"hoofddoek = huidskleur"


Uitgelicht: Fatima Elatik, interview in Binnenlands Bestuur (link), 9.1.2009.

Vraag Interviewer BB: U wordt door Het Parool neergezet als eerste stadsdeelvoorzitter met een hoofddoek. Wat vindt u daarvan?

Antwoord Fatima Elatik: ‘Daar word ik een beetje moe van. Ik ga voor het Martin Luther King-ideaal, dus dat mensen niet kijken naar je huidskleur, maar naar je competenties.’

Lees hierbij ook: Vogelaar is uit - Elatik is in, klik hier.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

5 opmerkingen:

 1. Het verkopen van een vrouwonvriendelijk en intolerant symbool als zijnde een kwestie van huidskleur verraadt de islamitische agenda van Elatik en handige woord- en begrippenspelletjes waarmee dit wordt verpakt. Jammer dat de journalisten zo eenzijdig zijn gevormd dat ze dit niet herkennen en eens een kritische vraag stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog een leuk Jip & Janneke bericht. Kritisch PvdA-lid Marcel Duyvestijn meldt in een zeer lezenswaardige column over Ahmed Marcouch dat er zelfs PvdA-politici zijn die extatisch zijn over Abduljabar van der Ven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel zicht op de competenties van Fatima Elatik heb ik niet, maar als ik op dit bericht af ga stel ik vast dat ze in elk geval de competentie heeft die wel meer politici hogerop helpt, en wel om op het juiste moment en ten overstaan van de juiste achterban het soort nonsens verkopen dat op dat moment bij die achterban goed valt.
  De gelijkstelling van hoofddoek met huidskleur is nonsensikaal, maar valt vast goed bij de PvdA-ers die haar op het schild hebben geheven.
  Het achterliggende idee is dat iemand die bezwaar heeft tegen de dracht van een hoofddoek door een bestuurder in functie net zo min deugt als iemand die iets tegen mensen met een kleurtje heeft, als iemand dus die met recht van rassendiscriminatie beschuldigd kan worden.
  Hoofddoek=huidskleur en bezwaar tegen een hoofddoek=islamofobie=racisme. Een merkwaardige denktrant, maar binnen de groep waar dit de consensus is -en die groep is groot- wordt het zeer gewaardeerd als je zulke dingen zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fatima had ook nog plannen om andere stadsdelen aan Zeeburg te koppelen. Totale logica, want ik maakte me al zorgen hoe de 020 enclave van Marcouch een corridor moest bewerkstelligen naar de andere kant van de stad.
  Eén ding is volslagen duidelijk inmiddels, Mokum is aan onnozelheid ten onder gegaan.
  Onherstelbaar vernietigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kennelijk is een hoofddoek aangeboren en niet aangeleerd.

  BeantwoordenVerwijderen