Spiegel van deze tijd

spiegel
Op verzoek van Anet Bleich bovenaan gezet.

Pak christendom-critici keihard aan voor het te laat is!


Critici van het christendom moeten keihard aangepakt worden want ze vormen een te groot gevaar voor de samenleving.

Christendomcritici – het woord is veel te vriendelijk voor deze griezels – deugen niet. Ze zaaien voortdurend angst en haat. Ze zijn erop uit de samenhang binnen de multiculturele en multireligieuze samenleving kapot te maken. Alles wat deze christendomhaters beweren is echter op onwetendheid gebaseerd, of op verdraaiingen, uit de context gerukte bijbelcitaten en leugens. Een eerlijk en verstandig mens weerlegt hun leugens in een handomdraai.

Het zijn dus domme, valse mensen die christenfoben. Ze baseren zich niet op feiten en komen nooit met valide argumenten maar laten hun onderbuikgevoelens spreken. Dat doen ze omdat het in wezen vuile racisten zijn. Het zijn angstige mensen maar ze hebben geen reden om bang te zijn want ze ondervinden namelijk geen last van christenen en de manier waarop christenen leven. Christenen vormen nota bene een minderheid in Nederland, die willen gewoon hun eigen ding doen zonder anderen lastig te vallen of hun religie aan de samenleving op te dringen. Ik ken zo veel aardige christenen!

Nee, het zijn deze irrationele, doorgedraaide racisten die het christendom haten maar islam of atheïsme, toch ook een soort geloof, sparen. Het is meten met twee maten wat deze christenbashers doen want als een christen iets verkeerds zegt, dan gaan ze volkomen los maar als een christen iets verstandigs zegt of als een moslim of atheïst iets verkeerds zegt, hoor je ze niet. Er is niet eens één christendom! Ze scheren alle christenen (protestanten, katholieken, gereformeerden, etc.) over één en dezelfde kam, je hoort ze nooit over de gematigde, moderne christenen en daarmee verraden ze hun christenhaat.

Het wordt tijd om deze gevaarlijke fanatici met alle mogelijke middelen te bestrijden en het christendom tegen hun lasterpraat te verdedigen want voor je het weet vinden er weer massa-slachtingen plaats. Op internet zijn het vaak laffe anonieme schrijvers die daar hun achterlijke christenhaat uitkramen maar dat nooit onder hun eigen naam durven doen. Want met het christendom is, als je de bijbel maar goed interpreteert, niets mis. De bijbel staat vol prachtige passages en daar gaat het om. En kijk naar al die gematigde, moderne christenen die 't hartstikke goed doen.

Het is heel erg wat er nu gebeurt. Extreem-linkse lieden beweren van alles en nog wat over het christendom of de paus terwijl ze zelf helemaal niets weten maar slaafs andere critici napraten; critici die zogenaamd wel iets van het christendom en de bijbel afweten of onderzoek hebben gedaan. Maar ook deze kenners zijn niet te vertrouwen want het zijn smerige christenhaters (die niet zelden een of ander trauma hebben opgelopen) die Nederland 't liefst Christenrein willen.

En daar schuilt het gevaar want die ongenuanceerde critici die door hun vakgenoten allang niet meer serieus worden genomen, krijgen in de media volop de ruimte om hun weerzinwekkende christenhaat te verspreiden waardoor napraters die zelf niets onderzoeken, meehuilen met de wolven in het bos en op een vulgaire manier polariseren of oproepen tot geweld, puur omdat ze een afkeer hebben van andersdenkenden. Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties en dan is het natuurlijk niet gek als christenen, vredelievende christenen, radicaliseren. Dat zou u ook doen als u dag in dag uit tot in het diepste van uw ziel werd beledigd en gediscrimineerd. Dat K. van het R. destijds ritueel vermoord is door Jozef B. heeft hij dan ook voornamelijk aan zichzelf te danken.

Nee, het christendom is niet het probleem, die paar christenterroristen kunnen we heel goed aan maar mensen als Jan Blokker, Piet Grijs, Bas Heijne, wijlen J.A.A. van Doorn, Geert Mak en Theodor Holman - die vooral moet stoppen met z'n christenhonden – die zijn veel gevaarlijker (geweest) dan die paar christenterroristen, gekken heb je nu eenmaal overal.

Racistische hetzers zijn deze schrijvers en opiniemakers: wat zij beweren riekt naar fascisme en daarom zijn ze levensgevaarlijk voor de vrede in Nederland.

Dit moet een keer gezegd worden en mijn gelijk blijkt gelukkig al uit de enorme weerzin die deze linkse extremisten onder het grootste en weldenkende deel van de bevolking oproepen. De gewone burger wil dit helemaal niet, die wil gewoon doorgaan met in vrede samen te leven met christenen, maar die christenhaters staan dat in de weg. Zij zijn onderdeel van het probleem terwijl er helemaal geen probleem hoeft te zijn als die christenfoben maar hun mond zouden houden. Gelukkig worden steeds meer mensen wakker en zien in waar het echte probleem ligt: bij de christendomcritici.

Ik pleit dan ook voor een gezamenlijke keiharde aanpak. Alle zeilen moeten bijgezet worden. Ze mogen wel blijven schrijven en debatteren want we leven in een vrij land maar ze moeten ophouden met het onnodig polariseren en het christendom en christenen, die arme mensen, te bashen. Dát moet stoppen! Steun de christenen! Er is niets mis met de bijbel of de christelijke wereld waar vrouwen, homo's en andersdenkenden niets te vrezen hebben zolang ze maar het ware christendom begrijpen. Maak niet de fout de christelijke wereld als maatstaf te nemen, wees niet bang, wij leven in het vrije Westen, hier kan het christendom integreren en wel een succes worden. Laat dat duidelijk zijn. En wat maakt het nou uit als Nederland iets christelijker wordt? Zo gaat dat nu eenmaal. Andersdenkenden kunnen trouwens nog veel van de christelijke moraal opsteken.

Ik roep u op om deze boodschap te ondersteunen: verdedig het christendom en laat de christenhaters het niet voor het zeggen krijgen, pak ze keihard aan voordat het te laat is!

Inspiratie: de woorden van de machtigen.

19 opmerkingen:

 1. Het is niet te hopen dat zo'n vreselijke tekst en dan uiteraard gespiegeld echt ergens in een krant of op een forum heeft gestaan, want dan zie je pas hoe absurd het begrip islamofobie is. Islamofobie is een begrip dat in landen als Saoedi-Arabië is verzonnen, waarin andersdenkenden en andersgelovigen niet mogen bestaan en worden vervolgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geloof in de Donald Duck. Een oproep aan een ieder deze niet meer belachelijk te maken, daar ik anders in mijn "diepste wezen" wordt aangetast..

  Alvast bedankt jongens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof in de Donald Duck. Een oproep aan een ieder deze niet meer belachelijk te maken, daar ik anders in mijn "diepste wezen" wordt aangetast..

  Alvast bedankt jongens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd weer grappig dit soort teksten.

  Je geloofd in god niet omdat er een god is of dat je er voor hebt gekozen. Je geloof is er vanaf geboorte ingehamerd door je ouders en omgeving.

  Ik durf er geld op in te zetten dat 99% van de mensen die niet in een religieuze omgeving zijn opgebracht nooit zullen gaan geloven in een god.

  Als je een niet gelovig de bijbel geeft en hem vertelt dat er een god is en dat volgens jou christelijke normen en waarden moet gaan leven wordt je zeer waarschijnlijk heel erg hard uitgelachen.

  Geloof is 9 and 10 keer een resultaat van een slechte opvoeding.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed gedaan, deze spiegel. Wat er gespiegeld is zal inderdaad wel nooit in deze vorm zijn opgeschreven, maar geeft het denken van een invloedrijke groep uitstekend weer. Zelfs is aannemelijk dat velen dit stuk instemmend knikkend zouden lezen, uiteraard met "moslim" i.p.v. "christen", "Koran" i.p.v. "Bijbel", "Islam" i.p.v. "Christendom", "islamofoben"i.p.v. "christofoben" enz.
  En hoe zouden zulke lezers dan deze spiegel waarderen? Ze zouden waarschijnlijk vol onbegrip zijn, zo valt te vrezen, want degenen die de verdediging van de Islam op zich nemen of voor moslims in de bres springen zijn vaak dezelfden als degenen die de scherpste kritiek op christendom en christenen uitstekend vinden. Een gezellig potje "christendom-bashen" is in die kringen net zo'n geliefd tijdverdrijf als "islamcritici-bashen". (Deze en dergelijke xenismen en neologismen hebben niet mijn eigen voorkeur, maar ik neem ze hier maar even over. Wonderlijk overigens, dat nieuwe Nederlands, met woorden als "bashen", "deleten", "kicken" en nog veel meer; ik heb me door een neerlandicus van naam laten uitleggen dat wanneer maar voldoende nederlanders dit gebruiken en van elkaar begrijpen, het dan dus Nederlands is. Het zij zo...)

  Door deze spiegel dringt zich aan mij een andere gedachte op dan die bij de gemiddelde christofoob zou opkomen. Ik zie wel dat zowel christendomcritici als islamcritici kunnen doorschieten en dat overdreven, misplaatste en onbillijke kritiek in beide gevallen storend kan zijn. Maar het is niet zo dat Islam en Christendom, resp. Koran en Bijbel, zich spiegelbeeldig tot elkaar verhouden als in dezelfde mate en/of voor het zelfde gedeelte gevaarlijk en dus gelijkelijk vatbaar voor dezelfde soort kritiek.
  Het eigenaardige is nu dat veel mensen het tot de kenmerken van een tolerante en verlichte geest vinden behoren om zich over christendom en christenen laatdunkend uit te laten, terwijl deze zelfde mensen voorop staan om critici van de Islam tot islamofoob te bestempelen. Intussen zijn er kwantitatief beduidend meer moslims dan christenen die door hun wijze van geloofsbeleving en gedrag aanleiding geven tot enige bezorgdheid, om het nu maar eens heel eufemistisch te zeggen. Anders gezegd: christofobie is in veel gevallen volstrekt irrationeel, kinderachtig en dom; maar wat vaak tot islamofobie wordt bestempeld is in veel gevallen volstrekt rationeel en helemaal niet dom of kinderachtig.
  Of het nou een aberratie van de ware Islam is of niet, het islamisme en de religieus geïnspireerde en met heilige teksten gerechtvaardigde terreur, waaraan weliswaar een kleine groep moslims deelneemt, maar waar grotere groepen moslims allerminst bijzonder afwijzend tegenover staan, is wel degelijk een reeel gevaar en heeft geen pendant in het Christendom.

  De spiegel toont een soort christendom-apologeet als spiegelbeeld van de islamapologeet. Wat direct opvalt is dat zo'n christendom-apologeet niet bestaat, of, als hij wel bestond en zich zo zo uiten, als een volstrekte idioot zou worden weggehoond. Maar islam-apologeten bestaan wel degelijk, in groten getale zelfs, en ze uiten zich ten naaste bij zoals hier in dit spiegelbeeld de fictieve christendom-apologeet, zonder dat ze als volstrekte idioten worden weggehoond. Integendeel, op deze wijze als islamapologeet je uiten zou een goede manier zijn om in brede kring zeer serieus te worden genomen en veel bijval te oogsten. Ra ra, hoe kan dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Kees Rudolf. Je zult misschien nog versteld staan, als je sommige reacties hier leest:

  Reacties Nujij:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu net even iets gezien van de EU propaganda op Nederland 2 en zag hoe in zeer clichématige sketches de AUtochtoon op een wijze wordt weggezet, als een absolute xenofobe debiel, zo als men een allochtoon nooit zou wegzetten. Kritiek op de EU werd zeer oppervlakkig en clichématig behandeld en het is duidelijk wat de boodschap van dat programma is: pro-eu en natuurlijk met Turkije erbij. Dat uit onderzoeken blijkt dat Turken vele malen xenofober en intoleranter zijn dan de clichématig afgebeelde autochtoon in die sketches van dat programma is een feit dat niet wordt vermeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @AVe,
  De debiliteit van de meeste reaguurders op NuJij, zoals die zich daar manifesteren, is inderdaad onthutsend. Op "hoeiboei" komen we onder de reaguurders ook wel eens warhoofden en vervelende trollen tegen, maar zo'n concatenatie van debiliteit als op NuJij ben ik nog niet eerder tegengekomen. Komt misschien omdat ik mij niet breed genoeg orienteer in de wondere wereld van het internet met zijn talloze weblogjes.
  Ik vraag me af of ik zulke domoren in het gewone leven wel eens tegenkom. Wat zou hun leeftijd en opleidingsniveau zijn? Misschien zit ik er naast, maar ik moet aan pubers denken, zo tussen 16 en 19 jaar, van wie de zelfingenomenheid evenredig is met hun onnozelheid. Misschien worden ze door hun reuze progressieve ouders de hemel in geprezen vanwege hun zelfstandig denkvermogen en prachtige progressieve opvattingen. In elk geval was de subtiliteit van deze "Spiegel" niet aan ze besteed, zo min als een Shakespeare-sonnet aan een gorilla. Waar geen denkvermogen is blijft de prikkel tot denken zonder werking.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Over 'christenen' gesproken..

  Afshin Ellian in Elsevier, 3.6.2009
  over Netjes:

  'CDA-kandidaat Netjes is anti-Westers'

  CDA-kandidaat Netjes is anti-Westers

  BeantwoordenVerwijderen
 10. saito, er zijn atheisten genoeg die zich bekeerd hebben. ik ben er zelf ook 1 van.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Niels. Tot welk geloof heb jij je bekeerd?

  Off topic: Hollman versus Prem

  http://www.telegraaf.nl/prive/4073877/__Theodor_Holman_versus_Prem__.html?p=

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgende zeer interessant, goede site zo te zien:

  compassdirect

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het woord "islamofoob" heeft naar mijn idee betrekking op mensen die andere maatstaven hanteren bij het bekritiseren van de islam dan bij het bekritiseren van (bijvoorbeeld) het christendom. Het is niet een label dat je zomaar op iedereen kan plakken die één of ander probleem heeft met de islam. Ik heb de indruk dat mensen die het christendom bekritiseren, hun kritiek vaker uitbreiden naar de islam en andere religies dan andersom. Waar ik niet tegen kan is dat kritiek op de islam -- intolerant, haatzaaiend, middeleeuws, feitelijk incorrect, verkondigt de superioriteit van een bepaalde groep ten koste van de samenleving als geheel, enz. enz. -- vaak niet in evenredige mate toegepast wordt op het christendom. Dat gemis aan relativeringsvermogen noem ik islamofobie. Laten we vooral religie uit zijn heilige hoekje halen! Dat houdt echter niet in dat je islamofobie niet mag benoemen als je het ziet.

  Met andere woorden: de reden waarom de omkering in dit artikel zo belachelijk is zou ook kunnen zijn dat islamofobie feitelijk vaker voorkomt dan christenfobie. Het hoeft niet alleen te gaan om beeldvorming of stigmatisering.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit artikel heeft nog niets van zijn kracht verloren.

  Alle religiës of wat daar voor doorgaat, zijn niets anders dan sektes.
  En hun volgelingen lijders van een psychische aandoening.

  Zolang de Christenen het voor het zeggen hebben in deze wereld zullen ze nooit een "broeder-religie" afvallen.

  Gelukkig komt met het binnenhalen van al die psychiatrische patienten uit het Midden-Oosten de discussie in een stroomversnelling, en zal het de evolutie alleen maar versnellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tijdens de holocaust werden al 6 miljoen christenen vermoord. Zo zie je waar kritiek op de bijbel toe leidt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ sb
  ("Met andere woorden: de reden waarom de omkering in dit artikel zo belachelijk is zou ook kunnen zijn dat islamofobie feitelijk vaker voorkomt dan christenfobie. Het hoeft niet alleen te gaan om beeldvorming of stigmatisering.")

  Een ander voorbeeld van stigmatisering is de Spaanse Griep. Daarover is ook veel meer geschreven dan over de verkoudheidsgolf van 2006.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze spiegel is echt 'spot-on'. Hier in Sydney word ik voortdurend geconfronteerd met kritiek op met name katholieken en het katholicisme (en ik moet toegeven dat ik me daarbij soms wel en soms niet kan aansluiten), maar waag het niet ook maar 1 kritiekpunt op de islam te uiten, want dat kan natuurlijk helemaal niet en is 'islamofoob' (heeft iemand de term 'katholiekfobie' al geponeerd?).' Echt, zo gaat het al jaren, maar het lijkt of het vooral de laatste tijd alleen nog maar toeneemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tja Herman van Veen is er ook zo een als Bleich. Met zijn domme NSB-vergelijking. Hoe geloofwaardig zijn al deze leiden eigenlijk met al hum verheven morele praatjes gebaseerd op een wereldbeeld dat niet verder reikt dan het links elitaire wereldje van de grachtengordel. Het is heel gemakkelijk om dit soort lieden als niet relevant terzijde te schuiven. Waar waren zij toen bv Ayaan met de dood werd berdreigd en waar zijn ze waar andere critici van de islam met de dood worden bedreigd. Nergens. Nee, voor dat totalitarisme hebben zij geen oog. Triest.

  BeantwoordenVerwijderen