De minachting van de PvdA voor de Arbeid(er)

Als je het nieuws openslaat krijg je vaak het idee dat het 1 april moet zijn. Dat geldt voor het internationale nieuws – ‘Ghadaffi recruteert 100 Italiaanse modellen via bureau om ze vervolgens een lange toespraak te geven waarin hij ze oproept zich te bekeren tot de islam’ (“Hij heeft me weten te overtuigen, ik word moslim,” aldus een van de modellen, vandaag geciteerd in de Sydney Morning Herald) – maar evenzovaak betreft het de Nederlandse nieuwsberichten – ‘Fatima Elatik – “Ik zou ze, de PVV stemmers, het liefst willen uitroken” – gekozen als lijsttrekker PvdA Amsterdam, stadsdeel Oost/Zeeburg.’

Het nieuws dat mij gisteren onder ogen kwam slaat echter alles. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds het gevoel heb dat het niet waar kan zijn. Maar verdomd, ik heb er toch al ‘een nachtje over geslapen’ en vanochtend was het bericht toch echt nog even werkelijk als gisteren.

‘Oppositie gunt jeugd geen reisje’, zo kopte Het Parool gisteren. Waar gaat het hier om? VVD en D66 protesteren tegen het voornemen van stadsdeel De Baarsjes om twaalf jongeren voor een tripje naar New York te sturen op kosten van het stadsdeel. Waar hebben die jongeren dat wel niet aan te danken? ''Het gaat om jongeren die we kennen uit buurthuizen, maar tegen de grenzen van hun eigen wereld aanlopen,” aldus Harold Ytsma, woordvoerder van De Baarsjes. “Ze hebben bewezen dat ze zich willen blijven ontwikkelen.'' Het project van 25.000 Euro wordt betaald uit het 'krachtwijkengeld'.

Zeg nou zelf: Originaliteit en vindingrijkheid kunnen Harold niet worden ontzegd. Zelfs Ella Vogelaar had het niet bedacht. (Zou me niet verbazen als dat ‘krachtwijkengeld’ nog wel een erfenis van Vogelaar was.)

Benieuwd wat de twaalf die ‘tegen de grenzen van hun eigen wereld aanlopen’ – zou je dat soort nieuwspraak nou leren op de Sociale Academie? – wel niet gaan doen in New York. Harold heeft het antwoord reeds klaar. Ik citeer: “Er is geen reden om iemand die in aanraking met de politie is geweest te weren,” zegt Ytsma. De jongeren varen met het schip De Halve Maen over de Hudsonrivier. ''Ze leren navigeren, een verfkwast vasthouden, knopen maken en krijgen sociale training. De Halve Maen ligt niet in de Kostverlorenvaart.''

Niet alleen Harold Ytsma, maar ook stadsdeelvoorzitter Godfried Lambriex (eveneens PvdA) prijst het project. ''Waarin verschilt deze aanpak van die waarbij een rechtenstudent voor drie maanden met een beurs naar Harvard wordt gestuurd?''

Ik ben benieuwd of Harold en Godfried alvast bij Guusje hebben aangeklopt om adviezen te verkrijgen voor het juiste rapport. – “Hoe doe je dat nou, Guusje, een ‘wetenschappelijk’ rapport organiseren waarvan je de eindconclusies alvast aanlevert?”

Een deel van mijn brein wil er nog steeds niet aan en blijft zich vasthouden aan de overtuiging dat dit bericht morgen inderdaad een bizarre droom zal blijken te zijn. Mocht het toch werkelijkheid blijken, dan dient er direct een aanklacht te worden ingediend tegen Harold Ytsma en Godfried Lambriex. Een aanklacht wegens verregaande minachting van ‘Jan met de kleine achternaam’ van ‘Jan met de pet’, van de klap in het gezicht, toegediend aan de ‘man in de straat’ of hoe je hem of haar ook wilt noemen: Van iedereen – autochtoon en allochtoon voeg ik daar hopelijk ten overvloede aan toe - die zijn uiterste best doet zijn of haar omgeving leefbaar te houden, ondanks het gajes dat ‘tegen hun eigen grenzen aanloopt’ en als dank voor een tripje naar New York wordt gestuurd, een tripje waar veel ‘Jannen met de pet’ alleen maar van kunnen dromen – en als ze al een keer gaan dan zullen ze het toch echt zelf moeten bekostigen.

De minachting die de PvdA met deze actie oproept over haar traditionele achterban laat mij achter met slechts dat gevoel: een diepe minachting voor alle omhooggevallen Harold Ytsma’s en Godfried Lambriexen van deze wereld (zou Harold mee mogen naar New York? zo vraag ik me af).

Kees Bakhuyzen

16 opmerkingen:

 1. Probeer dit verschijnsel als winst te zien. Destemeer de pvda uitmunt in belastingverhogingen en andere soorten "toeslagen" die slechts resulteren in een steeds verder ontwrichtende maatschappij, is dat winst voor Change !

  Het wachten is op de laatste PvdA-stemmer die, in bezit van een lege bankrekening, met tranen in zijn ogen het vakje met "Geert" rood maakt.
  Alleen jammer dat het zolang moet duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En de volgende keer naar Mekka.
  Of zijn ze daar al geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Kees, we kijken hier in 0031 bijna nergens meer van op. Dat was 4 of 5 jaar geleden nog wel anders! Maar komt dit soort multikul-kul in Australie niet voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ave,

  Helaas zal dit ook in Australië voorkomen, maar misschien nog niet zo erg.

  @ Kees,

  Bedenk wel bij die Khadaffi dat wanneer een westerse organisatie of staatshoofd zo iets zou doen in Libië of een ander islamitisch land, dan zouden er enorme rellen zijn geweest.

  Op het stadhuis van Venlo was een grote boerka afgebeeld. Ja, om Wilders te pesten, maar veel erger is het voor die vrouwen die tegen hun wil in zo'n moeten leven. Zo stompzinnig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij kom je met een strafblad de USA niet in, maar ja intelligentie en Pvda raadsleden dat gaat natuurlijk niet samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja. 't is zoals Ayaan al zei; dit land heeft zo lang in vrede geleefd, dat mensen volkomen ongeschikt zijn geworden om hun land en hun waarden te verdedigen. Men is bang voor geweld, voelt het geweld aankomen en geeft zich bijvoorbaat over. "Oh kapteintje sla mij niet, ik ben uw liefje, ik ben uw liefje" zong mijn moeder vroeger en ik wist precies wat ze bedoelde: onderwerping uit angst.

  De modellen die zich plotseling vies voelen en zich schamen als ze bedekte vrouwen zien in het land van Ghadaffi. Angst dat de uitspraken van Wilders ervoor gaan zorgen dat moslims ontstemd raken en mogelijk de olietoevoer gaat stoppen.

  En het reisje, een geschenk om te kalmeren: "Kijk ik ben goed, ik ben aardig tegen moslims". Voor heel veel geld, door anderen betaald, wordt instemming en populariteit gekocht. De les, die heel veel kinderen al in de kleutertijd op het schoolplein leren, dat je geen vrienden kan kopen, is hier kennelijk vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Ave & Rudolf: Multi-kul heb je hier genoeg, maar een bizar voorstel als dit ben ik nog niet tegengekomen. Daar zou je toch echt niet mee weg komen hier (denk en hoop ik). Rudolf, bedankt voor het bericht over de boerka op het stadhuis in Venlo. Ik hoop dat ze de dader(s) pakken - enkeltje Kabul, zo stel ik voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, ja het arme kind kreeg desondanks een pak ransel dus ze had voor niks ook haar eer verloren:

  http://www.xs4all.nl/~bslikker/teksten/meisje_loos.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, wat nou precies die Arbeid is waarvoor de A in PvdA staat, kun je je afvragen. Het is al lang niet meer zo dat arbeiders de hoofdmoot vormen van de PvdA-stemmers. Ook zal het percentage van uit de arbeidersklasse afkomstige gekozen vertegenwoordigers voor de PvdA niet erg groot zijn.
  Het voornemen van stadsdeel De Baarsjes (naar ik aanneem gedomineerd door PvdA), om twaalf uit buurthuizen bekende jongeren "die tegen de grenzen van hun wereld aanlopen" op kosten van het stadsdeel voor een tripje naar New York te sturen, lijkt in elk geval de goedkeuring te hebben van PvdA-bestuurders en/of raadsleden in dat stadsdeel. Gezien de types die ik me daarbij ongeveer voorstel is dat toch niet zó verbazingwekkend. En misschien is dit ook wel een actie die op potentiële PvdA-stemmers helemaal geen slechte indruk maakt.
  Want wie zijn vandaag de dag de potentiële PvdA stemmers? Vermoedelijk niet de mensen die arbeiden en daarmee, na afdracht van belastingen en premies, zelf te weinig overhouden voor een tripje naar New York.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is simpel:de Pvda ontwricht de Nederlandse samenleving.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De Halve Maen? Is dat niet al te doorzichtig?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Arend Jan
  Het parlement bestaat uit volksvertegenwoordigers met een mandaat op zak wat direct verkregen wordt door de kiezer.
  Men zou denken soeverein, daar de burger soeverein is.
  Dat was wel de opzet maar helaas voor democraat in hart en nieren die vandaag leeft.

  De Volkspartij voor Vrijheid en DEMOCRATIE, nota bene, heeft in alle wijsheid en middels achterkamertjespolitiek, en dus buiten het zicht van onze open vrije moderne samenleving waar elke burger mee mag doen en er wetten zijn betreffende de transparantie van bestuur, besloten om die soevereiniteit van de burger eens danig aan te tasten.

  Is dit de manier om de kloof met de burger te dichten ? Is dit de les die geleerd is geworden door toedoen van Fortuyn ?

  In een halve dag werd de dorpskletser, want dat is ie, zó onderdrukt dat hij "zelfstandig" tot de conclusie kwam dat het zo niet meer verder kon met hem.

  Heeft deze volksvertegenwoordiger dan zijn mandaat verkwanseld door zijn mond open te doen daar waar de Koningin, nota bene, hem beval (?) het te sluiten, is de ongestelde maar brandende vraag.
  Hebben dielui van de VVD hem persoonlijk bedreigd, zijn familie of gezinsleden of is hem een aardige vervangende baan aangeboden ? We zullen het niet weten.

  Een volksvertegenwoordiger die door toedoen van een groepering (VVD) aangezet wordt om zijn rechten op te geven en het politieke pistool tegen het hoofd te zetten, riekt dat niet naar ongrondwettelijke mentaliteit ?

  Neen, niet de partij uitdonderen, wat overigens hun goed recht is, maar hem zó bedreigen dat hij vloeibaar wordt, is kennelijk de geschikte oplossing.

  Dat is de stand van onze democratie van vandaag de dag.

  En waar zijn de stemmers die Arend Jan verkozen hebben.Die hem hun mandaat hebben gegeven ? Door wie wordt Arend Jan vervangen en hoe beteuterd zijn zijn kiezers ?
  En pikken die dat ?

  Dat is de stand van onze democratie

  Dus nu even niet zeuren over de PVDA-minachting, want de olievlek is groter.

  Maar de vervelende vraag blijft in de lucht hangen:
  Wat doen wij ?
  Laten wij het gebeuren dat door schimmigheden de samenstelling van de volksvertegewoordiging wordt veranderd ? En heeft Arend Jan invloed in zijn opvolging ?

  Ik zou me daar maar eens druk om maken... die islam komt later wel.
  Dat is een makkie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zeer goed stuk. Spijker op zijn kop geslagen.

  Je kan je inderdaad afvragen wanneer de PvdA de laatste nagel in de eigen doodskist slaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lees allemaal The Shadow Party, van Horowitz wat ik u bidden mag.
  Daarin kun je te lezen hoe door financiele machinaties de democratische partij in handen is geraakt van George Soros, die zijn immense vermogen gebruikt om gewone partijleden te vervangen door activisten van antifa-achtige signatuur om dmv agitatie de change een beetje rap naderbij te brengen.
  Dan weet je wat links éigenlijk voor ogen staat, en dan hoef je je nergens meer over te verbazen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Net als Marjolijn Februari (VK 21/11)snap ik niet waarom iedereen zo'n ophef maakt over € 25.000,-. Eis voor mijn part een onafhankelijk evaluatieverslag of eis zoals ik altijd doe dat een euro uitgegeven aan probleemjongens ook aan meisjes wordt uitgegeven. Zij hebben vaak ook problemen maar uiten dat op een manier die slechts voor henzelf vervelend of zelfs destructief is (zie recente diverse onderzoeken). Of maak je druk om de weinig effectieve en peperdure jeugdzorg in Nederland en beschadigde kinderen die in gevangenissen opgesloten worden. Of als het geld jullie dwars zit maak je kwaad om de 30 miljard die Bos heeft neergeteld voor ABN-Amro, 2% van het BBP, en wat waarschijnlijk niet terugverdiend wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ José

  "... snap ik niet waarom iedereen zo'n ophef maakt over € 25.000,-.

  Dit is idiotie! Waarom deze moslimjongeren niet naar een peperdure 'finishing school' in Zwitserland sturen doet het nog beter dan een reisje naar NEW YORK - en wat is er in New York dat zij niet in, of dichterbij Nederland kunnen leren? Zeg het maar.

  Evenzeer idiotie zoals dat 'Arabisch centrum' opdát 'zij zich in Amsterdam (!) thuis zullen gaan voelen'. Wat Bos deed of doet aan uitgeven doet niets af aan deze idiotie - toch!

  Het probleem is juist dat immigranten in de watten gelegd worden, zij zelf geen initiatief hoeven nemen - zoals in werkelijke immigratielanden. Nederlanders daar kregen geen cent, konden zich geen bezoek aan Nederland veroorloven, kregen geen taallessen, geen subsidies zoals moslimvrouwen o.a. 'hoe te leren fietsen' Euro 1 miljoen voor 20 vrouwen waarvan er één slaagde, is Ezeltje Scheit Nederland 'Knettergek' geworden door en voor bovenal moslims.

  BeantwoordenVerwijderen