De goede naam en eer van Fawaz Jneid!

‘O Allah, bezorg Van Gogh een ziekte die door alle bewoners van de aarde niet kan worden genezen. Hij zou daardoor tevergeefs naar de dood verlangen en treft het niet.

O Allah, verblind het zicht van Ayaan Hirsi Ali zoals u haar hart hebt verblind, O Allah verblind haar zicht, O Allah bezorg haar hersenen een kanker. O Allah, bezorg haar een tongkanker.’

Bron: De Volkskrant

[Nota bene: Uitspraak van Gregorius Nekschots uitgever Ger van Wulften (Uitgeverij XTRA) in de VPRO-gids:
"Of hij het volgende boek van Nekschot ook zal uitgeven, weet Van Wulften nog niet. "Dat hangt af van het werk zelf en of daar ontwikkeling in zit. Ik heb tegen hem gezegd dat hij zijn repertoire moet verbreden. Dat hij het verbeelden van het ongenoegen in de samenleving breder moet gaan zien"."]

18 opmerkingen:

 1. Jaja,

  Dat is vrijheid van meningsuiting he. Dat werkt twee kanten op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaja, hij is niet de eerste wiens geest door teksten uit de koran vergiftigd is.

  Moge de grote gele steneneter hem genadig zijn en hem eeuwig, niet in de hel, maar slechts in het vagevuur, laten branden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Thomas

  Jaja,

  Dat mag jij tegenwoordig zeggen. Dat is vrijheid van meningsuiting he.

  Dat werkt alle kanten op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi he,

  Die vrije meningsuiting.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pas op voor Ger van Wulften. Niet alleen schijnt hij zeer slecht van betalen te zijn, hij begeeft zich nu op hellend vlak en gaat zich bemoeien met de inhoud van wat Gregorius Nekschot tekent.

  Daarmee toont hij zich de bediende van Hirsch Ballin en de politie. Goed voor de reputatie van een fringe-uitgeverijtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een vreemde uitspraak van van Wulften.

  Ik heb altijd het idee gehad dat deze tegendraadse uitgeverij een podium biedt aan schrijvers, cartoonisten en striptekenaars waar het establishment op dit gebied zich de vingers niet aan durft branden.

  Het lijkt er nu op dat hij (van Wulften) Gregorius Nekschot niet zijn eigen invulling gunt.
  Dat lijkt mij een slechte zaak die niet past bij het imago van XTRA.

  Ik vraag me dan ook af waar deze omslag vandaan komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Bernadette

  "Pas op voor Ger van Wulften. Niet alleen schijnt hij zeer slecht van betalen te zijn, hij begeeft zich nu op hellend vlak en gaat zich bemoeien met de inhoud van wat Gregorius Nekschot tekent.

  Daarmee toont hij zich de bediende van Hirsch Ballin en de politie. Goed voor de reputatie van een fringe-uitgeverijtje."

  Oeps, je klinkt nogal zeker, hoe weet je dit allemaal, inside information?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, als dit geen haatzaaien is dan weet ik het niet meer. Wilders heeft nog nooit iemand ziektes toegewenst, maar in de intolerante islam is dat de gewoonste zaak van de wereld. Zulke imams en domme politiek correcte reacties hierop bevestigen het gelijk van de islam-critici.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wulfsen vindt dat de kritiek van Nekschot "breder" zou moeten, eigenlijk bedoelt hij gewoon minder kritiek op de islam. Toegeven aan de druk om de islam vrij te houden van kritiek. Lijkt me ongewenst dat hij dat bepaalt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed eraan herinnerd te worden waar de term haatbaard vandaan komt.

  Nietwaar, Mashna?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Mashna,
  De vrijheid van meningsuiting is een soort licht dat men kan laten schijnen op een bepaalde zaak. Vertellen wat de visie is over een onderwerp. Dit heeft tot gevolg dat de zaken die het daglicht niet kunnen verdragen duidelijk zichtbaar worden. Bijvoorbeeld de beerput die de islam is, het onrecht dat door moslims wordt begaan, de terreur en de haat die wordt gepredikt, dat kan als gevolg van de vrijheid van meningsuiting duidelijk worden besproken.

  Als ik bijvoorbeeld stel dat de Heilige Profeet van Allah (Vrede zij met Hem) een smerige pedofiel is en een notoire jodenhater dan is dat naast een mening ook nog een feit. Het is bewijsbaar.

  Als jij bijvoorbeeld stelt dat dit niet zo is, en dat het goed is dat (bijvoorbeeld) Nekschot moet ophouden met het publiceren van zijn boeken omdat daarin de Boodschapper van de Barmhartige Erbarmer zo vaak te kijk wordt gezet, dan is dat niet "twee kanten op werken!" Als een moslim, een islamietje, een muzelman of een Mohammedaan komt vertellen dat de er niets mis is met Mohammed dan mag hij dat zeggen , maar hij verkondigd dan ook een leugen. Als iemand dan ook nog de mening uitdraagt dat het goed is dat iemand zwicht vanwege de druk om iets niet te publiceren, dan is dat géén goede zaak. Het is wel een mening, maar het is geen mening die het algemeen belang dient. Het verspreiden van leugens en het beknotten van iemand is gewoon ergerlijk gedrag.

  Dat heeft niets met twee kanten op werken te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. o.a. Mo B de moordenaar met toestemming van Koran, Einad die onze Rechtspraak beledigde vanuit Koran, deze Jneid vanuit Koran; en bepaalde hoofddoeken zijn allemaal door Koran vergiftigde Taliban Koranfascisten die a) nooit toegelaten hadden mogen worden tot Nederland b)alsnog uitgezet moeten worden.

  Jneid roept op tot haat, moord en doodslag 'door Allah' voor van Gogh en Hirsi Ali wat niet valt onder Vrijheid van Meningsuiting, maar strafbaar is.

  Echter typisch des moslims is alle kritiek op Koran/Mohammed ook hier te willen verbieden; en te bestraffen zoals in alle Islamitische landen.

  Moslims zijn als papagaaien op een stok aan een ketting opdat zij niet kunnen vliegen, de knoet Koran/Mohammed die wil dat moslims als papgaaien handelen door Koran op te dreunen, voor wie elke kritiek verboden is; en zichzelf vernederend 'slaven van Allah'; noemen - neus op de grond, konten omhoog - zoals slaven handelen.

  Islamitische vrouwen maken zichzelf volledig belachelijk door zichzelf 'zedig op te doeken voor Allah' die kindverkrachtingen toestaat en veelwijverij wat altijd ten koste gaat van vrouwen. Nadat Mohammed zich tot Islam bekeerde begon zijn veelwijverij met het kind Aisha en aantallen vrouwen in zijn bed, w.o. slavinnen; en vrouwen als krijgsgevangenen liet verkrachten.

  Ieder hoofddoek die ik tegenkom krijgt slechts mijn diepe verachting en hoongelach als een stelletje zielpoten die niet begrijpen dat zij zichzelf opdoeken t.b.v. moslim mannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Rudolf

  Het is geen haatzaaien omdat het element van ophitsen niet aanwezig is....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Carlo,

  Bij mijn weten is het een Nederlands woord, net zoals apartheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Van het goor,

  Het ging mij meer om Fawaz.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Pieter alias Mashna

  Woorden slaan nooit op realiteiten?
  Als iemand een geit neukt, mag hij dan geen geitenneuker worden genoemd?

  De aandacht van de werkelijkheid trachten af te leiden via het vermelden van "Apartheid" omdat dat ook een Nederlands woord is, slaat nergens op.

  Tenzij op je gebrek aan realiteitszin en argumenten in deze.

  Als je me hierin niet wilt bijtreden, vind ik dit prima. Lafaard is ook een Nederlands woord.

  (= jouw "argument")

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Precies Carlo,

  Het slaat nergens op. Ik zou jouw een transseksuele pedofiel kunnen noemen maar ja, of dat wat zou uitmaken weet ik niet.

  Je zou ook eens een poging kunnen doen om in coherente zinnen te reageren op wat een ander schrijft zodat die ander ook in staat is om op zijn beurt weer te reageren.

  Ik weet dat het moeilijk is Carlo, maar het is een kwestie van motivatie en wil. Ik weet dat je het kan.

  Succes carlo, en vergeet de koeien niet te melken want ze staan op springen.

  Een belantijk verschil tussen jouw en mij is niet zozeer het feit dat ik intelligenter ben en meer empathie van nature bezit, maar dat ik onder eigen naam mij mening hier weergeef.

  Het woord lafaard kan niet anders dan een diskwalificatie van je eigen persoonlijkheid zijn.

  Houdoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De spijker op de kop, Paul Lieben vandaag op Elsevier online:

  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Oh-oh-Den-Haag/278381/Grachtengordel-zou-imam-Fawaz-moeten-aanklagen.htm

  BeantwoordenVerwijderen