"helemaal niet hetzelfde"

Beste,

Op 30 november jl. bekritiseert Meulenbelt in het het stuk 'Ach jee, ook gij Zwitserland' het verbod op de minaret aldaar. Op het eind van de column maakt ze een zijstraatje naar Saoedi-Arabië. Althans, ze haalt een citaat aan van ene 'Umar Mirza' die meent dat het enkele feit dat hij in Nederland moslim mag zijn niet lovenswaardig is, want "christen mag je ook in Saudi Arabië zijn".

Terecht, althans naar mijn mening, wordt tegen deze voorstelling van zaken door ene 'peter' geprotesteerd. Hij merkt op dat de bewering dat je christen mag zijn in Saoedi-Arabië 'ongeloofwaardig' over komt, vanwege de aldaar heersende 'onverdraagzaamheid' jegens christenen. Bovendien meent hij dat christenen in Saoedi-Arabië vanwege hun geloof gedood worden en geen kerken kunnen bouwen.

Citroen20yzMeulenbelt verwijt Peter 'vooroordelen' en vraagt hoezo hij het beter meent te weten dan Umar. In de reactie daarop verwijst Peter naar een bericht van Release International, een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen. Volgens dat bericht krijgen christenen te maken met ontvoeringen, gedwongen bekeringen, gevangenschap, vernieling van kerken, marteling en executie. Bovendien wordt Saoedi-Arabië genoemd als één van de islamitische landen met de minste vrijheid van godsdienst.

In haar reactie hierop schrijft Meulenbelt dat ze weliswaar bereid is om aan te nemen dat van alles mis is met Saoedi-Arabië, maar dat het artikel waar Peter naar verwijst "niet bewijst is dat christenen in Saudi Arabië vervolgd zouden worden omdat ze christen zijn".

Bovendien, meent Meulenbelt dat de doodstraf die moslims die zich tot het christendom bekeren wacht, "helemaal niet hetzelfde" is als het vermoorden van christenen. De vraag of ze mij (ik ben de betreffende 'Peter' overigens niet) het verschil kan uitleggen kon haar strenge selectie niet doorstaan. Volgens Meulenbelt is een moslim die zich bekeert tot het christendom kennelijk geen christen? Worden deze bekeerlingen dan volgens Meulenbelt niet vermoord om het enkele feit dat ze christen zijn (geworden)?

Bron: Anja Meulenbelt

Groet,

Bjorn

13 opmerkingen:

 1. De aangehaalde punten getuigen weer van zulk warrig denken dat het in Mater Meulenbelts geval ernstig betreurd moet worden dat zij de schaamte voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meulenbelt ontkent domweg een aantal algemeen bekende, algemeen toegankelijke basisfeiten over Saoedi-Arabië. Dan houdt elke discussie op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch zal Meulenbelt een keer wakker moeten worden. Wat zal dat hard aankomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Bjorn

  Mooi stuk waarin ze zich weer totaal krankzinnig geworden is.

  Ik moet wel zeggen dat het me verbaasd dat er nog mensen zijn die tijd en energie aan dat gekke mens besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Anoniem

  Ik heb Meulenbelt videos gezonden van christen vervolging in Egypte (gruwelijk) videos over Nazi Islam - Grand Mufti, Jeruzalem & Hitler, etc., en dit wat zij ontkende:

  "Saudi Arabia allows Christians to enter the country as temporary workers, but does not allow them to practice their faith. Foreign Christians generally only worship in secret within private homes.

  Items and articles belonging to religions other than Islam are prohibited. These may include Bibles, crucifixes, statues, carvings, items with religious symbols such as the Star of David, and others.

  The Saudi Mutaween, or Committee for the Propagation of Virtue and the Prevention of Vice (i.e., the religious police) prohibits practice of Christian religion. All citizens must be Muslims.

  There are probably more than 1 million Roman Catholics in Saudi Arabia. The percentage of Christians among the about 1.2 million Filipinos in Saudi Arabia likely exceeds 90%[1].

  Conversion by a Muslim to another religion is considered apostasy, a crime punishable by death if the accused does not recant. The Government does not permit non-Muslim clergy to enter the country for the purpose of conducting religious services. Bibles and other Christian materials are prohibited."

  Anja is een excuustruus van HAMAS!
  het oerdoemme mens noemt HAMAS: 'een interne politiek aangelegenheid'; en heeft een artikel geplaats over, jawel, de Jodenvervolging in vergelijking met 'moslimvervolging in EU.'

  waarom ik haar Nazi Islam videos zond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb met die Trien eens een week in frankrijk in een vakantie huis gezeten, je hebt domme mensen en je hebt anja meulenbelt.
  dat is nog een klasse apart, hors cathegorie.
  Karel Martel
  http://malsikcuf.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een buitengewoon abject mens is die Meulenbelt toch en dat zit in de SP. Alleen daarom kun je toch al geen SP meer stemmen. Haar houding t.a.v. de islam is heel goed vergelijkbaar met de ergste fellow travellers van de Sovjetunie die tot de laatste snik aan toe de massamoorden door Stalin ontkenden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Laat Meulenbelt maar lekker de moslima uithangen, hoe meer zij in de publiciteit komt des te meer zetels verliest Links, en dat is pas duurzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is lovenswaardig dat Geert Wilders de geloofsvrijheid aan banden wil leggen. In Saudi-Arabië gebeurt dat immers ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die Meulenbelt begint behoorlijk pathologische trekjes te krijgen.
  Wat zij zegt is willens en wetens liegen om haar 'gelijk' er door te drammen. Dit soort lieden genereren bij nog slechts diepe minachting.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze heeft op haar geheel eigen moreel-corrupte wijze natuurlijk gelijk. Doodstraf is niet identiek met moord.
  Dat ze daarmee het gezag van de stam van de saoedi's over de bevolking (in het land dat ze na hun greep naar de macht naar zichzelf hebben genoemd) onderschrijft, blijft door dit woordenspel buiten het gezichtsveld van de gemiddelde journalist en televisiekijker.
  Steun de dictators. Als ze maar vijandig staan tegenover het westen en het kapitalisme.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Lucas. Om bepleiting van een verbod op uitbreiding van publieke piketpaaltjes te benoemen tot geloofsvrijheid aan banden leggen komt op mij submissief over. lslamitische geloofsvrijheden als verzameling van oorlogsbuit, achterstelling van vrouwen en onderwerping van ongelovigen totdat alle Godsdienst voor Allah is kunnen immers ook (nog) niet overal worden gepraktiseerd.

  In Nederland worden ook al sommige andere geloofsvrijheden aan banden gelegd. Moslims zijn niet de enigen die met wat beperkingen van doen hebben. Zo geloof ik bijvoorbeeld dat ik geen belasting hoef te betalen. Maar respect voor dat geloof en de vrijheid om het uit te voeren zitten er niet in. Van alle kanten krijg ik tegenwerking terwijl ik nog niet eens mijn hand kom ophouden.

  Ik denk wel eens dat volgelingen van Mohammed het wat gemakkelijker hebben in Nederland om het leeuwendeel van hun goedgeloof te praktiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed dat er zo iemand is als Meulenbelt !

  Een prima stofzuiger.
  Kijk eens wat ze allemaal voor ons aantrekt.
  Even naar haar website en je hebt een fraai overzicht van de hele fascistenkliek.
  Toch wel handig.


  Het mooiste wat ons aangeboden wordt is toch wel deze:

  "Referenda houden we maar voor zaken waar wij te kiezen hebben. Voor bepaalde vrijheden kiezen we niet meer, dat hebben we vele decennia geleden al gedaan. Een referendum over het bouwen van minaretten is een belediging voor de democratie. Het maakt niet uit wie als winnaar uit de bus is gekomen in Zwitserland, de democratie heeft verloren."


  Dus men houdt in Zwitserland een VOLKSraadpleging, dè kroon van democratie en slechts voor binnenlandse gebruik, en wordt vanuit Nederland bekritiseerd dat dit een aantasting zou zijn van de Mensenrechten.

  Men wordt steeds wanhopiger aldaar.

  BeantwoordenVerwijderen