Dat schiet lekker op

Arabist_jansen

Arend Jan Boekestijn heeft het volk een dienst bewezen door ons te laten weten hoe Hare Majesteit over ons denkt. Het is niet zo goed dat hij hierom aftreedt.

Uiteraard beïnvloedt Hare Majesteit de gang van zaken in dit land het liefst van achter de schermen en in het verborgene. Wie niet. Maar in een modern land hoort invloed nu eenmaal niet stiekem te worden aangewend.

Wilders en zijn kiezers zijn gewaarschuwd. Laten we hopen dat er niet zoals bij Fortuyn en Van Gogh door wie dan ook hardhandig wordt ingegrepen.

De laatste keer dat ik Boekestijn trouwens sprak, was samen met Theo van Gogh in een visrestaurant. Ik moet daar vandaag onwillekeurig vaak aan terugdenken. Er zat nog een vierde aan tafel. Die leeft nog wel, hij verkeert in goede gezondheid, maar heeft zich wel uit het debat teruggetrokken.

Dat schiet lekker op. Driekwart.

HansJansen

25 opmerkingen:

 1. Dhr. Jansen;
  Ik vermoed dat die vierde man Paul Cliteur is? Inderdaad jammer.
  Hoe dan ook, jammer dat dhr. Boekestijn zijn biezen heeft gepakt. Er blijven zo nog minder personen over om volgend jaar (als niet al eerder) op te gaan kiezen.
  Groet conservatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Paul Cliteur is al lang terug van weggeweest. Hier op Hoeiboei staat bijvoorbeeld zijn Cleveringa-lezing. Met wat zoeken vind je nog meer van hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vierde man zoekt geen nieuwe publiciteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu Hans Jansen de comments blijkt te lezen, zie hierboven, maak ik snel van de gelegenheid gebruik hem mijn respect en bewondering over te brengen.
  Onder eigen naam, in het openbaar kritiek op politiek, de islam en op moslims leveren is in dit land anno 2009 een grotere heldendaad dan menig goedprater of nietsaandehander wenst toe te geven.
  Ik zeg vooral doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sluit me aan bij Paulus. Bedankt voor de heldere en gestructureerde uitleg over de Islam. Niet alleen in uw boeken, maar ook in de online publicaties.

  Ik blijf ook hopen dat er niet weer iemand opstaat die meent dat er hardhandig ingegrepen moet worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Arend Jan
  Het parlement bestaat uit volksvertegenwoordigers met een mandaat op zak wat direct verkregen wordt door de kiezer.
  Men zou denken 'soeverein', daar de burger soeverein is.
  Dat was wel de opzet maar helaas voor democraat in hart en nieren die vandaag leeft.

  De Volkspartij voor Vrijheid en DEMOCRATIE, nota bene, heeft in alle wijsheid en middels achterkamertjespolitiek, en dus buiten het zicht van onze open vrije moderne samenleving waar elke burger mee mag doen en er wetten zijn betreffende de transparantie van bestuur, besloten om die soevereiniteit van de burger eens danig aan te tasten.

  Is dit de manier om de kloof met de burger te dichten ? Is dit de les die geleerd is geworden door toedoen van Fortuyn ?

  In een halve dag tijd werd de dorpskletser, want dat is ie, zó onderdrukt dat hij "zelfstandig" tot de conclusie kwam dat het zo niet meer verder kon met hem.

  Heeft deze volksvertegenwoordiger dan zijn mandaat verkwanseld door zijn mond open te doen daar waar de Koningin, nota bene, hem beval (?) het gesloten te houden, is de ongestelde maar brandende vraag.
  Hebben dielui van de VVD hem persoonlijk, zijn familie of gezinsleden bedreigd of is hem een aardige vervangende baan aangeboden ?
  We zullen het niet weten.

  Een volksvertegenwoordiger die door toedoen van een ademocratische groepering (VVD) aangezet wordt om zijn rechten op te geven en het politieke pistool tegen het hoofd te zetten, riekt dat niet naar ongrondwettelijke mentaliteit ?

  Neen, niet de partij uitdonderen, wat overigens hun goed recht is, maar hem zó bedreigen dat hij vloeibaar wordt, is kennelijk de geschikste oplossing.

  Dat is de stand van onze democratie van vandaag de dag.

  En waar zijn de stemmers die Arend Jan verkozen hebben. Die hem hun mandaat hebben gegeven ? Door wie wordt Arend Jan vervangen en hoe beteuterd zijn zijn kiezers ?
  En pikken die dat ?

  Dat is de stand van onze democratie
  De haagse olievlek van minachting is groot.

  Maar de vervelende vraag blijft in de lucht hangen:
  Wat doen wij ?
  Laten wij het gebeuren dat door schimmigheden de samenstelling van de volksvertegewoordiging wordt veranderd ? En heeft Arend Jan invloed in zijn opvolging ?

  De majesteits arm is lang, verder reikt zij dan plaatsen waar de liefde voor Afrika bedreven wordt.

  Ik zou me daar maar eens druk om maken... die islam komt heus later wel.
  Dat is een makkie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @HansJansen
  U heeft Boekestijn ongetwijfeld nog ontmoet en gesproken op de avond in de Rode Hoed.
  Tijdens die discussie-avond over het na de moord op Theo van Gogh verschenen boek:
  "Hoe nu verder?"
  Boekestijn deed daar 'n zegje, u deed daar 'n zegje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch is het jammer dat Boekestijn gesneuveld is. Daarnaast lag hij net als Ayaan slecht bij de fractie omdat hij toch te een te vrije geest had voor die verstikkende fractiediscipline. Zijn ideeën over ontwikkelingshulp waren zeker goed. Dat de koningin een links elitaire mening heeft is geen verrassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe stond het er ook al weer ?

  Pas bij de 2 ring..

  En dan zelf eerst de Mayo maken

  Met groet,

  George van Kralingen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. .... dat dhr. Boekestijn zijn biezen heeft gepakt.


  yep, overduidelijk geen Wilders noch Fortuyn type

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kijk,
  dat Boekestijn even de moed had om uit de school te klappen over Hare Majesteits' minachting voor het geuzenvolkje, soit.
  Hij had even de moed.
  Wat hem heeft bewogen om de handdoek in de ring te gooien?
  Rutte zal daar wel meer van weten.
  Waarschijnlijk is 'r 'n "Offer you can't refuse" vanuit de VVD-top naar Boekestijn uitgegaan.
  Triest allemaal, zeer triest.
  Maar @HansJansen moet niet 'n verhaaltje gaan ophangen dat zijn laatste ontmoeting met Boekestijn 'n etentje met Theo van Gogh, Boekestijn en een Grote Onbekende is geweest.
  Daar kan Annelies van meepraten.
  Toch?
  Annelies?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is inderdaad een ondragelijke gedachte dat mensen door moord, intimidatie of uit voorzorg maar niet meer meedoen aan het nationale debat. Wat zou het fijn zijn als het anders was.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Is dit niet enigszins voorbarig? Het feit, dat het AJB als kamerlid is opgestapt, betekent toch nog niet, dat hij uit het openbare debat is verdwenen.
  Mij bevreemdt het veel meer, dat hij deze 'fout' zo gemakkelijk heeft begaan. Waar iedereen toch weet heeft van de geheimhoudingsplicht, loopt AJB bijna leeg bij de eerste de beste microfoon. Alsof hij op zoek was naar een excuus om op te stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat Boekestijn onfatsoenlijk is geweest, door te zeggen wat de Koningin van het parlement vindt, is juist. Dit is echter geen reden om zijn functie als volksvertegenwoordiger op te geven.
  Hij heeft géén strafbaar feit gepleegd.

  In dezelfde volksvertegenwoordiging als die van Boekestijn zit ook Paul Tang.
  Hij pleegde wel een strafbaar feit door stukken uit de miljoenennota te lekken naar RTL Nieuws. Hij is door zijn partij de PvdA slechts symbolisch bestraft door hem een maand lang zijn woordvoerderschap te ontnemen.
  Hij geeft zijn functie niet op en wordt ook niet strafrechtelijk vervolgd.
  Iets met 'meten met 2 maten' en 'doofpot'.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Waar iedereen toch weet heeft van de geheimhoudingsplicht.....

  Een volksvertegenwoordiger heeft toch één hoogste plicht, dat het belang van de kiezer dienen moet ?
  Dit gaat toch boven alles ?  "Arend Jan Boekestijn heeft het volk een dienst bewezen door ons te laten weten hoe Hare Majesteit over ons denkt."

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Dirk,
  Mee eens, maar dat was niet de achterliggende gedachte van AJB toen hij uit de school klapte. Anders had hij zijn standpunt wel verdedigd en was hij niet zo gemakkelijk opgestapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Helaas,in dit land wordt alles bekokstoofd in achterkamertjes.Het gepeupel,zoals genoemd door die lieden,telt niet mee dan alleen voor de centjes.Hopelijk zal Wilders beter worden afgeschermd dan Fortuyn en v.Gogh,hoewel je dan denkt aan die achterbakse lieden met die van Amstberg voorop!
  Jammer dat "het gepeupel"niet EEN groep vormt om een einde te maken aan die terreur vanuit het Haagje!
  Bedankt Hr.Jansen voor Uw inzet om duidelijk weer te geven de gevaren welke ons bedreigen!Hopelijk laat de Nederlandse Gestapo U met rust........

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geheimhoudingsplicht? Hoezo, waar staat die plicht dan?

  Er is geen schending van een geheimhoudingsplicht, gewoon omdat een dergelijke plicht niet bestaat.

  Dat je kan afspreken om over de inhoud van besprekingen te zwijgen, dat kan natuurlijk en is weinig fraai, maar soms zijn er hogere verplichtingen dan het nakomen van een informele afspraak.

  Dat geldt m.i. hier, want het is me nog al wat, de majesteit die zich veroorlooft om een groot deel van har volk in de hoek te zetten als ongewenste figuren. Te erger natuurlijk omdat het hier vaak mensen zal betreffen die echt gruwelijke last hebben van de streken van links, die niet alleen tot de multiculturele ellende hebben geleid, maar ook nog eens tot een verloedering van de leefomgeving van betrokkenen en een dramatische verslechtering van hun leven.

  Maar dat kan majesteit kennelijk niets schelen. Maar ach, dat dat zo is wisten we natuurlijk al uit haar kersttoespraken, waarin ze steeds weer warme woorden spreekt over de offers en solidariteit die opgebracht moeten worden (door wie: de werkende bevolking), waarbij ik nooit maar dan ook nooit de indruk heb gekregen dat zij solidariteit zou zien als een wederkerig begrip.

  Ook uit haar eigen gedrag (zelfs niet als gebaar lijdt zij mee met de koopkrachtdaling van haar volk) blijkt niet dat zij de gedachte heeft te behoren tot de mensen die solidariteit met anderen zouden dienen te betrachten. Wel kan er uiteraard breeduit gesproken worden over hoe naar het allemaal niet is voor de Oranjes, en hoe zwaar de taak die zij hebben.

  Ach, denk ik dan, werken in een goudmijn lijkt me behoorlijk wat zwaarder dan het je behangen met de vruchten van dat werk. Maar aan dat soort zelfrelativering lijkt ze me ook niet te doen.

  Ik vind het in ieder geval goed om te weten welke gevoelens de koningin koestert over dat deel van het volk dat kennelijk redenen heeft om er anders over te denken dan de majesteit behaagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. "Laten we hopen dat er niet zoals bij Fortuyn en Van Gogh door wie dan ook hardhandig wordt ingegrepen."

  Dat zou te veel onrust geven om te laten gebeuren, dus ik denk echt dat we ervanuit mogen gaan dat men er alles aan doet om het te voorkomen. Iedereen weet donders goed dat als Wilders wordt omgelegd, de rapen nogal gaat zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ...gedachte van AJB toen hij uit de school klapte. Anders had hij zijn standpunt wel verdedigd en was hij niet zo gemakkelijk opgestapt.

  Maakt niet uit. Boekestijns enige eerste taak is het belang van zijn kiezers te verdedigen ( enj dat van de VVD dient op de tweede plaats te staan) en dat besef is er bij hem niet. Hij dient zich te verantwoorden bij zijn kiezers, niet bij eof duistere en schimmige "commissie". ( Wie geeft ons de garantie dat men hem niet gedwongen heeft, met het mes op de keel, om zijn handtekening te zetten ?)
  De les is deze, dat dit besef zowel bij de VVD, als bij B. zelf niet aanwezig is.
  En dat is erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ...het hier vaak mensen zal betreffen die echt gruwelijke last hebben van de streken van links, die niet alleen tot de multiculturele ellende hebben geleid, maar....

  Streken van Links, Caroline ?

  Verlies van verstand ziet men vaak bij fanatieke aanhangers.

  Nog steeds braaf en trouw VVD-lid ?
  Dat Boekestijn onfatsoenlijk is geweest, door te zeggen wat de Koningin van het parlement vindt, is juist.


  Misschien was de uitnodiging, vanuit een democratisch oogpunt gezien, wel zeer onfatsoenlijk.

  De volksvertegenwoordiging uitnodigen voor een pot koffie, om daarna een (onbeperkt) stilzwijgen af te dwingen ?
  Zijn de Kamerleden bedreigd, grote geldsommen aangeboden ?

  We weten het niet, maar gezien AJB's vertrek stond er heel wat op het spel !

  Voor VVD-leden, om de kloof tussen de politiek en burger te dichten (niet lachen mensen), een mooie aanleiding om duidelijkheid en transparantie van de partij te eisen of het lidmaatschap op te zeggen.
  Dat niet doen is ook een keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja hoor, voor wat betreft de multicul en de import van kanslozen, gaat het toch echt om 'linkse streken'. Toen de VVD nog in de regering zat, werd een generaal pardon tenminste nog tegengehouden.

  En dat de majesteit zich graag omringt met mensen die zij nog niet meent in de zak te hebben, vandaar haar voorkeur voor links, is een feit van algemene bekendheid, net zoals dat zij in haar kersttoespraken ook die denkbeelden ondersteunt (dat gezwatel over door ons op te brengen solidariteit enzo, niet alleen met mensen die het minder hebben maar bovenal met haar en haar familie).

  Dit alles poetst niet weg dat de VVD zich zeer slecht gedragen heeft door AJB te verwijderen om iets dat gewoon zijn taak als vollskvertegenwoordiger is. Rutte was natuurlijk al op zijn vertrek uit vanaf het moment dat hij zulke lelijke dingen over Rutte gezegd had on camera. Maar dat zou kinderachtig geleken hebben, dus toen kon AJB niet verwijderd worden (ook nog eens zo kort na Verdonk).

  En inderdaad, ik ben nog VVDlid, en dat is inderdaad een keuze. Ik zou namelijk echt niet weten welke andere politieke partij ik zou moeten steunen, die zijn me namelijk allemaal veel te links, ook de PVV met zijn hang naar staatsinterventie.

  Maar natuurlijk: ik zou een eigen partij moeten oprichten, met als speerpunt het vaststellen van maximale overheidsuitgaven van 20% van het BNP, het niet toelaten tot het volksverzekeringssysteem van mensen die er nooit premie betaald hebben en de koning(in) uit de regering halen. Ook zou ik alle privacy-aantastingen van de afgelopen jaren ongedaan maken.

  Kortom, in een ideale wereld zou het allemaal anders zijn dan het nu is, en zou ik geen lid van de VVD meer zijn, maar van een echt liberale partij, want dat de VVD ook met het staatsinterventiesysteem besmet is, dat lijkt me wel duidelijk, zij het mogelijk iets minder dan andere partijen. En een half ei is misschien niet veel, maar wel meer dan een lege dop.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. En inderdaad, ik ben nog VVDlid, en dat is inderdaad een keuze. Ik zou namelijk echt niet weten welke andere politieke partij ik zou moeten steunen,...

  Je hoeft geen lid te zijn van een partij, je kan ook gewoon nergens bij willen horen.
  En dat je je met deze onfatsoenlijke partij toch verbinden wil..... meid toch.
  Stel dat je vrienden er achter komen..
  Of je moeder
  Je ex..
  nou wat dan ?
  Hoe leg je dat uit ?
  Of als je man per ongeluk iets tussen jouw papieren vindt..
  Weer herrie !
  Joh, zet die fles wiskey opzij en royeer je zelf ! Ga met dat geld iets leuks doen, shoppen of zo. Een verstandig boek kan ook.
  Kap met je duistere periode in je leven. Durf te leven, kies voor jezelf !
  Nou ?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zie hierboven: Het enige wat nog de veiligheid van Geert Wilders garandeert dat de rapen 'nogal gaar' zouden zijn als hij wordt omgelegd. Zelfs dat betwijfel ik. Zoiets wordt een leermomentje.

  BeantwoordenVerwijderen