B. Dittrich: acceptatie homosexuele geaardheid per imam bespreken(ingezonden) Uitgelicht: interview met Boris Dittrich (Human Right Watch) over homosexuele geaardheid en de islam , BNR radio, 22.10.2009, 09:55 uur. (na ongeveer 3 minuut 40)


Boris Dittrich: Dat [georganiseerdheid van de katholieke kerk] is in de islam natuurlijk helemaal niet zo. Daar moet je in gesprek met individuele imams, om te proberen hen op andere gedachten te brengen.

Interviewer: Bent u daar al mee bezig?

DittrichBoris Dittrich: O ja, maar dat is heel erg lastig. In Iran hadden we contacten met een imam die helaas een paar dagen geleden is overleden. Dat was een invloedrijke imam, die, laten we zeggen, de conservatieve regering onder druk probeerde te zetten. Maar, dus, je zal echt, ja, per imam dat moeten gaan doen…

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

12 opmerkingen:

 1. Het is alsof de duvel er mee speelt! Een imam die sterft (doorstrepen) doodgaat, dat moet de straf van Allah zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is dus niet te doen, homosexualiteit per imam bespreekbaar maken. Ik wens hem veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Homosexualiteit zoals wij die kennen bestaat niet in moslimlanden.
  Mannen-mannen sex of vrouwen-vrouwensex is helemaal niet ongewoon onder moslims.
  Doordat in de regel er gewoon gehuwd wordt met een partner van het andere geslacht, wordt sexueel verkeer met hetzelfde geslacht bedekt door de mantel der liefde, schaamte én tolerantie.
  Onze westerse behoefte om alles open en bloot te gooien en het 'opeisen' van het recht zijn sexualiteit ópenlijk te mogen beleven en te benoemen, vermoeden wij ook bij moslims.
  Islam-georienteerden zijn veel minder individualistisch en veel meer geneigd zich aan de passen aan groepsregels en gewoonterecht dan de gemiddelde westerling. Voor hen is het zich aanpassen meer voor de hand liggend en het levert meer voordelen op.
  Pas die enkeling die zich te zeer profileert, zal te maken krijgen met sancties. Waarschijnlijk ook om het al die anderen mogelijk te maken door te gaan op de heimelijke manier (onuitgesproken toestemming).
  Fysiek gezien zijn er bij moslims heel veel rituelen die openlijk getoond mogen worden: het hand in hand lopen van mannen-mannen, in de hammam elkaar masseren en wassen, het elkaar kussen, op terras hand in hand zitten, tijdens het praten elkaar omarmen, in één bed slapen.
  De latere fasen zullen zorgvuldig niet gezien worden.
  -Ook vrouwen mogen zeer fysiek met elkaar zijn, al kan minder op straat. Thuis, op feesten (altijd gescheiden) wordt innig met elkaar omgegegaan.-
  De missie van Boris is zoooo hollands. Ik begrijp zijn meeleven. Toch is het zo dat de betrapte homo in dit systeem een uitlaatklep is voor veel emoties en in het stressvolle bestaan in islam een soort ontlading. En het spoort al de anderen aan zich nog meer aan het oog te onttrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dittrich laat zien dat hij maling heeft aan mensenrechten als dat hem beter uitkomt. Ruggegraatloos wezen. Echt D66.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit laat heel goed de conserverende kracht van de islam zien. Alle imams apart; de eerste imams die eventueel over de brug komen, staan dan dus apart en alleen tegenover een massieve meerderheid die hen terug het hok in zal jagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Anoniem 13:35 uur, de imam waar Dittrich het waarschijnlijk over had is niet zo'n erg goede illustratie van wat jij hier zegt. Het was namelijk niet de eerste de beste maar de grootayatollah Montazeri. De bevolking staat bijna als één blok achter hem en zijn begrafenis is uitgemond in één groot protest tegen de zittende (islamfascistische) regering. In meerdere steden van Iran is sinds gisteren de noodtoestand uitgeroepen en a.s zaterdag (tweede kerstdag) worden confrontaties verwacht tussen de bevolking en de gewapende "veiligheidstroepen" die de regering steunen. Men hoopt dat delen van de strijdkrachten dan de kant van de bevolking kiezen.

  Van Montazeri werd verwacht dat hij gewoon weer terug zou willen naar een parlementaire democratie in een Iran waar een soort scheiding van kerk en staat was.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoeveel imams zijn er?

  Dat zullen er wel 10 miljoen kunnen zijn.

  Dat gaat een tijdje duren.
  Misschien wel 1400 jaar.

  Nee boris dat schiet niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Martien Pennings (Leo Sar, Kassander)24 december 2009 om 19:26

  Wéér die kosmische stupiditeit over het gebrek aan hiërarchie in de islam. Wat mij zo langzamerhand in een constante koliek houdt, is die geheel beate, hemels glimlachende totaal-onwetendheid van dit soort dikbetaalde parasieten. Want je bent een parasiet als je je inmiddels nou nóg niet op de hoogte hebt gesteld van wat de islam is en je kunt nóg met je vette inkomen niks anders dan de Westerse homo's verraden omdat je te lamlendig en te genotzuchtig bent om je van het knallend evidente op de hoogte te stellen. Dittrich zal die oerdomme opmerkingen van Jan-Jaap van der Wal onlangs in de VPRO-gids over de vrolijke anarchie in de islam hebben gelezen. Ik schreef toen bij Joost Niemöller: "( . . .) in één alineaatje weet Van der Wal zoveel arrogante domheid samen te persen dat de tekst een soortelijk gewicht krijgt dat niet meer in termen van zwaartekracht is te vatten, maar de allure aanneemt van een kosmisch Zwart Gaatje."

  http://www.joostniemoller.com/2009/11/hazelip-contra-clit/

  Deze Dittrich is van dezelfde kalmlieflijke helle-debiliteit. Het is toch niet te bevatten dat een volwassen man met dit soort stuitende vuiligheid komt? Ik heb ook geen zin meer om het verder uit te leggen. Er zijn grenzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Okee Martien, als jij geen zin hebt om het verder uit te leggen, dan doe ik het wel.
  Dus: voor wie interesse heeft heb ik onderaan een interessant islamdebat tussen Daniel Peterson en Robert Spencer op FreedomFest 2008. Hierin komen onder andere dingen over de islam ter sprake waar Martien het in haar artikel ook over had en nog veel meer.

  Islam: Threat or Not?
  deel 1
  deel 2
  deel 3
  deel 4
  deel 5
  deel 6

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aan de bijdrage van Martien
  Pennings valt niets toe te
  voegen.
  B.Dittrich is een valse nicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier vallen twee dingen op te merken:
  Daar moet je in gesprek met individuele imams, om te proberen hen op andere gedachten te brengen.

  Niet wíj moeten, maar misschien is het aan de heren zelf om eens aan hun probleem te gaan werken.
  En snel ! Wíj hebben geen probleem, maar zíj.

  Ten tweede:
  Moet de politiek contact zoeken met imams ? Dan accepteer je eigenlijk dat imams hun mening aan de gelovigen opleggen als iets normaals. En zie je islamieten eigenlijk niet als volwaardige burgers, maar tweederangs. (of men geeft de imam een onterechte status).


  Eigenlijk heeft Dittrich al afscheid genomen van de op individu gebaseerde vrije en democratische samenleving.

  De politiek moet vooral volksvertegenwoordiger zijn en met zijn kiezers, in plaats van met imams, in contact staan.

  BeantwoordenVerwijderen