Christopher Hitchens and Tariq Ramadan Debate: Is Islam a Religion of Peace?


"At the end of the debate, Hitchens was rolling his pen in the fingers of one hand and looking over his shoulder offstage. After shaking hands with his opponent, he stood and waited for Ramadan to leave the stage before he turned to leave on his own."

Bron en commentaar: hierr

3 opmerkingen:

 1. Prima stuk van mevrouw Marbe in de Volkskrant van vandaag. Het staat op pagina 23, een digitale versie heb ik (nog) niet kunnen vinden.
  Ook de moeite waard in de Volkskrant verschenen opinies:
  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/6822/Proces_Wilders_deugt_niet
  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/6852/Lees_de_Koran_zoals_ik_hem_lees_of_ik_sleep_je_voor_de_rechter

  Lezen!
  D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hitchens analyse is een verpletterende constatering. Als je er nog een keer naar luisterd lijkt het wel of elk woord, elke zin, een mokerslag is. In ieder geval een keiharde klap in het gezicht van elk mens zich moslim noemende, en ieder geval de voorgangers van deze ideologie gehuld in de mantel van religie. Hitchens feitelijke vaststelling dat de islam, maar in zijn -overigens terechte- visie alle religies, in de basis totalitair en vaak ook nog reactionair zijn, is niet alleen een beschuldigende vinger maar feitelijk een terechtstelling. Zijn stelling is onbetwist en de bewijzen ervoor zijn onweerlegbaar. Ondanks sommige uitmuntende kwaliteiten in de theologische leren aangaande medemenselijkheid, naastenliefde, filosophie enz, wegen de gruwelijkheden uit naam van religie veel zwaarder. In de 21e eeuw is de islam de nieuwe bedreiging van de wereldvrede en internationale orde. Na 2 eeuwen sluimering, is deze gruwel uit het verleden wederom ontwaakt om de wereld te terroriseren. Diens handelsmerk is sluipmoord en immigratie. En het werkt. De wereld is aan het veranderen en de vrije samenlevingen worden geinfiltreerd, geintimideerd en langzaam maar zeker geislamiseerd. De feiten spreken voor zich.

  BeantwoordenVerwijderen