Mijd christelijke feestdagen!
Bismillaah Ar-Rahmân Ar-Rahiem, Alhamdulillaahi Rabbil 'Alameen as-salaatu was-salaamu 'ala nabiyyina Muhammadin wa 'ala ahlihi wa sahbihi wa aj'ma'een ama' ba'd:

In de Naam van Allaah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

Salaam 'alaykum warahmatullaahi wa barakatu beste broeders & zusters,

Wie zoals wij in een land als Nederland wonen, wordt er regelmatig mee geconfronteerd:
feestdagen, vieringen en tradities van de niet-moslims. Zaken die niet tot de Islaam behoren, maar die o zo gemakkelijk het leven van de moslims binnensluipen. De Islaam, als een manier van leven, biedt ons richtlijnen hoe we met deze vieringen om moeten gaan. Als moslims zijn we gezegend met de beste Leiding, de Leiding van Allaah (subhanahu wa ta’ala). De weg die we volgen, is de weg die Allaah voor ons gekozen heeft. Dit geeft ons trots en waardigheid, die niemand anders kan claimen:

Wat houdt het vermijden van niet-islamitische feesten in de praktijk in?


1. Wegblijven van hun vieringen, dus het vermijden van plaatsen waar ze hun feestelijkheden houden en het vermijden dat je in hun feestelijkheden terecht komt, zoals bijvoorbeeld kerstmis en nieuwjaarsborrels, verjaardagsfeesten, st. maarten, sinterklaas, 1 aprilgrappen, allerlei jubilea, etc.
2. Vermijden om zelf zaken te doen, die te maken hebben met deze vieringen van de niet- moslims, zoals het in huis halen van een kerstboom, je kinderen mee laten doen met st. maarten of sinterklaas, verjaardagen vieren in je familiekring, vuurwerk afsteken op nieuwjaarsdag etc.
3. Vermijden om de niet-moslims te feliciteren met hun vieringen. Hoe kunnen we ze feliciteren met het feit dat ze ongehoorzaam zijn aan Allaah (subhanahu wa ta’ala)? Uitingen zoals prettige verjaardag, gelukkige feestdagen, gelukkig nieuwjaar, zijn ongepast. Het enige geluk is immers te vinden in imaan, waar geloof! Een moslim mag dus iemand niet feliciteren met het begaan van zonden en ongehoorzaamheid aan Allaah (subhanahu wa ta’ala)!
4. We moeten ook niet van onze eigen feesten imitaties maken van de feesten van de niet- moslims, dus dezelfde dingen doen die zij doen met hun feesten. Sowieso zullen veel van deze zaken verboden zijn.


Bron/volledige artikel hierr.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

6 opmerkingen:

 1. In dit verband is bijgaande stemmingswisseling van Yusuf al Qaradawi interessant. Hij verbiedt het vieren van kerstmis in moslimlanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom heeft allah de moslims gezichtsspieren gegeven waarmee ze kunnen lachen?
  mohammedanen zijn toch een door allah apart geschapen ras?

  Inperfectie is mij een gruwel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je je niet wilt conformeren met de Nederlandse- feestdagen en gewoontes, ga dan alsjeblieft naar een land die dat niet heeft. Voor de mensen die in dat sprookje geloven... Donder op! Wij hoeven jullie niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laat ze een Palestijnse staat stichten op de Marshall eilanden... Na enkele jaren gaan ze fluorisceren.
  Is toch al dat gewonnen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En naar onze begrafenissen gaan is ze ook al verboden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij in het Westen hebben last van islamisering, daar in het Midden-Oosten hebben ze last van verwestering/verchristelijking. Konden we elkaars problemen maar met elkaar ruilen. Zucht.

  BeantwoordenVerwijderen