Mild vonnis voor de neef van de Rotterdamse burgemeester

Stamboom_2

DEN HAAG - Het gerechtshof in Amsterdam heeft Lahbib Bachar en zijn vrouw Hanan Sarrokh schuldig aan terrorisme bevonden. Ze kregen gevangenisstraffen van 104 en 74 dagen, evenveel als het aantal dagen dat ze al in hechtenis zaten.

Bachar is een neef in de tweede graad van Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, een opmerkelijk feit dat echter weinig media-aandacht kreeg gedurende de rechtszaak. Hij en zijn vrouw werden schuldig bevonden voor het spelen van een rol in en het steunen van de groep rond de terroristen Samir Azzouz en Noureddine el Fatmi, die lange gevangenisstraffen uitzitten wegens het voorbereiden van aanvallen op diverse Nederlandse politici.

De arrondissementsrechtbank in Rotterdam veroordeelde het stel al eerder tot drie jaar gevangenisstraf. De lagere rechtbank zei dat ze hen tot 8 en 10 jaar cel zou hebben veroordeeld als verzachtende omstandigheden niet werden meegewogen. Het belangrijkste was dat ze als getuigen tegen Azzouz and El Fatmi optraden.

Bron: Europe News: Mild Sentence for Rotterdam Mayor's Terrorist Cousin.

Vertaling: Rudolf

11 opmerkingen:

 1. Of je bent schuldig aan terrorisme, en dan ben je dus terrorist, en dan zijn deze straffen belachelijk laag, of je bent geen terrorist, en dan zou je niet gestraft moeten worden.

  Kortom, van dit vonnis begrijp ik helemaal niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. in heel EU heerst ANGST:

  "A Shift in Terrorist Strategy Threatens Italian National Security
  Publication: Terrorism Monitor Volume: 7 Issue: 35
  November 19, 2009 07:45 PM Age: 1 days
  Category: Terrorism Monitor, Global Terrorism Analysis, Home Page, Military/Security, Terrorism, Europe
  By: Dario Cristiani

  "The aftermath of an attack on an Italian military installment in October

  The Italian Home Minister, Roberto Maroni, recently stated: “We believe that terrorist cells fundraise and train to carry out attacks in our country. It is not yet a homegrown terrorist situation, like in the United Kingdom and in Spain [!!!], but we are getting closer to it” (Corriere della Sera, November 6). Maroni added that the October attack against a military installment in Milan represented a major turning point for Italy. “The situation is changed. There is a concerning evolution in our country after the [bombing in] Milan. It represents a change in the presence of these activities in Italy.” Maroni is referring to the October 12 attack carried out against the Santa Barbara Carabinieri barracks in Milan by a Libyan militant, 34-year-old Muhammad Game (ANSA, October 12). The bomb used for the attack was made of five kilos of ammonium nitrate but only one kilo detonated because of the improper preparation of the bomb (Corriere della Sera, October 14). While a Carabinieri corporal was injured in the blast, the Libyan attacker was the only one seriously injured, losing use of a hand, a forearm and an eye. Shortly after the attack, Italian authorities denied that the man was part of a wider terrorist network but the overall situation remained unclear (La Repubblica, October 12). ..........."

  http://www.jamestown.org/single/?no_cache=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=35754&tx_ttnews%5BbackPid%5D=7&cHash=f78e2339a4

  Het door Fortuyn voorspelde 'Paard van Troje' is binnen, afgeladen met dit soort IS-lam lamlendelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk berichtje, Rudolf.
  Rustig doorademen, Annabeth.
  Geert, doe es vragen stellen volgende week !

  Tssss tis wa, je eigen geloofsgenoten verraden.
  Allah, kan dit zo maar in Nederland ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het een neef van Wilders zou zijn geweest, dan had de media zeer zeker wel gereageerd en er een grote zaak van gemaakt.

  ---

  Hou dit maar eens in de gaten, zou wel eens een Turkse eerwraakmoord op Nederlandse jongen kunnen zijn


  Telegraaf:

  In het dorp gaat het gerucht dat de twee gearresteerde jongens Dirk Post eerder met de dood hadden bedreigd. De burgemeester van Urk heeft via lokale media de pers opgeroepen terughoudend te zijn in berichtgeving over de zaak.

  moord

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Of je bent een neefje van de PvdA-burgemeester van Rotterdam. soms helpt zoiets misschien bij de toebedachte strafmaat.

  Ahmed A. valt met zulke zwarte schapen in de familie natuurlijk niet te benijden.

  Wat gebeurt er nu eigenlijk met die poldermujaheddin? Een aai over de bol? Een kop thee bij Job Cohen? Een bootreisje over de Hudsonrivier?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zolang er nog geen bom in de Rotterdamse metro ontploft kan dit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In het Engels is een uitgebreid systeem voor weergeven van verwantschappeen en in de tweede graad betekent dat ze samen een overgrootouder gemeen hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Rudolf,

  We leven hier niet in Engeland met hun rare niet-metrische systemen.
  In Nederland is de verwantschap die je beschrijft (juridisch) 6e graads. En noemen we dit soort verwanten achterneef. Hoeveel van je achterneven en achternichten ken jij? Ik geen, anders dan een paar kinderen van neef of nicht die eveneens achterneef of achternicht heten. "Volle" achterneven of -nichten, dus via de overgrootouder, ken ik echt niet.
  En dan, wat heeft die familieverwantschap er mee te maken? Bij mij in de familie stemmen ze van SP tot VVD.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij RADAR, het Rotterdamse anti-discriminatie bureau, blijkt in de statuten ene "Tlaitmas Aboutaleb" van 27-11-1970 bevoegd bestuurder te zijn.

  RADAR is een organisatie die met politie en politiek samenwerkt om "discriminatie te bestrijden".

  Het heeft een aantal jaren geleden actief geholpen om Rotterdammer Jan Teijn veroordeeld te krijgen. Dat was de voorzitter van de Nationale Alliantie. Verder terug heeft hij namens de CD en CP'86 in de Rotterdamse gemeenteraad gezeten.

  Het (na de veroordeling van Teijn) door het MDI bejubelde RADAR dus.

  Die organisatie werkt al jaren aan het "multiculturaliseren" van Rotterdam.

  Bekend was ook het eveneens op het Grote Kerkplein gevestigde Anti Racisme Informatie Centrum (ARIC). Dertien jaar geleden was er bij een demonstratie (bij het stadhuis) van CP'86 een gewapende man opgepakt, die vanuit een auto stiekem foto's van de demonstranten maakte. Het bleek een medewerker van ARIC. Er is verder nooit meer wat over gepubliceerd.

  De grenzen tussen politiek, politie en linkse extremisten zijn onduidelijk. Blijkbaar is ook de afstand tussen ene familie Aboutaleb , politie, linkse extremisten en terroristen niet zo groot.

  Ik wil er wel meer over publiceren, maar ben enigszins terughoudend als het gaat over adressen en dergelijke.

  De betreffende informatie is in ieder geval vrijelijk te verkrijgen via de site van de Kamer van Koophandel.

  Misschien handig als je nog eens wordt lastig gevallen door de politie, Annelies.

  P.S. Per ongeluk dubbel gepost, ook in de draad over Hans Jansen, maar het hoort in de draad over de Rotterdamse burgemeester thuis

  BeantwoordenVerwijderen