DE ISLAM - Kritische essays over een politieke religie

DE ISLAM

Kritische essays over een politieke religie - Wim van Rooy en Sam van Rooy (red.)

32 eminente auteurs uit binnen- en buitenland geven een kritische kijk op de essentie van de islam als politieke religie. De rode draad door de uiteenlopende beschouwingen heen is dat de islam wegens zijn fundamentele uitgangspunten nooit compatibel kan zijn met de liberale democratische rechtsorde.

Dit indrukwekkende werk wordt een referentiepunt in het islamdebat dat ook in onze contreien een apocalyptische scheiding der geesten teweeg heeft gebracht.

“Elk democratisch debat is gebaat bij een zo breed mogelijke basis van ideeën, feiten, meningen. Niets wegmoffelen, geen taboes, dat is het devies. Niets is verheven boven kritiek. Oneens? Des te beter. Waar hebben we anders democratische debatten voor? Er moet lawaai zijn in huis, zoals mijn grootvader zaliger placht te zeggen. Daarom alleen al is dit boek belangrijk. Zeg maar onmisbaar.”
— Geert van Istendael —

Bekijk de inhoud

Meer over dit boek en de auteurs

€ 29,95

784 pagina's
ISBN: 9789054877837

BESTEL

2 opmerkingen:

 1. Momenteel lees ik het dit jaar, 2010, verschenen
  "The Closing of the Muslim Mind" van Robert R. Reilly.
  De ondertitel van deze studie luidt:
  "How Intellectual Suicide Created the Modern Islamist Crises"

  Ik ben halverwege en onder de indruk.
  AANBEVOLEN
  ISBN 9781933859910

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is inderdaad een zeer uitgebreid boek waarin de islam vanuit diverse invalshoeken onder de loep wordt genomen. Lijkt me zonder meer een zeer interessant boek. Vooral een aanrader ook voor beginners die zich inlezen willen. Maar ook de gevorderden hebben veel aan dit boek.

  BeantwoordenVerwijderen