Pyrrhusoverwinning voor Ahmed Marcouch?

Pyrrhus

De vraag is of de uitslag van het raadsdebat niet meer is dan een Pyrrhus-overwinning voor Marcouch. Door zijn solistische optreden in de stadsdeelkwestie heeft hij veel tegenstanders gekregen in Nieuw West. Het gevolg is dat hij alleen na onreglementaire interventies van het landelijk bestuur tot kandidaat-lijsttrekker van de PvdA in Nieuw-West is aangewezen. Op 7 december kunnen de leden hem alsnog wegstemmen en voor Baâdoud kiezen.


Minstens zo groot is de vraag of een verdeelde PvdA wel de grootste partij zal worden in Nieuw West. Een week voor de veelbewogen raadsvergadering van 10 juni zijn er Europese verkiezingen gehouden. Met deplorabele uitslagen voor de PvdA, ook in Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld-Slotermeer. In de drie samenstellende delen van het ‘Kalifaat Nieuw West’ eindigde de PVV als grootste partij. De kans is niet denkbeeldig dat de strijd van de Achmeds voor beiden op een nederlaag zal uitlopen.

Lees hier de reconstructie van het grensconflict rond Ahmed Marcouch

Carel Brendel

3 opmerkingen:

 1. Het wordt steeds gezelliger in de Amsterdamse PvdA. In één van de sms-jes uit Slotervaart werd Osdorper Achmed Baâdoud uitgescholden voor leugenachtige sociaalfascist.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Carel

  Net ook even naar Netwerk gekeken en daar zag ik wie er nou tegen Marcouch waren en die waren eigenlijk nog veel erger. Die tegenstander van Marcouch, Achmed Baâdoud, zegt wel dat hij minder religie wil, maar niet op de manier zoals wij dat bedoelen, maar meer omdat hij helemaal geen discussie over islam wil, mede onder druk van zeer conservatieve krachten, en Marcouch had toch ondanks alles wel wat punten van zelfkritiek en ook over die moslimhomo's. En juist om die laatste redenen willen ze hem niet en ook die hyperpolitiekcorrecte multiculti's vinden dat Marcouch schreeuwt, want je mag zelfs niet een klein beetje benoemen. Kortom een stem tegen Marcouch is een stem voor stagnatie en nog erger. Hier wordt ik niet blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wen er maar aan.
  Het "nieuwe" Amsterdam-West zal gedomineerd worden door de Ummah.
  Daar is niet eens de PVDA voor nodig.

  BeantwoordenVerwijderen