BURN A QURAN DAY (A Tragical Church Ad From DC Douglas)

21 opmerkingen:

 1. Dit bewijst dat elk geloof zijn gekken en extremisten heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even nuanceren. Dit filmpje bewijst alleen maar dat ook het christendom zijn gekken en extremisten heeft. Voor de islam konden we gisteravond terecht bij Pauw & Witteman met Izz ad-Din Ruhulessin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even nuanceren. Dit filmpje bewijst alleen maar dat ook het christendom zijn gekken en extremisten heeft. Voor de islam konden we gisteravond terecht bij Pauw & Witteman met Izz ad-Din Ruhulessin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze daad is precies de daad waarop de islamitische wereld wacht om elke discussie over de verstikkende onvrijheid van levensovertuiging te smoren. Deze daad is een handreiking aan de islamitische intolerantie en bestrijdt deze dus zeker niet, integendeel. Velen binnen de islam hebben zo'n vijandbeeld nodig om zelf hun eigen intolerantie te kunnen rechtvaardigen. Als men "de islam" wil "bestrijden" dan doe je dat door te hameren op het gebrek aan vrijheid en discussie in de islamitische wereld en gemeenschappen. Een vrije discussie is wat de islamitische wereld echt vreest, maar zeker niet die koran-verbrander.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Carel, alleen is het verschil dat deze 'christen' zich behoorlijk onchristelijk/antichristelijk gedraagt, terwijl het er de alle schijn van heeft dat die Izz ad-Din Ruhulessin een 'echte' moslim is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het geeft een ongemakkelijk gevoel dit filmpje, waar je af en toe wel om moet lachen, het is zo over de top, dat je bijna vergeet dat het voor anderen zo belangrijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bah, worden we hier nu ook al politiek correct? Laatst nog een video gezien via een link op "The religion of Peace' website.
  Drie twaalfjarige Indonesische meisjes onthoofd, gegrepen door volwassen kerels, terwijl ze naar school wandelden. Ze waren kuffar want christelijk van huis uit.
  Laat die dominee zoveel Korans verbranden als hij maar in zijn handen kan krijgen. Hoogste tijd voor een daad! Ja, onze handelsbelangen zullen eronder lijden. Da's zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens Rebecca Knuth gaat aan boekverbranding eerst een grondige demonisering van het gedachtengoed vooraf die vervolgens een fysieke en symbolische vernietiging van het boek rationeel en noodzakelijk maakt (Book burnings and leveling libraries, 2006).

  Het lijkt er sterk op dat de bewuste dominee een paar stappen heeft overgeslagen. Los van ethische overwegingen is zijn voornemen daarom alleen al een zuivere provocatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het lezen van de koran lijkt me nuttiger dan het verbranden ervan. In het boek Weg uit de Islam van Ibn Warraq staan diverse voorbeelden van mensen, die deze godsdienst de rug toekeerden nadat ze de koran gingen lezen in plaats van hem op te dreunen. De hervorming van het christendom kwam pas op gang na de uitvinding van de boekdrukkunst, toen mensen de bijbel in hun eigen taal gingen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee. Wij moeten van moslims eisen wat wij ook van christenen, joden , hindoes enzovoorts eisen: Als je beledigt bent kun je naar de rechter gaan. That is it.
  Wat deden christenen toen de bijbel tentoon werd gesteld in een urinoir? Niets. En na vertoning van de film Life of Brian? Weer niets. En dat is juist en goed.

  Moslims zullen dat ook moeten leren. Als zij dat niet kunnen leren dan kunnen zij niet in het Westen leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wet van actie en reactie. Hoe feller de actie, hoe feller de reactie. Tot in Armageddon.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Voorwaar, Wij hebben deze vermaning (de Koran) nedergezonden en voorzeker Wij zullen er de Waker over zijn"
  (15:9)

  Ik zou zeggen: Verbrandt alle Korans die je maar tegenkomt, bibliotheken vol.
  Dat zal niets helpen, want je kan de hem niet uit de moslimharten branden.
  Dus ik zou tegen Rudolf willen zeggen: Wees gerust, zeer weinig mensen binnen de Islam zullen hier om malen, en als er wat te mekkeren valt, zullen ook zeer weinig mensen dit filmpje aanhalen om zich te kunnen verdedegen, dit vanwege een simpele feit: Geen moslim die in deze koran-verbrander een Christen ziet, hij kon geen andere manier bedenken om aandacht te krijgen en besloot zichzelf belachelijk te maken.
  Natuurlijk zullen er een paar kwibussen zich agressief gedragen nav dit filmpje, daar doen ze het voor, voor die groep die zich misdraagt, een gewone moslim trekt zich hier niets van aan, een niet-moslim toont ook geen interesse in het wel of niet verbranden van boeken, daarom blijven er alleen maar raddraaiers over die zich mogelijk zullen verroeren over de film, zoals eerder gezegd: Kwibussen, raddraaiers en relschoppers zijn de enige doelgroep en ook de enige hoop voor dit soort figuranten, en er komen laatste tijd steeds meer bij die in dezelfde vijver vissen.
  Om wijzer te willen worden van relschoppers en allerlei nietsnutten; duidt alleen maar op morele armoe en een grote leegte in het leven, .
  Geschuffeld ook, zijn degenen die hier iets mee willen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De dominee is door de knieën. Toch wel een trieste vertoning allemaal, ook op het irritante politiek correcte CNN die niets van enige kritiek op de intolerante islam wil weten.

  De dominee zei ook nog dat hij met de lieden van de te bouwen moskee had gesproken en overeen zou zijn gekomen dat ze dat ding niet op die plek zouden bouwen. CNN commentators lachten smalend en konden het niet voorstellen dat dit ook echt zo zou zijn. Mij leek het ook volstrekt onwaarschijnlijk, want die agressieve islam wijkt nooit zo maar en zeker niet als daar geen reden voor is. Uiteraard kwam al snel het verlossende woord en de moslims van die moskee lieten weten dat er geen afspraak was en dus geen andere lokatie.

  Wel opvallend is dat in de elitaire politiek correcte media in Europa en VS weinig tot geen kritische geluiden zijn over de schendingen van de mensenrechten in islamitische landen en geen kritische vragen of het vermoorden van mensen dan wel een normale reactie is op het verbranden van een intolerant religieus boek of wat kritische spotprenten. Hoe ziek men in de islam is waarin zo achterlijk wordt gereageerd, terwijl men daar niers anders doet dan niet-moslims kwetsen en beledigen, die vraag werd en wordt natuurlijk niet gesteld.

  De daad van die "gekke" dominee was de daad van een machteloos protest tegen die agressieve en oprdingerige islam die maar steeds buiten elke normale kritiek wordt gehouden. De intolerante islamitische geestelijke leiders over de gehele wereld kunnen weer tevreden zijn, terwijl dagelijks kwetsen haatpreken houden in moskee en op tv, buigt het westen door zijn politiek correctheid weer heel diep zonder er ook maar enige tolerantie en respect voor terug te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als het werkelijk waar is (breaking news op dit uur) dat de de pastor en de imam tot een 'deal' zijn gekomen, en de GZ moskee elders gebouwd gaat worden als de pastor maar geen korans verbrandt, dan is dat bepaald saillant te noemen. Dus alle protesten van nabestaanden sorteren zero effect, maar met de dreiging van een boekverbranding is het meteen bingo. De imam Faisal heeft echter nog niks persoonlijk toegezegd. Het voorlopig akkoord is bereikt via een -eh- postillon d'amour, een imam uit Florida. Dus even afwachten maar.

  Ook the Donald heeft zich in de kwestie gemengd en aangeboden het stuk grond waar het 'islamitisch gemeenschapscentrum' zou komen te kopen voor de marktprijs + 25%, met als voorwaarde dat de moskee nu minstens vijf (5) blokken van Ground Zero af komt te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik wilde graag zien hoe deze man beroemd zou worden door zijn koranverbranding, en als gevolg daarvan hoe de rellende 'islamitische' jongeren de boel in de hens zouden zetten, immers, de hele islamitische wereld is natuurlijk door hem en zijn aanstaande koran-verbranding gekwetst, verward, gechokeerd en beledigd, ze zijn totaal van slag af en nergens meer mee bezig behalve met de dominee, kortom ik was helemaal voorbereid op het grote vuurwerk, ziet hij op het laatste moment ervan af!!! Dat vind ik nou jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wilde graag zien hoe deze man beroemd zou worden door zijn koranverbranding, en als gevolg daarvan hoe de rellende 'islamitische' jongeren de boel in de hens zouden zetten, immers, de hele islamitische wereld is natuurlijk door hem en zijn aanstaande koran-verbranding gekwetst, verward, gechokeerd en beledigd, ze zijn totaal van slag af en nergens meer mee bezig behalve met de dominee, kortom ik was helemaal voorbereid op het grote vuurwerk, ziet hij op het laatste moment ervan af!!! Dat vind ik nou jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. "Terry Jones said he was calling off the event after the group behind a planned Islamic centre near Ground Zero in New York agreed to relocate it.

  But the cultural centre's organisers said they had no plans to move it." (BBC)

  Enfin, het hele verhaal van de pastor zou natuurlijk een maffe publiciteitsstunt kunnen zijn. En dat de Faisal groep iets 'agreed' zou hebben in verband met zijn actie lijkt nu puur blufpoker.

  Wat een waanzin.

  Hopelijk bereikt Trump met zijn voorstel wel iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @ El H.

  De Islamitische wereld is wel om minder 'geschokt, verward, beledigd en gekwest' geweest. Herinner je je deze nog: de Deense cartoons in 2005? Hordes islamitische jongeren raakten in alle staten over een paar hekelende cartoons. Ze zetten inderdaad de normale moslim te kakken, dat ben ik met je eens. Maar het gaat niet om een te verwaarlozen aantal demonstranten, noch gaat het louter om verveelde raddraaiers en ontevreden hooligans. We zagen wekenlang hysterische demonstraties ('cartoon intifada'), her en der gingen er ambassades in de fik, het regende doodsbedreigingen en alles bij elkaar vielen er 139 doden (wikipedia) - overigens vooral door politieoptreden in Islamitische landen. Vergelijk dat meteen even met de uiterst vredelievende houding van de politie in Parijs, bij de massagebedsdemonstraties waar we het van de week over hadden. Een wereld van verschil.

  De affaire kende ook een jarenlange nasleep: en nog dit jaar was er weer een aanslag op het leven van cartoonist Westergaard.

  BeantwoordenVerwijderen