"Het is een bizarre democratie in dit land"


Uitgelicht: Kader Abdolah in de Volkskrant: "De vrienden van Israel", 12.1.2009.


Kader_2"De opiniemakers die blindelings elke daad van Israël verdedigen, terroriseren in dit land de media. Ze gebruiken geweld met hun pen. En van hen mag niemand demonstreren, mag niemand iets anders zeggen, anders ben je verdacht.
Onopgemerkt dwingen ze een zware censuur af over anderen. Ze argumenteren niet, ze gillen en bedreigen. Een recent voorbeeld was hun gezamenlijke actie tegen de parlementariër Harry van Bommel, ze hebben hem bijna gewurgd in de kranten, alleen omdat hij tegen de invasie van Israël in de Gazastrook was. Het is een bizarre democratie in dit land.

Laat hen doen wat ze willen, laat ze terroriseren, de geschiedenis is niet bang voor bedreigingen."

Bron: De vrienden van Israel

Lees hierbij ook: Wanneer gaat moskee voorlezen uit kinderbijbel? Klik hier.

En: Dr. Kader Abdolala. Klik hier.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

12 opmerkingen:

 1. Ter aanvulling: Is 'joden aan het gas' teken van 'globalisering'?

  Afshin Ellian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij is Kader Abdollah nu echt de weg kwijt. Eerst herschrijft hij de Koran zodat deze geschikt is voor onze blije multiculturalisten. Nu haalt hij h de demonstranten door elkaar.
  De agressieve beledigingen roepende demonstranten zijn de moslims. Die houding past natuurlijk niet bij de aanhangers van de godsdienst van de vrede. Dus zijn dat de pro-Israël demonstranten.Op die manier klopt alles weer.
  Zo herschrijven figuren als Abdollah ook de geschiedenis.Zij hebben Europa bevrijd en opgebouwd. Zij hebben ons leren rekenen. Zij hebben de griekse geschriften bewaard en vertaald. Och, waarschijnlijk hebben zij binnenkort ook de uitvindingen van de telegraaf, de telefoon, de computer op hun naam staan.
  Als geboren leugenaars is niets zo makkelijk als aanpassen en veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kadar Abdollah laat zich van zijn ware en valse kant zien, maar dat is geen verrassing. Hij toont zich een handlanger van het Iraanse regime, dat hij zegt te zijn ontvlucht, en van de intolerante politieke islam. Vervang het woordje Israël in zijn column door Palestijnen en moslims en de column zou treffend zijn geweest. Juist het gebrek aan zelfkritiek en zelfreflectie bij moslims en propagandisten zoals Abdollah met hun islamitische agenda, zijn de ware vijanden van de mensheid en de redelijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En nog een mooie J en J:

  Rotterdam voelt ook als een bezet gebied’ AD 13-1
  Door MARJOLEIN HENDRIKS

  ROTTERDAM - Drie dagen lang demonstreerden Rotterdamse Marokkanen tegen het geweld in de Gazastrook. Twee keer liep het uit de hand.

  Mohammed Tachi. FOTO SANNE DONDERS
  De felle demonstraties zijn meer dan een protest tegen Israël, zegt welzijnswerker Mohammed Tachi, die een van de demonstraties organiseerde. ,,Deze jongens voelen zich verwant met de Palestijnen.’’

  In de moskeeën was er nog zo op gehamerd. ‘Jullie mogen protesteren, maar zónder agressie’, hadden de imams gezegd. De preek moest Rotterdamse moskeegangers ervan weerhouden zich te misdragen bij demonstraties tegen het geweld in de Gazastrook. Toch ging het mis. Groepjes jonge Marokkanen misdroegen zich in het centrum van de stad, zozeer zelfs dat burgemeester Aboutaleb er gisteren zijn afschuw over uitsprak.

  ,,Ik ben ertussen gekomen, heb met ze gepraat. Maar ze zijn kwaad,’’ zegt Tachi over de demonstrerende jongeren.

  Hij probeert de woede binnen zijn gemeenschap te verklaren. Volgens hem voelen velen zich verwant met de Palestijnse zaak, omdat zij zich – net als de Palestijnen in de Gazastrook – gediscrimineerd voelen. ,,De Marokkanen in Rotterdam hebben ook het gevoel in bezet gebied te wonen. Zeker zeventig procent van de Marokkanen in deze stad voelt dat zo. Ze worden vaker gefouilleerd dan anderen, zijn vaker het slachtoffer van de politie.’’

  De demonstraties van afgelopen weekeinde gingen om meer dan Gaza alleen, aldus de welzijnswerker. ,,Deze mensen voelen zich het slachtoffer van een indirecte oorlog, die de politie tegen hen voert.’’

  Vrijdag verliep de door Tachi georganiseerde manifestatie op de Coolsingel nog rustig, maar zaterdag en zondag werden omstanders lastiggevallen en anti-Joodse leuzen geroepen. Ontoelaatbaar, vindt burgemeester Aboutaleb.

  Tachi vraagt om begrip. ,,Voordat hij de jongeren straft, moet hij eerst praten met vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap. Ik ben iemand bij wie mensen komen als ze problemen hebben. Als hij met ons samenwerkt, kunnen we het oplossen, maar in het verleden maakte steeds iemand anders uiteindelijk het plan.’’

  Tachi is een bekende figuur in de Marokkaanse gemeenschap. Hij organiseert al jaren demonstraties, brengt rond de ramadan eten bij gevangenen en zet zich via allerlei stichtingen in voor de mensenrechten. ,,Dat heb ik van mijn vader, die was net zo. Mijn broer is voorzitter van een moskee, dus het zit in de familie.’’

  Tachi’s taalbeheersing is beperkt. Een vriend tolkt, maar regelmatig neemt hij het gesprek over, want het verhaal moet goed verteld worden. Liever dan de jongeren uit zijn gemeenschap te veroordelen, praat hij over mogelijke oplossingen van de problemen in Rotterdam. Na het volgens hem zoveelste project van de gemeente zonder resultaat wil Tachi met mensen uit de eigen gemeenschap activiteiten organiseren in buurthuizen, scholen en sporthallen die s avonds toch gesloten zijn. ,,Met hulp van de gemeente kunnen wij zulke projecten opzetten. Jongeren helpen met hun huiswerk en ze laten sporten. Zo houden we ze van de straat.’’  http://www.ad.nl/rotterdam/2909874/lsquoRotterdam_voelt_ook_als_een_bezet_gebiedrsquo.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In de eerste plaats is mijn vraag: over welke media heeft KaderA het. Toch niet de publieke omroep? , toch niet de papieren kranten?
  Misschien kan hij is namen noemen, dat kunnen we de teksten er bij nemen.

  En dan kom ik weer met mijn stokpaardje -versluiering-. Kader vertaalt -stukken van- de koran, iedereen zou die moeten lezen, ja de politie krijgt de vertaling cadeau aangeboden.
  RARA, leg even uit? http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7623
  Ik zou graag deze tekst toe willen voegen bij geschiedenis cq maatschappijlessen op school en 2e kamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://www.telegraaf.nl/video/buitenland/2992544/__Europa_in_de_ban_van_antisemitisme__.html
  dus alles is betrekkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uit de Volkskrant: http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/2379/De_zionistische_vijand
  Dit is het libanese verhaal.
  Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=xkVbDikS16E

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En dit is ook een aardige J en J en dan vooral omdat men er heel erg op wil toe zien dat die christenen hun geloof niet willen verspreiden en niet te veel vanuit die visie handelen. Een dergelijke voorzichtigheid wordt nooit in acht genomen t.a.v. die agressieve islamitische organisaties.

  AMSTERDAM - Youth for Christ (YfC) heeft het nieuwe personeel voor zijn jeugdwerk in De Baarsjes uitsluitend geworven in eigen kring. Dat is in strijd met de afspraken die met het stadsdeel waren gemaakt waren.

  Coos Hoebe, fractievoorzitter van oppositiepartij GroenLinks, stelt de positie van stadsdeelvoorzitter Arco Verburg nu ter discussie. ''Ik weet niet of wij er nog vertrouwen in hebben dat deze wethouder dit tot een goed einde kan brengen.''

  YfC is sinds dit jaar de enige aanbieder van jongerenwerk in De Baarsjes en krijgt daarvoor geld van het stadsdeel. De organisatie moet uitbreiden; ze zette de twee vacatures echter uitsluitend op de site van YfC Nederland. Boven de advertenties prijkt de tekst: 'Bij Youth for Christ werken (we) samen aan een missie: jongeren in ontmoeting brengen met Jezus Christus.'

  YfC-woordvoerster Adrie Stemmer zegt dat het stichtelijke karakter van de personeelsadvertentie 'een vergissing' was. De gewraakte advertentie werd gisteren van de site gehaald. De reactietermijn voor de vacature sloot echter dezelfde dag en YfC gaat niet nogmaals met de vacature adverteren.

  ''We hebben voldoende diversiteit in de reacties,'' weet Stemmer. Hoeveel niet-christenen op de advertentie hebben gereageerd, kan ze echter niet vertellen.

  Ook de PvdA voelt zich in de kou gezet door YfC. ''We willen niet dat hier straks alleen jongerenwerkers rondlopen die bezig zijn het woord van God te verspreiden,'' zegt fractievoorzitter Martijn de Keizer.

  De woordvoerder van stadsdeelvoorzitter Verburg zegt dat deze 'not amused' is, maar er voorlopig vanuit gaat dat het incident een 'logistieke fout' betrof. Verder wil hij niet op de zaak ingaan. De kwestie wordt komende dinsdag in een commissievergadering besproken. (ERIC VAN DEN BERG)

  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/117366/2009/01/13/Youth-for-Christ-werft-gelovige-jeugdwerkers.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ongelooflijk; hij zal het zonder twijfel ernstig menen, maar hoe zijn je hersens geconditioneerd als je de werkelijkheid zo op zijn kop kan zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1119828.ece/Houding_Nederland_steekt_jonge_moslims
  Dat de media onder vuur liggen qua beichtgeving is wel duidelijk, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. http://player.omroep.nl/?aflID=8589871
  Jort en van den Broek over Hamas. P&W 5jan 09

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nèh - hij meent dat de tijd is gekomen dat hij zijn masker wel wat verder kan laten zakken. Hij kan de verleiding gewoon niet meer weerstaan, zeker niet nu hij Pauw en Witteman elke avond verontwaardigd 'vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap; het vuur aan de schenen hoort leggen over de israelische disproportionaliteit..
  Dan kan hij óok wel, toch?

  BeantwoordenVerwijderen