'de Brendels van deze wereld'Uitgelicht
: Bert Wagendorp Geert is gewoon extreem-rechts, (en Carel Brendel is een leugenaar) opiniesite de Volkskrant, 4.11.2009.

"(...) Op de opiniepagina van de Volkskrant formuleerde een zekere Carel Brendel het gisteren niettemin als volgt: ‘Ze bombarderen een democratische oppositiepartij tot een gevaar voor de staatsveiligheid. Ze doen dit op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken.’

Of de eerste constatering juist is, moeten we dus nog even afwachten. De tweede is een leugen om stemming te maken, het soort waarin de Brendels van deze wereld zijn gespecialiseerd. Maar één ding staat zeker wél in het onderzoek: Geert Wilders is extreem-rechts. Althans, volgens de definitie van Jaap van Donselaar. Iedereen mag daar tegenover zetten dat Geert Wilders volgens zíjn definities níet extreem-rechts is. Dat het extreem-rechtse karakter van de PVV nu eindelijk ‘wetenschappelijk is onderbouwd’, zoals Alexander Pechtold verheugd verklaarde, getuigt van een al te groot vertrouwen in de wetenschap. (...)"

Volledige tekst hierr.

[Zie ook, uitgebreide versie: De drie onderzoekers zijn gevaarlijker dan Wilders.]

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

11 opmerkingen:

 1. Uit veertig jaar ervaring kan ik u verzekeren dat dit soort gewauwel op de Nederlandse universiteiten even gewoon is als iemand die in een kerk 'Amen' zegt. Arme studenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft wat vreemd dat nu juist Hans Moors over de definities in het ongepubliceerde rapport begint. Moors houdt zich al een jaar en dag bezig met radicalisering onder jongeren en heeft nog nooit (althans niet bij mijn weten) een onderzoek gedaan naar de verhouding politiek en positionering.
  Hans Moors is druk doende met het salafisme, maar niet met de politiek. En ten aanzien van dat salafisme is hij niet te spreken in relatie tot democratie, participatie en integratie. Sterker, in zijn rapport ‘Aan de hand van de imam’ rekent hij af met het idee dat zolang ‘moslims’ zich aan de wet houden er niets aan de hand zou zijn. De doorgewinterde salafist heeft geen strafblad en zelfs geen verkeersboete op zijn naam, maar daar is niets uit af te leiden. Het gaat er om of hij dat blanco strafblad ooit gaat vullen met zaken die we liever niet willen weten. En daarom is het zo vreemd dat Hans Moors nu naar voren wordt geschoven om iets te verdedigen waar hij helemaal niet in thuis is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn geen wetenschappers, maar politieke functionarissen en dat soort teistert al decennia lang de universiteiten en de media. De naam Anne Frank wordt schaamteloos misbruikt voor het bedrijven van politiek en het monddood maken van critici van intolerante ideologieën die wegens politieke correctheid niet bekritiseerd mogen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Carel Brendel heeft op GeenStijl op de beschuldigingen gereageerd:

  Zie Hierrr

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien wordt Wilders uiteindelijk niet extreem-rechts of staatsgevaarlijk bevonden en verdwijnt het rapport in de kluis van de landsadvocaat, maar Wilders zal toch zeker wel gevangenen gemarteld hebben? Reken maar niet dat Wagendorp dat onder de pet blijft houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Door de uitspraak "een zekere Carel Brendel" laat Wagendorp zien dat hij niet ik herhaal niet deugt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is toch grappig, dat een ondermaatse minister van binnenlandse zaken, drie ondermaatse mongeaulen in de arm neemt om politiek te bedrijven.
  Erg amateuristisch van deze minister danwel PVDA coryfee.

  De voormalige burgemeester van Nijmegen die er ook al niet in slaagde om succesvol een alcoholcontrole post van de pliessie te omzeilen, probeert het hier nu op nationaal niveau.

  Waarom je politieke loopbaan afhankelijk gemaakt van drie gefrustreerde amateurs in plaats van de rapporten van de AIVD te gelezen.
  Want waar rook is, is vuur.

  Indien de staat ( niet de samenleving ?), ten tweede maal reeds, nu door een opvolger van een eerder succesvol kaltgestelte politicus, bedreigd wordt, wordt het dan niet eens tijd om het functioneren van de AIVD onder de loupe te nemen?

  Tijd voor kamervragen!
  Uit wat blijkt dat de minister kan concluderen dat iemand ( of groepering) de Nederlandse staat bedreigt en kan de minister de TK dan daarover berichten ? Waarom heeft de Minister de TK dan niet eerder over deze ophanden zijnde bedreiging bericht en zich gewend tot drie mongeaulen ?
  De vraag blijft echter:  Wat kan de AIVD niet, wat drie mongeaulen wel kunnen ?
  Of hebben we hier te maken met politieke smeerlapperij ?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De Volkskrant moet eens ophouden met stukken te publiceren van lieden zoals Thomas van der Dunk die pro-palestijn is en prulfietser Bert Wagendorp. Na duizenden raketten op hun land rekent Israel terecht met Hamas af. Wat zegt Nitwit van der Dunk: Oorlogsmisdaad: 15 slachtoffers tegenover 1500. Wat Geert Wilders zegt is van belang nl. de continue import van kansloze analfabeten die hier de islam komen verspreiden terwijl ze in de Bijstand en Wajong zitten en kinderbijslag opstrijken in hun thuisland voor niet bestaande kinderen. Hierover hoor je de linkse journalisten niet. Nee Bert Wagendorp die verslaggever is van het zelf opgerichte wielerblad "De Muur" samen met andere achterlijke achterbaksen als Spaan en Smeets weten niks beters te doen dan te zeggen Wilders is extreem rechts. Doe verdorie iets aan de immigratieproblemen stel imbecielen i.p.v. de boodschapper te verguizen. Nederland is de kansloze Hakbar Haatbaarden zo beu dat het ze geen lor meer interessert wat Wilders wel dan niet is, maar: Doe iets aan de kansloze immigratie. Om dat te betalen is de AOW leeftijd opgetrokken naar 67 jaar, nergens anders voor. De kopvodden en burka's ziojn doorgedrongen tot op het platteland dankzij de Pvd Achterlijkheid, ze kunnen straks biudden in de Alexander Pechtold Moskeet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kijk hier zie je het weer gebeuren:


  ... die pro-palestijn is en prulfietser Bert Wagendorp. Na duizenden raketten op hun land rekent Israel terecht met Hamas af. Wat zegt Nitwit van der Dunk: Oorlogsmisdaad: 15 slachtoffers tegenover 1500. Wat Geert Wilders zegt is van belang nl. de continue import van kansloze analfabeten die hier de islam komen verspreiden terwijl ze in de Bijstand en Wajong zitten en kinderbijslag opstrijken in hun thuisland voor ....

  Het begint met een interne nationale discussie over slecht bestuur en islamisering van Nederland en HUP, we zitten in het M.O.-conflict en HUP ben ik een anti-semiet.

  Een prachtige afleidingsmanoeuvre.  "..Wat zegt Nitwit van der Dunk: Oorlogsmisdaad: 15 slachtoffers tegenover 1500..."


  Ook leuk. We noemen dat "efficientie".
  Gelukkig weet vd Dunk niets af van oorlogsvoering.
  Oorlogsmisdaden bestaan eigenlijk niet.
  Als men een oorlog wint dmv oorlogsmisdaden, zal de overwinnaar zichzelf nooit voor de rechter slepen. Historici zullen dan uitleggen hoe de geslaagde overwinningen tot stand gekomen zijn en de kinderen van de overwinnaars zullen dit helemaal niet begrijpen als misdaad.
  De enige oorlogsmisdaad die ik ken is het onnodig voeren van een oorlog.


  ww2, Afghanistan, Irak, Vietnam, enz.
  Van die dingen.

  BeantwoordenVerwijderen