Vraag en Antwoord (14)

Vraag_top_1

Bonter dan de drie hoogleraren die wetenschappelijk bewezen hebben dat Wilders niet deugt, en dat zijn kiezers extremisten zijn, dat is tot op heden toch nog maar zelden vertoond. Twintig procent van de Nederlandse kiezers is extremist! Volgens een beroemde vriend van de islam, de Amerikaanse egghead John Esposito, ligt zelfs binnen de islam het percentage lager. Kun je bij zo’n hoog percentage nog wel van extremisme spreken? Is extremisme niet per definitie iets extreems?

7 opmerkingen:

 1. Zijn ze alle drie hoogleraar? Tjonge!
  Laat ik nu eens de verdediging van deze hooggeleerden op mij nemen (hou je vast).
  Nee, vermoedelijk zijn niet alle mensen die op Wilders zouden gaan stemmen extremisten. Een deel zal wel niet goed weten op wie en waarop ze stemmen of zich onvoldoende rekenschap geven van de gevolgen. Zo is het wellicht ook in 1932 en 1933 gegaan, toen grofweg 1/3 van de Duitse kiezers Hitlers NSDAP steunden (medio '32 zelfs ruim 37%); nóg meer steun dus dan nu in Nederland voor Wilders' PVV, als de peilingen ten naaste bij kloppen.
  Zoals het feit van de massale steun voor Hitlers NSDAP de foutheid van die partij niet ongedaan maakt, zo maakt het feit dat twintig procent van de kiezers op Wilders' PVV stemmen Wilders PVV niet minder fout.
  Blijft wel de vraag of je nog van extremisme kan spreken als extremisme main-stream wordt, doordat een in oorsprong (rechtse) splintergroepering op een zeker moment 20%, 30%, 40% van de kiezers achter zich heeft. Maar hoe je iets moet noemen, dat interesseert de hooggeleerden terecht niet. Dat Wilders zo fout is, dáár gaat het om. En: als twintig procent van de Nederlandse kiezers op Wilders stemt, betekent dat natuurlijk niet dat Wilders wel meevalt; integendeel, het is extra verontrustend, gezien de wetenschappelijk aangetoonde foutheid van Wilders, dat zoveel Nederlanders op hem zouden stemmen.

  U begrijpt: als ik tentamen politicologie bij één van deze hoogleraren zou doen zou ik met vlag en wimpel slagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewapende revolutie, niet burgerlijke verkiezingen is het antwoord op de verdieping van de crisis van de natie

  http://notabene.gebeiteld.nl/nfs/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=38

  Dat zijn de echte extremisten waar we waakzaam tegen moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alles hangt af van de definitie van " extreem-rechts". Als ik het volkskrant artikel zie, dan wordt die niet gegeven. Kom wel diskwalificaties tegen als " de buik vol hebben", en een " meer kwetsbaar geworden samenleving".

  Dat laatste heeft natuurlijk te maken met het jarenlang blijven wegkijken, blijven pamperen door de politiek en de autoriteiten. Het eerste met een bestuurlijke elite, die niet van haar automatische routineuze beleidmaken wil afstappen.

  Gewoon een lastig fenomeen, die Pvv.

  Het wordt inderdaad tijd niet alleen voor nieuwe verkiezingen, maar ook een doorlichting van het linkse ambtenarenapparaat. Laat ook dáár mar eens ruimte komen voor een maatschappelijke afspiegeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ANGSTAANJAGEND is dát opdracht gegeven werd voor dit 'wetenschappelijk rapport' als een van de STAZIpraktijken waar alle dictators zich schuldig aan maken: het openbaar lasteren van de oppositie; die voor de rechtbank slepen en daar laten veroordelen - zoals o.a. in Rusland.

  Mogelijk zal Wilders gearresteerd wordt en verbannen uit Nederland net zoals dissidenten onder dictaturen?

  NIETS verbaasd mij meer vanuit WAANZINNIG Den Haag!

  @ kees rudolf

  NOTA BENE: Dat Wilders volledig (!) gelijk heeft - net zoals Fortuyn, miljoenen contemporaine Europeanen; en voor hen Grote Europeanen w.o. Dante Allighieri, Hugo de Groot Grotius, Churchill, Nietssche, van Reve .... met dezelfde kritiek op en afkeer van Muhammed/Koran, behalve GOEBBELS die de Koran/Mohammed wel bewonderde.

  De fout ligt bij de regering/en niet bij Wilders, want die clique in Den Haag willen al meer dan 20 jaar niet luisteren, hebben geen geschiedenisbewustzijn betreffende de aloude vijandschap tussen moslims en Europeanen, kennen de Koran/Muhammed/hadiths niet, begrijpen de vijandige bedoelingen daarvan niet o.a. zoveel mogelijk Islam imperialisme - zoals wij al rijkelijk ervaren!

  Dat het niet goed gaat tussen moslims en Europeanen was voorspelbaar en jouw:

  "een deel zal wel niet goed weten op wie en waarop ze stemmen of zich onvoldoende rekenschap geven van de gevolgen...."

  is lachwekkend indien niet zo beledigend voor die Nederlanders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is “het ras” een (de) oorzaak?
  Nee, “het ras” is een “het gevolg”.

  Is “het racisme” een (de) oorzaak?
  Nee, “het racisme” is een “het gevolg”.

  Is “het bewijs” een (de) oorzaak?
  Nee, “het bewijs” is een “het gevolg”

  “Het gevolg” is dus er al, alleen “de oorzaak” ontbreekt nog.

  De deductie is aanwijsbaar. Het zijn de (onder)zoekers zélf die de attributen “het ras” en “het racisme” inbrengen.

  Is “het linksrechtsmodel” een (de) oorzaak?
  Nee, “het linksrechtsmodel” is een “het gevolg”.

  En waarvan? Het modelletje heeft geen enkele juridische of wetenschappelijke (de) grond.

  En zo voort .....

  Maar wat is nu de oorzaak van “het ras”?
  Vraag dat maar aan uw racistische overheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Annabeth,
  Hopelijk begreep je wel dat ik niet mijn eigen gedachtengang weergaf, maar die welke ik dacht dat die van het hooggeleerde drietal zou kunnen zijn. Die beweegt zich langs de lijnen van Wilders=Hitler, moslims van nu=joden van toen, en dergelijke.
  Wat mijn eigen gedachtengang betreft, voor zover die interessant is: zie het stuk van Carel, juist geplaatst; daar ben ik het voor de volle 100% mee eens; beter kan ik het niet zeggen, zal ik dus ook niet proberen.

  Wat betreft de steun van kiezers aan partijen geloof ik overigens wel dat veel kiezers niet weten waar ze eigenlijk op stemmen. Dat geldt bij alle partijen, niet in het bijzonder voor de PVV, misschien daarentegen wél in het bijzonder voor D66 van pias Pechtold. Veel stemmers op die partij denken bij uitstek op de redelijkheid en de inhoud te stemmen, terwijl ze in feite op hoegenaamd niets stemmen.
  En bij de PVV vermoed ik dat verhoudingsgewijs juist tamelijk veel kiezers heel goed weten waar ze op stemmen. Zelfs denk ik dat veel potentiële PVV-kiezers zich heel goed bewust zijn van de bezwaren die zij zelf tegen de PVV hebben. Dat ze desondanks bij hun volle verstand PVV stemmen heeft veel te maken met de manier waarop andere partijen de PVV denken te kunnen bestrijden. Daar tegen een stem uit te brengen is dan het voornaamste motief voor een stem op de PVV.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. kees rudolf

  dank je; en excuses dat ik jou verkeerd begreep. Zeker een percentage PVV stemmers stemmen uit louter WANHOOP.

  De regering is de weg kwijt, kan niet inzien dat Koran in de EU/het Westen altijd tot vijandschap zal leiden; en probeert de eeuwenlange vijandschap tussen Islam en Europeanen te ontkennen door in de doofpot te stoppen. Het ging een tijdje goed - totdat de Islam Europa opniew penetreerde, deze keer door massa-immigratie met grootschalig Islam cultuurimperialisme dat voor niemand en niks wil wijken, eerder uit Europa gegooid door o.a. Karel Martel.

  Dat moslims zich niet doodschamen voor de haat en het geweld gepredikt in Koran/Mohammed'hadiths (zoals wel door Nahed Selim gezegd) voor vooral christenen en joden, getuigd van hun toestemming voor christen- en jodenhaat. Met als enig excuus dat (hoeveel?) moslims de Koran/Mohammed niet begrijpen, doen zij dat wel en verlaten Islam niet dan zijn zij t/m gevaarlijke Islamofascisten en 'sharia' adepten - niet alleen U.K. zit daar bomvol mee!

  Lachwekkend is dat moslims zeggen 'u beledigd onze profeet' terwijl o.a. Theo naar de misdaden (!) van hun ''profeet' verwees. Wat zeggen deze moslim anders dan dat zij de misdaden van hun 'profeet' goedkeuren? Zijn 'huwelijk' met dat kind Aisha verklaren alle moslims 'heilig'.
  Dat Theo van Gogh vermoord werd - wordt vergoeilijkt als een 'getikte eenling'door moslims en dhimmies - in feite vertegenwoordigd door miljoenen godsdienstwaanzinnige moslims - wereldwijd! En de Mo B's blijven aanstromen nog steeds opgevoed tot haat voor ons en 'jihad 'o.a. in Pakistan's madrassas.

  Des te meer ik begrijp van Koran/Mohammed/hadiths des te meer - in de werkelijke zin van het woord - ik de satanische bedoelingen daarvan begrijp; zoals die o.a. tot uiting komen in Fitna, en wereldwijd te zien zijn in een explosie van moslimgeweld t.o. elkaar en anderen.

  BeantwoordenVerwijderen