Meer ouwewijvengezeik

Blogjuliaonken

[Speciaal voor Fatima Elatik: meer ouwewijvengezeik op Hoeiboei.]

Lieve vrouwen,

Op 29 November stemmen wij in Zwitserland over de vraag of er een verbod op de bouw van minaretten moet komen.

Het is beangstigend dat ook kritische vrouwen in dit land niet bereid zijn om dit thema serieus te bespreken en om na te denken over de gevolgen. Wij vrouwen kunnen toch niet onverschillig blijven voor wat er met vrouwen en meisjes uit andere culturen, die in Zwitserland wonen, gebeurt!

De koran, die voor moslims als de bron van de wet geldt, schrijft vrouwvijandige regels voor. Zoals bijvoorbeeld: bedekking van het hele lichaam, met uitzondering van handen en gezicht. Gedwongen huwelijk. Eerwraak. Tuchtiging door de echtgenoot bij ongehoorzaamheid. Moskeeën zijn mannenhuizen. Minaretten zijn mannelijke symbolen van de macht. De bouw van minaretten is ook een zichtbaar teken van de publieke acceptatie van onderdrukking van vrouwen. Dit moet onder alle omstandigheden worden voorkomen.

Het beleid is jammerlijk mislukt en heeft stilzwijgend ingestemd met de onderdrukking van moslimvrouwen onder het mom van zogenaamde tolerantie. Voor moslims die in Europa wonen, moeten de in onze rechtsstaat geldende regels voor iedereen gewaarborgd worden. De staat heeft de plicht om de rechten voor iedereen op te eisen. Ook voor de vrouw.

De bouw van minaretten is geen probleem als de islamitische bevolking de westerse rechtsorde volledig respecteert. Op dit moment is dat nog lang niet zo.

Vrouwen, denk over de partijgrenzen heen en zet u moedig in voor de rechten van alle vrouwen.

Daarom kan het bij het referendum op 29 November 2009 alleen maar een JA worden voor een verbod op minaretten.

Ik reken op elke vrouw. Op vriendinnennetwerken. En natuurlijk, op mannen die al lang begrepen hebben dat vrouwen als volwaardige mensen gerespecteerd dienen te worden.

Met welgemeende groet,

Julia Onken

Bron
: Julia Onken
Vertaling: Lia (Hoeiboei)

9 opmerkingen:

 1. he he ze worden wakker!!!
  karel martel
  http://malsikcuf.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, Koran kan zeker niet in Zwiserland, heeft niets te maken met nezorgdheid voor 'vrouwenonderdrukking', maar met Koran - Zwiserland is christen - en wil daarom geen minaretten zien, noch hoofddoeken door wat er in Koran staat over christenen, en wat de Koran betekent - het afschaffen van Christendom onder Godlastering van Christus ....

  'kunnen moslims niet maken weg met hun minaretten' denken de Zwitsers.

  Gisteren op de BBC een Armenier, christen over de minaretten: 'wij zijn uit Turkije gevlucht, weten wat christen zijn in Turkije betekent ....destijds de massa moord op Armeniers; die nog steeds gediscrimineerd en af en toe vermoord worden door Islamisten in Turkije.

  Wat betreft Elatik. Ik had een flinke kou, 'lekker warm goed tegen de kou', heb drie dagen lang of zo een ski muts gedragen. Pfff! Mijn schedel jeukt nog!

  De strakke islambadmuts die Elatik draagt als vorm van martelen voor moslimvrouwen; en daar ook hoofdeczeem van kunnen krijgen.

  als stukje 'vrouw vriendelijke Koran'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Karel Martel

  Nou zeg, het kan ook wel een beetje minder 'moslim vervolging allemaal Nederland uit'.

  die website lijkt aardig op 'Aus!' door de Duitsers.

  Bovendien, onder hoeveel bloedvergieten van ook het bloed van Nederlanders denk jij dat dit kan gebeuren? En reken er maar op dat, zoals in Afghanistan en Irak, hun jihadistenvriendtjes moslims zullen komen helpen - om Nederlanders te vermoorden, wordt een groot bloedbad.

  Ik vind wel dat Islam flink de kop in moet trekken; liever helemaal niet meer te zien is door hoofddoeken; dat zoveel mogelijk moslims vrijwillig remigreren of beslutien te vertrekken door te veel kritiek; en geen moslims meer toelaten - maar verder kan ik met mijzelf niet in het reine komen - schuldig aan moord en doodslag 'no, thank you'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ephimenco over referendum:

  ephemenco

  Vergeet niet dat het referendum in Zwitserland van grote symbolische waarde is. Een duidelijk nee tegen de islamisering.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als islamitische landen het recht hebben om kerken te verbieden en dat is niet alleen in Saoedi-Arabië het geval, dan mag Zwitserland beslissen om geen minaretten te willen. Nog steeds kunnen moslims onbeperkt moskeeën bouwen en geloof uitdragen, dus ze hebben nog steeds veel meer vrijheden dan niet-moslims in islamitische landen. Het is trouwens zeer slecht gesteld met de godsdienstvrijheid in islamitische landen; dus dit minaretten-referendum lijkt me een uitstekend middel om de discussie over godsdienstvrijheid internationaal te voeren en ook de intolerante islamitische landen bij die discussie te betrekken en dan niet alleen als eisende partij, maar ook als aangesproken partij.

  Erdogan van Turkije zie het zelf al:

  De minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze barakken en de gelovigen ons leger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uit onderzoek blijkt nu al dat juist heel veel Zwitserse vrouwen vóór het verbod hebben gestemd. Juist ook vanuit de feministische hoek! Zoiets is vanuit het Nederlandse feminisme absoluut niet te verwachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vraag me werkelijk af waarom Julia zich tot enkel de vrouwen heeft gericht.
  Wat is een man zonder vrouw en wat is een vrouw zonder man ?

  Zonder onze complementaire tegenpool zijn we nergens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Dirk

  Heb je het stuk wel helemaal gelezen? Ze rícht zich ook tot mannen, namelijk die mannen, die "al lang begrepen hebben dat vrouwen als volwaardige mensen gerespecteerd dienen te worden."

  Overigens is het idee van 'tegenpolen' eerder deel van het probleem, inzake vrouw-man verhoudingen, dan deel van de oplossing, me dunkt.

  BeantwoordenVerwijderen