Bos is voor een Nederland waar allochtone vrouwen gedwongen een hoofddoek dragen

Wouter

De peptalk van Wouter Bos deed het goed op het PvdA-congres van afgelopen zaterdag (12 december). In hun wanhoop moeten de lokale bestuurders, die op een ongekende nederlaag afstevenen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, zich ergens aan vastklampen.

Het partijkader klapte zich de handen stuk op “Het Nederland van Wilders is ons Nederland niet.” En: “In ons Nederland moeten moslima’s uit eigen vrije wil een hoofddoek kunnen dragen en daar onbevreesd mee op straat kunnen lopen.”

Bos sprak ook nog over homo’s, die onbevreesd hand in hand moeten kunnen lopen, en over joden die zonder angst een keppeltje moeten kunnen dragen.

De PvdA-leider suggereerde met deze toespraak, dat in Nederland vrouwen met hoofddoek net als homo’s en joden gebukt gaan onder geweld en intimidatie op straat. Het is tekenend voor zijn gebrek aan realiteitszin.

In Nederland kunnen moslima’s met hoofddoek namelijk onbevreesd over straat gaan. Het zijn eerder de vrouwen en meisjes zonder hoofddoek die in bepaalde wijken en op schoolpleinen voor ‘hoer’ worden uitgescholden. De ’partij van de aanpak’ laat het afweten bij de bescherming van vrouwen - afkomstig uit Turkije, Marokko of andere islamitische landen - die de sociale druk van de fundamentalisten willen weerstaan. De partij, die beweert op te komen voor kwetsbare groepen, laat uitgerekend deze zeer kwetsbare groep in de steek.

Dat is dus het land van Wouter Bos. Daar worden allochtone vrouwen en meisjes uitgesloten. Dat gebeurt op bevel van orthodoxe familieleden, die willen dat ze op hun verpleegkundige opleiding stopzetten, omdat ze geen mannen mogen wassen. De uitsluiting onstaat door de druk van imams, die deze vrouwen wijsmaken dat ze geen handen mogen schudden, met als gevolg dat ze voor allerlei functies niet in aanmerking komen.

In het land van Wouter Bos gaan vrouwen apart naar inburgeringcursussen. Of ze blijven weg van sociale activiteiten, omdat hun man of vader niet wil dat ze in aanraking komen met andere mannen. Het is Wouters ‘partij van de aanpak’, die deze situatie niet aanpakt, maar in veel gevallen juist bevordert.

In het land van Wouter Bos eisen gehersenspoelde moslima’s, dat mannelijk personeel uit het zwembad verdwijnt, omdat ze bang zijn dat mannen hun blote handen en voeten zien. In zijn land krijgen afgestudeerde imams straks de kans om leerlingen van openbare scholen te indoctrineren met koranonderwijs. Allochtone ouders die hier geen behoefte aan hebben, zullen worden nagewezen als slechte moslims.

In het land van Wouter Bos halen angstige schoolbesturen de kerstboom weg (omdat slecht geïnformeerde moslims denken dat dit een christelijk symbool is). Of ze bieden uit misplaatste gemakzucht alleen maar halal voedsel aan bij de jaarlijkse kerstmaaltijd. In zijn land is de overheid niet neutraal, maar houdt zich bezig met het faciliteren en subsidiëren van religieuze intolerantie.

In het land van Wouter Bos werft een politiecommissaris nieuwe agenten in de moskee, hoewel daarbuiten voldoende gelegenheid is om personeel te zoeken. In zijn land delen sociaaldemocratische wethouders subsidies uit aan moskeebesturen, die gescheiden informatieloketten mogen opzetten.

In het land van Wouter Bos wordt de film Submission niet vertoond uit angst voor boze moslims in binnen- en buitenland. In zijn land wordt een politicus vervolgd, omdat hij kritische uitspraken over de islam van de schrijfster Oriana Fallaci met instemming citeert; of de paus gelijk geeft vanwege zijn kritiek op de islam.

Het land van Wilders is eerlijk gezegd ook mijn Nederland niet. Maar iedere dag dat Bos en zijn partijgenoten verzuimen om bovengenoemde misstanden aan te pakken, dragen ze weer een steentje bij aan de groei van de PVV.

Carel Brendel

9 opmerkingen:

 1. Bos zei altijd al 'dit land kan zo veel beter'.
  Nu zien en horen we wat hij precies bedoelde.
  Goed artikel Carel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wouter Bos is nu echt gek geworden. Hij denkt in ideaaltypes en dat is heel erg dom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het land van Wouter Bos is een nachtmerrie van islamitische achterlijkheid en intolerantie. De pvda is eigenlijk niet eens de Partij Van De Allochtoon, maar meer nog de Partij Van De Achterlijke fundamentalist. Een stem op de pvda is dus een stem voor religieuze achterlijkheid en intolerantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De leercurve bij de PvdA loopt niet omhoog, maar omlaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig stuk weer, Carel!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed stuk. Maar om weer te vermelden dat je niet tot het Wilders-kamp behoort is jammer en onnodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vive la France.

  Maar om weer te vermelden dat je niet tot het Wilders-kamp behoort is jammer en onnodig.

  Dat is goed voor later...als ie beweert dat hij samen met Wilders nog in het verzet heeft gezeten.
  Gewoon onthouden.. de lol komt later...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het land van Wilders is eerlijk gezegd ook mijn Nederland niet.

  Is dan daar al een definitie over bekend ?
  Ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vele jaren geleden heb ik een in mijn onschuld eens een brief aan Wouter Bos geschreven. Wat een heerlijke naïeve onschuld! Ik dacht destijds werkelijk nog dat het Wouter Bos ontgaan was dat er zich in de maatschappij iets afspeelde waarvan ik voorzag dat het de verkeerde kant op zou gaan.

  Soms vraagt men zich zelf na zoveel jaren af wat toen de beweegreden is geweest, en of ik werkelijk dacht dat het Wouter Bos zou interesseren of dat Wouter Bos zijn desinteresse zou toegeven en zijn dwaling zou corrigeren.

  Om met Wouter Bos te kunnen communiceren moet men bij de incroud van de PvdA zitten, anders kun je het vergeten. En dan is het ook nog zo dat het niet van zo heel erg veel belang is of men al of niet de juiste problemen weet aan te geven, men volgt toch hun eigen plan, en men heeft niet zoveel boodschap aan mensen die systemen kunnen herkennen en problemen willen voorkomen.

  Andere politici schrijven terug en leggen kort en bondig uit waarom men het er niet mee eens is, klaar! Duidelijk en geen gezeur verder. Ze hebben er in ieder geval over na gedacht, dat men het probleem anders ziet, en dus ook de oplossing anders wenst te zien dat is hun beslissing. Daar kan men alleen respect voor hebben.

  Ik verwijt Wouter Bos een "gaat U allen rustig slapen"-mentaliteit. Probleemontkenning net zolang tot het probleem vanzelf opgelost is, of dat het probleem zo groot is geworden dat het niet meer opgelost kan worden. Dan heeft toch niemand meer schuld! Geen visie hebben en niets doen is ook een beleid. Dat Wouter Bos mooi de sier heeft gemaakt met het "redden" van een paar 'noodlijdende' banken die in buitenlandse handen waren lijkt leuk maar heeft geen enkele zin gehad. De banken zouden toch gewoon door gedraaid hebben, alleen zou er binnen een jaar wéér een andere eigenaar zijn geweest. Maar dat bankje-redden van Bos, heeft miljarden gekost en gaat niets nuttigs opleveren. Behalve een paar commissariaten voor Bos als hij geen partijleider of politicus meer is. Die miljarden-steun zal niet worden vergeten, de zes cijfers van zijn inkomen zijn voor de komende 24 jaar al veilig gesteld.

  De zogenaamde keuze voor allochtone vrouwen om een islamitische hoofddoek te dragen lijkt een keuze maar is dat niet. Het is onderdrukking. En in Nederland is geen plaats voor onderdrukking. Er is ook geen plaats voor een onderklasse - een zelfgekozen onderklasse! Dat moet ook duidelijk zijn. Als islamitische moraal bestaat uit racisme en antisemitisme, als islamitische waarden bestaan uit leugens en verachting dan hoeft men niet veel verwachtingen te koesteren voor de islam als religie of als samenlevingsvorm. Dat de PvdA met Wouter Bos voorop de islam geen strobreed in de weg durft te leggen is meer gelegen in de jacht op moslims-kiezers dan op overeenkomsten in uitgangspunten tussen de sociaal democratie en de islam. Wat de echte mening van de islamisten over de PvdA is, dat laat zich het beste onder woorden brengen in een citaat van Douglas Adams: "Als er revolutie komt gaat dat tuig het eerst tegen de muur!"

  BeantwoordenVerwijderen