Rekensom: satire of oproep tot geweld?

Rekenmachinet8196
Rekensom: satire of oproep tot geweld?

MDI eist verwijdering satire Michiel Mans


Het Meldpunt Discriminatie Internet (MIDI) eist verwijdering van een satirische tekst van Michiel Mans, een van de schrijvers op de site Lucas Was Hier. Dat schrijft hoofdredacteur Robert Engel op 5 januari jl. op z'n site. Het gaat om de tekst 'Dood aan Israel, dood aan de Palestijnen'.

Robert Engel:
Toestanden weer. Zijn de kantoren nog maar nauwelijks een dag open werkt het Meldpunt Discriminatie Internet zich door de stapels onafgewerkte post heen. Blijkt Michiel Mans zich te bezondigen aan discriminatie. Dan kunnen we twee dingen doen. Of we verwijderen de tekst omdat het MDI zegt dat het moet, of we laten de tekst lekker staan omdat ze bij het MDI helemaal niet begrijpen hoe satire werkt. We laten de tekst dus gewoon staan. Satire, geen discriminatie. De mail van het MDI en ons antwoord vindt u op de volgende pagina.

Hier kunt u verder lezen en reageren.

Oordeelt u zelf.

[website Michiel Mans]

3 opmerkingen:

  1. Satire. Maar ik zou het nooit zo hebben geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het door de MDI aangevoerde citaat moet sowieso in de context van het geheel worden verstaan. Het is voor mij tamelijk evident dat je deze tekst niet naar de letter moet nemen. Satire vind ik niet helemaal het woord, want waarop dan precies? Nee, ik lees hierin moeiteloos een serieuze eigen mening die ik tot op grote hoogte deel en die door Mans met een zekere literaire overdrijving wordt verwoord. En zoals ik zelf hoop de vrijheid te hebben er mijn mening over de zich zo noemende Palestijnen op na te houden (durf ik nog te verklappen dat die niet bijzonder gunstig is?) en die te uiten op een door mij zelf te kiezen wijze, overeenkomstig de manier van uitdrukken die ik mij heb eigen gemaakt en die bij mij hoort, zo hoop ik dat Michiel Mans niet alleen zijn eigen mening wordt gegund maar ook de vrijheid om die op de hem eigen wijze te uiten. Dat anderen andere of dezelfde meningen liever anders zouden willen uiten is hier niet van belang. En niemand die het niet leuk vind om zulke teksten te lezen is gedwongen ook maar één seconde op de site "Lucas washier" te verwijlen. Net zo min hoef ik ook maar één blik te werpen in het partijkrantje van dat links-extremistische partijtje van die Van Bommel, of één seconde naar het teeveescherm te kijken als daar Lebbis&Jansen met hun oergeestige cabaret verschijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is weer de gebruikelijke overdreven en selectieve reactie van het MDI. Uiteraard wel weer opvallend hoe stil ze zijn als moslims lelijke anti-joodse leuzen schreeuven en schrijven, nee dan is het MDI stil. Het is dus gewoon een anti-westerse club die slechts selectief tegen discriminatie is.

    BeantwoordenVerwijderen