Vraag en Antwoord (4)

Vraag_top_1

'U zult merken dat de joden de ergste vijanden zijn'.

Komt dat uit de Koran of uit Mein Kampf?

6 opmerkingen:

 1. Ter info: deze vraag is als berichtje geplaatst op de
  nujij
  nujij site maar binnen tien minuten van de site afgehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beide boeken zijn een beetje te dik om door te vlooien of dit ergens letterlijk zo staat, en ik heb ze geen van tweeën onmiddellijk bij de hand, maar mijn gok is dat het in beide boeken staat.
  Misschien verklaart dat voor een deel waarom in veel islamitische landen beide boeken zich kunnen verheugen in een zekere mate van populariteit.
  Ik veronderstel dat de moslims die Mein Kampf zo'n allemachtig aardig boek vinden een beetje verbaasd zullen zijn als ze horen dat een Gerechtshof in Nederland de vergelijking van Koran met Mein Kampf erg beledigend voor moslims acht. Goed, er wordt een heilig boek vergeleken met een niet heilig boek, en dat mag eigenlijk nooit, maar het zou toch erger zijn als dat niet heilige boek, waarmee de Koran wordt vergeleken, een boek was met een strekking waar die moslims zich volstrekt niet mee zouden kunnen verenigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Qua formulering doet het me sterk aan de koran denken, want dergelijke formuleringen die zo negatief uitpakken voor niet-moslims, komen vaker in de koran voor.
  Hitler zal ongetwijfeld ook wel eens in de koran hebben gebladerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Koran, soera 5-82: "Jij zult merken dat de vijandigste mensen jegens hen die geloven de joden en de aanhangers van het veelgodendom zijn en jij zult merken dat zij in genegenheid het dichtst staan bij hen die geloven die zeggen: Wij zijn christenen. Dat komt omdat onder hen priesters en monniken zijn en omdat zij niet hoogmoedig zijn." Het volledige citaat is nog steeds niet vleiend voor de joden maar af en toe zoekt zelfs Allah de nuance. Zeldzaam in de koran.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. in ieder geval zijn de Joden door Allah verdoemd... Dat staat er wel in:
  lees Soerah 2: Al-Baqarah.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dus Geert Wilders zijn vergelijking is helemaal zo gek niet? Dat dacht ik eigenlijk al. Het zo niet zo erg zijn als het een dode letter was maar zo ver is het nog lang niet.

  BeantwoordenVerwijderen