Hoe egoïstisch kun je zijn

Gevonden_voorwerpen_3

"Ze [moslimvrouwen] willen een hoofddoek dragen en zich feminist kunnen noemen zonder dat ze zich Noraook tegen de Nederlandse feministische zusters moeten verantwoorden of een hoofddoek wel samen kan gaan met een feministisch lidmaatschap.Nora Kasrioui, Baukje Prinsen en Joke van der Zwaard in Trouw.

Natuurlijk joh, een hoofddoek op en feminist zijn, gaan fantastisch samen in 0031, Wie van Nora's feministische zusters (Anja, Hedy, Hanneke, Margriet, ..) is er niet dol op, of verdedigt (Femke) de vrijwillige hoofddoekdracht niet met verve?

Erg leuk, zo'n symbool waar een selecte groep in Nederland in alle vrijheid voor kan kiezen maar dat op wereldschaal wel degelijk een teken van onderdrukking is! Dat is een feit, dat is geen mening. Hoe egoïstisch kun je zijn (als politicus)?

6 opmerkingen:

 1. Toevallig zocht ik vandaag even het standpunt op van de links-activistische groep Doorbraak over het moslimfundamentalisme. Citaat: "Doorbraak zal ook geen platform bieden aan gematigde moslims die aankomen met koranteksten die zouden moeten aantonen dat de islam anders bedoeld is dan de fundamentalisten hem opvatten. Dat is een heilloze weg in het labyrint van religieuze irrationaliteit." Rare jongens die linkse krakers, maar soms verstandiger dan de 'feministen' van Opzij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uit het stuk van Nora Kasrioui en co blijkt weer zo overduidelijk de zeer twijfelachtige rol van de zogenaamd liberale moslima. Hun enige liberaalheid bestaat in het feit dat ze maar volhouden tegen de critici van de onderdrukking vanuit de islam dat het allemaal best wel meevalt met de islam. Maar nooit verheffen ze hun stem tegen de onderdrukking van vrouwen, homo's en andersdenkenden binnen de islam, nooit staan ze eens op tegen die enorme groepsdwang, integendeel ze houden dit alles met hun misleidende pleidooien en kromme en valse vergelijkingen volledig in stand. En ondertussen gaat het stenigen van vrouwen in naam van de islam, het beperken van de vrije partnerkeuze en andere dwingelandei gewoon door. Met dank aan de zogenaamd liberale moslims à la Nora Kasrioui

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoals bekend is de islamitische hoofddoek uitgevonden door een vrouw. Voordat Mohammedda zich liet ombouwen tot een man.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat je hier een hoofddoek (al, dan niet vrijwillg) mag/moet dragen is de kracht van onze the-west-is-the-very-best cultuur. Uit ervaring weet ik dat je in menig islamitisch land als Nederlandse man niet eens je Nederlandse vrouw in het openbaar mag aanraken. Daar zouden die reactionaire (=linse) dames ook eens een artikel aan kunnen wijden. Maar ja, misschien gruwen die feministen wel van het idee door een man aangeraakt te worden.
  Hans (helaas anoniem)

  BeantwoordenVerwijderen