Beste Geert Mak,

Mak_2

Welkom op Hoeiboei! Wat leuk dat Hoeiboei voor u geen vreemde uitdrukking is!

We hebben elkaar, heel toevallig, vanmiddag op straat even gesproken. Ik deelde u plompverloren mee dat ik zo teleurgesteld in u ben en al snel viel het woord 'multiculturele samenleving'. We kwamen er niet uit natuurlijk maar ik denk dat het toch goed is dat u, autochtone man, eens van een autochtone vrouw hoort wat haar zorgen zoal zijn en dan bedoel ik natuurlijk niet de dagelijkse huishoudelijke beslommeringen. Door allerlei invloeden zijn de verschillen tussen man en vrouw immers weer toegenomen in Nederland.

Het was ook goed uit uw mond te vernemen dat u de problemen wel ziet, maar - en ongeacht wat de exacte oorzaak daarvan is - zien wie die problemen wel in gelijke mate?

We zijn het in ieder geval over één ding eens: 'we' moeten met elkaar in gesprek blijven.

Nu u toch de tijd en moeite hebt genomen op Hoeiboei rond te kijken, nodig ik u van harte uit hier en daar een reactie te plaatsen, ik denk dat u wel iemand bent die onder eigen naam belieft te reageren. En net als in ons gesprek op straat, attendeer ik u graag op de 'Vijftig nieuwe vragen aan Geert Mak' van journalist Carel Brendel die eerder op Hoeiboei verschenen (hierr of hierr). Ook hierop nodig ik u van harte uit te reageren, al was het maar op een paar vragen.

Veel leesplezier!

Annelies van der Veer

(Hoeiboei.nl sinds 22.10.2005, hoeiboei@gmail.com)

9 opmerkingen:

 1. Het lijkt me zeer belangrijk dat Geert Mak zich eens verdiept in hoe tolerant of beter hoe intolerant de islam eigenlijk is en dat het juist vanwege die intolerantie vanuit de islam is, dat er kritiek is. Eenzijdige tolerantie werkt niet. Daarnaast is ook Turkije geen voorbeeld van tolerantie voor minderheden. Niet-moslims zover ze er überhaupt nog zijn, hebben bij lange na niet de geloofsvrijheid die moslims in Europa hebben, ja ook nog in Zwitserland. Multiculturalisme is vooral eenzijdig anti-autochtoon en alles wat bij autochtone culturen wordt verafschuwd, wordt bij allochtonen ineens met begrip bekeken en ook nog mooi gevonden. En dat klopt niet. Onderdrukking van het individu door de groep is en blijft onderdrukking of het nou autochtoon is of allochtoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Praten met Geert Mak??

  Makelaar in makkelijke meningen, handelaar in angst, bespeler van het onderbuikgevoel??

  Ik krijg mans Goebelliaanse propaganda al zo een jaar of 40 over me uitgestort. Ik ken het verhaal wel. Hoog tijd dat ze eens naar ons gaan luisteren.

  Geert Mak. Daar praat je niet mee,
  daar schrijf je tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PS: En als socialisten willen praten, dan is de overwinning nabij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik verheug me op heer Maks antwoorden, alleen ze komen nooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is Geert Mak niet die paternalistische ijdeltuit?Die babbelaar die meent "het volk" te moeten onderwijzen in "beschaafdheid"?Maar ondertussen wèl een haat-campagne richting de politicus Geert Wilders ondersteunt?Die politiek-correcte semi-wetenschapper?Die "bezorgde" landgenoot die Ayaan Hirsi Ali een trap nagaf?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mij betreft krijgt Geert Mak hier gewoon de ruimte voor discussie en toelichting, gesteld dat hij dat zou willen. Slechts onzekere en autoritaire mensen verdragen geen weerwoord en geen meningsverschillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fred,

  Ja dat is Geert Mak, de man die Ayaan op zo'n belachelijke wijze heeft weggezet.

  -------

  T.a.v. de goede uitslag in Zwitserland over de minerat:

  Erdogan van Turkije zie het zelf al:

  De minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze barakken en de gelovigen ons leger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geertje heeft nog niet geantwoord. wat een verrassing

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog geen post ontvangen van makke Mak?

  BeantwoordenVerwijderen