De Kracht Van De Rede

Fallacig1_u5137_fallaci1

Op gezag van de rechter bovenaan gezet.

Lees Amanda Kluveld: 'Nou, waar blijft de dagvaarding?'
hierr.


(fragment)

Een van de slechte eigenschappen die kenmerkend is voor politici is de arrogantie om te denken dat u mensen voor de gek kunt houden, dat u ze als blinden of debielen kunt behandelen, dat u ze allles voor zoete koek kunt laten slikken, en dat u de meest evidente feiten kunt ontkennen of negeren. De meest zichtbare, concrete en duidelijke feiten. Maar deze keer lukt u dat niet, mijnheer. Deze keer kunt u de feiten, die zelfs kinderen kunnen zien, niet ontkennen. U kunt datgene wat zich iedere dag en op ieder moment afspeelt in iedere stad en in ieder dorp in Europa niet negeren. In Italië, Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland, Nederland, Denemarken, overal hebben ze zich gevestigd. Leest u nog maar eens dat wat ik over Marseille, Granada, Londen en Keulen geschreven heb. Kijkt u maar eens hoe immigranten zich gedragen in Turijn, Milaan, Bologna, FLorence en Rome. Allemachtig, niemand op deze planeet verdedigt zijn eigen identiteit zo goed en weigert zo halsstarrig te integreren als de moslims. Helemaal niemand. Integratie wordt door Mohammed namelijk verboden en bestraft.

Als u daar niet van op de hoogte bent, moet u maar eens in de koran kijken. Leest u dan zelf maar eens de soera's, waarin integratie verboden is en bestraft wordt. In de tussentijd citeer ik er alvast een paar. Deze bijvoorbeeld: "Allah staat zijn gelovigen niet toe vriendschap te sluiten met ongelovigen. Vriendschap zorgt voor genegenheid, geestelijke aantrekkingskracht en meer begrip voor de moraal en levenswijze van ongelovigen, terwijl de denkbeelden van ongelovigen in strijd zijn met de sharia. Die denkbeelden zijn erop gericht om ons te beroven van onze onafhankelijkheid en ons overwicht, met het doel ons te overwinnen. Maar het is de islam die overwint. Het is de islam die zich niet laat overwinnen." Of deze: "Toon geen enkele zwakte tegenover de vijand. Vraag hem niet om vrede te sluiten, en al helemaal niet als je de sterkste bent. Vermoord ongelovigen overal waar je ze tegenkomt. Val ze aan en bestrijd ze, met alle denkbare listen."

Anders gezegd: volgens de koran zijn wij het die zouden moeten integreren. Wij zouden hun wetten, hun gewoontes en hun verdomde sharia moeten overnemen.

Oriana Fallaci

Uit: De Kracht van de Rede - Oriana Fallaci
Uitgeverij Bert Bakker Amsterdam
2005

8 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. [Gaaap]
  Gaan we weer koranlezen ?
  De islamitische atoombom is een uitvinding van het westen dankzij zij een ontdekking door een aap, nou ja, jood.
  Maar het is voor de gemiddelde Islamiet geen probleem om die denkvruchten tot islamitisch veroveringsgereedschap te bestempelen. Haram wordt zo halal. (...knipt met de vingers)

  Dus, waarvoor de moeite nemen om de koran te betrappen op onzorgvuldigheden dan wel ongerechtigheden ? Met welk doel ?

  De Koran heeft altijd gelijk en bij geen gelijk heeft zijn er nog de islam-geleerden en hun commentaren.
  Zo flexibel als water, maar juist niet glashelder.
  Zo kan Halal zonder probleem koosjer of haram zijn en vica versa.
  Zolang men vierkante meters op het westen verovert, neemt de vrede alswel de goddelijke gerechtigheid toe en zijn haram en halal uitwisselbaar.
  Dat men de koran als perfect document wil zien heeft enkel tot doel om een verwerping daarvan de smoes verschaft om lijfelijk te kunnen straffen.
  Het echte doel zijn de vierkante meters.
  Neen, op intellectuele wijze Koranische onvolkomenheden opsporen om daarna een dialoog aan gaan, helpt niet. Op de smoel slaan misschien wel.

  Natuurkundige excellente oplossingen zijn simpel en eenvoudig van aard,
  zoals E=mc^2.
  Éénduidig en altijd en overal geldig.
  Je hebt geen toestemming van eoa geleerde nodig om het eens na te mogen rekenen, enkel een stel goedfunctionerende hersens.

  Zo democratisch, toegankelijk en transparant als de pest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We (her)lezen niet de koran van de hatende god, maar het Nieuwe Testament, waarin, in tegenstelling tot het Oude, een liefhebbende god zich presenteert, echter eentje, die donders goed doorhad, dat al te goed buurmans gek is:
  NON VENI PACEM MITTERE SED GLADIUM (Mattheus 10:34)

  NON = niet
  VENI = ik kwam (denk aan veni vici vici van J.C.)
  PAX, PACEM = vrede (denk aan Pax Christi)
  MITTERE = brengen, zenden (denk aan missie)
  SED = maar
  GLADIUM = zwaard (denk aan gladiator, zwaardvechter).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb ik iets gemist, is het boek van Fallaci verboden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb gehoord dat verkopers van dit boek bedreigd worden en daar baal ik best van want ik kan hem nergens vinden.

   Verwijderen
 5. @Esther,

  Dan verricht ik 'criminele' handelingen,
  In mijn boekenkast staan namelijk
  'De Kracht Van De Rede' naast
  'De Woede en de Trots.'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. J.K.Hooker.
  Oriana Fallaci, ik ken haar niet goed en helaas is zij mij ter ore gekomen na haar overlijden ik heb de woede en de trots gelezen en ik vond het een heerlijk boek. EINDELIJK een geluid die muziek is in mijn oren. Een geluid waar ik zelfs in mijnprive vriendenkring niet over kan praten(?). Ik ben woest over de hypocrisie waar ik door de moslims mee om de oren geslagen word.
  Ik ben nog woester over het feit dat de kracht van de rede nergens meer te krijgen is. IK MOET DIT BOEK LEZEN!!! Wie kan mij hier mee helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oriana Fallaci, ik ken haar niet goed en helaas is zij mij ter ore gekomen na haar overlijden ik heb de woede en de trots gelezen en ik vond het een heerlijk boek. EINDELIJK een geluid die muziek is in mijn oren. Een geluid waar ik zelfs in mijnprive vriendenkring niet over kan praten(?). Ik ben woest over de hypocrisie waar ik door de moslims mee om de oren geslagen word.
  Ik ben nog woester over het feit dat de kracht van de rede nergens meer te krijgen is. IK MOET DIT BOEK LEZEN!!! Wie kan mij hier mee helpen.

  BeantwoordenVerwijderen