Verjaardagsfeestje

Arabist_jansen

Laatst was ik op een verjaardagsfeestje. Nette goedmensen. Hier en daar een kardinaal en een bisschop, van de Linkse kerk, dat dan weer wel. Een van de feestgangers was een journalist. Hij had zich vastgebeten in de financiering van de Partij voor de Vrijheid, vroeger bekend als de Groep-Wilders.

Tot voor kort waren er twee dingen waar hij volstrekte zekerheid over had. Hij had niets kunnen vinden waaraan de PVV geld uitgaf. Schande. De PVV hield geheim waar de fondsen van de partij vandaan kwamen. Ook schande.

Maar nu was alles anders geworden. De PVV gaf geld uit aan de verdediging van Wilders. Dit maal driewerf schande. Hij zou niet rusten voor hij wist waar dat geld vandaan kwam.
Tsja. Eerst klagen dat iemand zijn financiën niet op straat gooit, daarna hem aanklagen wegens een opiniedelict, en dan weer klagen dat hij mogelijkerwijs geld heeft om zijn verdediging te betalen.

Bankdirecteuren, winkeldieven, inbrekers, seriemoordenaars: wees gewaarschuwd. Als u geld uitgeeft voor de verdediging door een advocaat is dat zeer bedenkelijk. Het bewijst dat u schuldig bent. Als u zich niet verdedigt, geeft u uw schuld toe. Die journalisten zijn zo dom nog niet, ze hebben dat heus wel in de gaten.

HansJansen

11 opmerkingen:

 1. Uit de curia van de linkse kerk komt ook regelmatig het verwijt dat de PVV anti-democratisch is omdat het geen partij is en dus geen leden heeft. Wat er echter zo democratisch is aan een handvol ongekozen leden die tijdens een partijcongres de mogelijkheid hebben partijstandpunten aan te passen en zo naar eigen inzicht met het mandaat van het stemvee aan de haal gaan is mij echter ook niet duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Evenwel dienen opiniedelictanten kunnen rekenen op een ferme repercussie. Laat men wel zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ha, ha! Je hebt de feestgangers natuurlijk niet zelf voor het uitkiezen als je uitgenodigd bent maar dit moet dolle pret geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zolang de PVV de publieke baantjes en subsidies nog niet verdeelt langs etnische scheidslijnen van de achterban is er wat mij betreft niets aan de hand.

  Bovendien moeten die linkse kerkgangers niet zeuren. De meeste gebedshuizen in Nederland waar politiek wordt bedreven onder de naam van godsdienst, worden gefinancierd uit buitenlandse en dan ook nog dubieuze bronnen.

  Adrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De partij van Wilders is een Danense infiltratie al ruim voor. Bovendien heeft het ook niet te maken met de broodbelangen van aan NGO's verbonden activelingen in de partij. Zo'n Wageningse Gutmensch en dierenvriend lekte ruim vooraf door dat hun Volkert van der Graaf uit Harderwijk was opgepakt opdat sporen tijdig konden worden gewist.

  De PVV heeft zich in elk geval nog niet als delinquentenreclasseringspartij laten kennen. Misschien komt dat nog maar vooralsnog ligt GroenLinks straatlengten voor. Over enkele weken gaan we zien welke invloed de democratuur van de gewenste mening heeft op ons juridische bestel na het initiatief van broodbelanghebbende advocate Els Lucas PvdA lijsttrekster te Lelystad. Aan haar kleeft de stellige overtuiging via de achterdeur van justitie een electorale bedreiging te kunnen wegmaken.

  Het zal een lakmoesproef zijn. Er ontstaat meer vertrouwen in het systeem of er ontstaat een noodzaak tot revolte om voorbij de steeds luider klinkende herhistoriseringspogingen, juridisering van meningen en nieuwspraak te kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij sommigen heeft de speurtocht naar de financiers van Wilders een licht antisemitische ondertoon. Femke Halsema suggereerde dat het geld wellicht van rechtse Amerikaanse Joden komt; overbodig daaraan toe te voegen dat die niet deugen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jansen benoemt het probleem van 'Links' correct.
  Echter velen denken dan dat bij een 'Links' ook een 'Rechts' hoort. En dat daarom Wilders 'rechts' is.
  Maar zo zit het toch echt niet meer.
  Dat Links-Rechts-tijdperk is voorbij. Het is eerder Hoog-Laag om het zo maar tijdelijk te noemen. Tijdelijk omdat een definitief beeld van het toekomstige politieke landschap nog niet geheel klaar is. Even geduld nog.

  Inderdaad onderscheidt Wilders met zijn schimmige en duistere Financiën zich van de rest.
  Hoog tijd om dat te klaren.

  Bij de rest is het duidelijk. Namelijk dat zij allen betaald worden door de staat. Bij een gebrek aan vrome en braaf volgzame leden is de staatsruif de reddende engel.
  En wie betaalt, die bepaalt...
  Caroline, kom er maar in.

  Oftewel de bezem laat zich door het Vuil opkopen en vergeet de opdracht, met alle gevolgen voor de bezem.

  Maar waarom wordt die vraag nu pas gesteld ?
  Is dit de eerste keer dat een politieke partij betaald wordt door een of andere lobby of belangengroep ?
  Kennelijk, in de droomwereld van 'oprechte' Joernalisten, wel. Immers is er al eens eerder zo'n onderzoek gestart ?
  Zo niet, hebben we dan hier te maken met een uniek geval ?

  Misschien kunnen de tegenstanders, de rest dus, en goed opgeleide objectieve en neutrale onderzoeksjoernalisten ( niet lachen, mensen) eens een duikje nemen in de archieven van de bestaande partijen ?
  Wedden dat er ineens een heleboel struisvogels dovemansoren veinzen en grondonderzoek gaan doen ?

  Hoe zit dat bijvoorbeeld met het CDA en de Kerk ?
  Volkert van der Graaf en zijn lijntjes naar omroep Llink en de Dierenpartij. Sjoerd van der Wouw bijvoorbeeld.  Gegeven de aarde, de zon en maan is het de baan die de aarde aflegt bepalend voor het klimaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, stop maar, het is al te laat, we zijn verloren:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @professor Jansen

  In principe laat ik feestjes met zo’n clientèle tegenwoordig aan me voorbijgaan. Ze zijn slecht voor m'n gezondheid, want zulke "feestgangers" overtuigen c.q. ze in ieder geval één oog te laten openen vind ik verspilde moeite!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die journalist was toch niet iemand van Der Stürm..... eh..... ZEMBLA? Bijvoorbeeld de derderangs Feldwebel Jos van Dongen, die eerder al een slinkse karaktermoord op Ayaan Hirsi Ali pleegde?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De brutaliteit van islamitische landen zonder godsdienstvrijheid kent geen grenzen:

  'Zwitsers minaretverbod niet honoreren'
  ANP/EFE op 10 december '09, 17:20, bijgewerkt 10 december 2009 17:25

  GENEVE - Landen van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) hebben donderdag aan de Zwitserse autoriteiten verzocht maatregelen te nemen om het minaretverbod ongeldig te verklaren. Ambassadeurs van 56 lidstaten droegen hun verzoek over aan de Zwitserse permanente vertegenwoordiger bij de VN in Genève, Dante Martinelli.

  Dat heeft de Pakistaanse vertegenwoordiger bij de VN, Zamir Akram, laten weten. Diplomaten van de islamitische landen zijn bang dat het referendum een precedent schept in Europa. De OCI-landen hebben de Zwitserse autoriteiten ook gevraagd de dialoog met de islamitische gemeenschap in het Alpenland te versterken.

  Het OIC is een intergouvernementele organisatie die opkomt voor de belangen van moslims wereldwijd. De lidstaten zijn landen uit het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

  De Zwitserse bevolking stemde eind november in meerderheid (57,5 procent) in een referendum voor het minaretverbod. Internationaal is er veel kritiek op de ban. Het Alpenland heeft vier minaretten. Die mogen blijven staan.


  url: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1326239.ece/Zwitsers_minaretverbod_niet_honoreren

  BeantwoordenVerwijderen