez Ebru, ik weet niet uit welk potje jij gesnoept hebt maar een rot betoog heb je er wel aan overgehouden. Very much not you. Genitale verminking afdoen als hypochondrie? Het zit wel diep hoor, je afkeer van Voltaires ebonieten Orakel.

  Het uiten van woorden, die tot een zin leiden is op zich al moeilijk genoeg” zeg je, en tot zover kan ik je volgen. Daarna begint het op een essay van Faizel Enait te lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een warrig stuk Ebru. Je kunt zoveel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De grenzen dicht voor islamieten is een begin natuurlijk. Schijnbaar heeft Ali iets bij Theo opgewekt dat Ebru nooit zou hebben bereikt en beseft ze dat. Schreef Jef Geeraarts in 'Gangreen' iets over het neuken van een vrouw met een besneden en weer open gemaakte vagina? Associaties met het oppompen van een band.
  Als je lang genoeg gefrustreerd bent kom je in een verstikkend vacuüm. Zeker als je nooit eens wordt opgeblazen. Jammer, ik zou er graag eens een speld in steken om te zien hoe dit Ottomaanse serpent tot haar intrinsieke proportie wederkeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedreigd ofzo? Wat is er aan de hand met de anders toch redelijk heldere Ebru?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het weigeren van moslims discriminatie? Dan is het weigeren van fascisten ook discriminatie, en dan vind ik discriminatie in deze zin niet erg. Een moslim kiest er voor moslim te zijn, aanhanger der islam, dat hoeft-ie niet, kijk maar naar Ayaan. Vrije keuze.
  Een land moet kunnen beslissen wat voor types het in een land wil toelaten, anders kan je de paspoorten ook wel afschaffen, dat is dan immers ook discriminatie.
  Is het misschien ook, maar dan is discriminatie niet erg, en het weigeren van moslims ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen