liever niet te witte buurt


Uitgelicht: BNR Nieuwsradio, 27.1.2009 'Goede buren kun je niet kopen'.

‘De niet-westerse allochtoon kiest het liefst voor een niet te witte buurt. Ze zijn bang in die wijken te worden weggekeken en willen naast familie en vrienden wonen,’ zegt SCP-onderzoeker Jeanet Kullberg.

Lees hierbij ook: Schizofreen door blanke buurman: hier.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

1 opmerking:

  1. Hoe menselijk van die niet-westerse allochtoon; hoe begrijpelijk ook, immers, die witte wijken zitten vol hele nare witte mensen, die geen enkele afwijking van hun benepen witte cultuur tolereren. En nu zijn die arme niet westerse allochtonen bang om te worden weggekeken, natuurlijk om niet, want er is objectief nooit dát op ze aan te merken. Hoe naar. Schande over de witte Nederlander!
    Of bedoelt SCP-onderzoeker Jeanet Kullberg dat niet?
    Kullberg? Een berg kul, ha ha, nomen est omen, ben ik geneigd te denken, maar nee, zo flauw mag ik natuurlijk niet zijn. Misschien heeft Jeanet Kullberg wel heel degelijk wetenschappelijk werk geleverd, de knapperd.

    BeantwoordenVerwijderen