We weten het, of we kunnen het weten(ingezonden) Uitgelicht: Karen Armstrong, weblog Anja Meulenbelt, 8.11.2009 Charter for Compassion.

Op 12 november wordt het Charter for Compassion gelanceerd, een initiatief van Karen Armstrong, een van de belangrijkste kenners van de werkelijke kern van alle grote godsdiensten. We weten het, of we kunnen het weten: de kern van al die religies is hetzelfde: liefhebben en recht doen. De Gouden Regel, van rabbijn Hillel: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet, is in varianten terug te vinden in christendom, judaisme, islam, hindoeisme en boedhisme.
Tegen polarisatie, tegen fundamentalistisch geweld in de godsdiensten, tegen cynisme en apathie.


Volledige tekst hierr.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

6 opmerkingen:

 1. Fijn hè dat wij voor de werkelijke Kern van de Godsdiensten bij Anja kunnen aankloppen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even dacht ik dat ik 'onze' Anja misschien maar moest melden dat de Gulden regel in tegenstelling tot alle andere religies, bij de islam alleen van toepassing is op mohammedanen onderling.
  Ongelovige honden passen niet in Allah's kleine denkraam. Maar ik reageer maar niet bij Anja. Het is alles paar'len voor de zwijnen. Anja kan de pip krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Door het in één adem noemen van zowel het christendom als het judaïsme, hindoeïsme en boeddhisme samen met de islam toont Anja Meulenbelt aan dat zij totaal geen enkel inzicht heeft in het gedachtegoed van deze verschillende geloven, bewegingen en levenswijzen.
  Ik kan ook wel Pol Pot, Joseph Stalin, Mao Tse Tung en Anja Meulenbelt in één zin noemen. Maar dan doe ik daar Pol Pot onrecht mee, deze politicus heeft zich bij mijn weten nooit met censuur bezig gehouden. (iedereen die kon lezen werd gevangen gezet) Wel was Pol Pot bezig met het verspreiden van leugens, net zoals de rest van het rijtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een interessant artikel van ex-moslim Ali Sina over waarom er geen Gulden Regel is in de Islam ondanks geboden daartoe in de Koran
  en de Hadith:

  Islam and the Golden Rule

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn ook dat de usual suspects Job Cohen, Tariq Ramadan en Awraham Soetendorp van de partij zijn bij deze warm gebakken lucht bijeenkomst. De eerste satraap van Amsterdam kan zo alvast netwerken om een nieuwe goedgelovigenschaar te bereiken...

  Hij moet natuurlijk wat: http://www.joostniemoller.com/2009/11/pvda-nieuw-west-spuugt-marcouch-uit/

  BeantwoordenVerwijderen