Politie betaalt 26.000 euro voor hoge politie-opleiding van hoofddoeken-bij-de-politie-bepleiter Ahmed Marcouch

Plus 2 Updates! 12.11.2009: 'Waarom pruimt Nieuw-West Marcouch niet?' hierr.

En: 'Lokale rel rond Marcouch wordt drama voor gehele PvdA' hierr.

Uitgelicht:
26.000 euro voor Ahmed Marcouh, Het Parool, 10.11.2009

"In de ophef [hier, hier en hier] rond Marcouch werd bekend dat hij onlangs een hoge politieopleiding heeft gevolgd. De politie heeft voor hem die opleiding van 26.000 euro, die toegang kan geven tot de korpsleiding, betaald. Volgens ingewijden was het niet de bedoeling van Marcouch om een alternatief te hebben voor een politieke functie, maar volgde hij de opleiding omdat 'zijn hart' nog deels bij de politie ligt. Marcouch werkte eerder bij de Amsterdamse politie."

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

9 opmerkingen:

 1. Het geld kan niet op als het om allochtonen gaat.0

  Volgens berichten zou de plaatselijke pvda hem niet als partijleider willen hebben. De redenen zijn nogal uiteenlopend. Uit de berichten wordt het me niet echt duidelijk wie nou de drijvende kracht is achter dat nee voor Marcouch. Enerzijds is er terechte kritiek van seculier-gezinden die terecht vinden dat Marcouch de islam er steeds te veel bijhaalt, maar zorgwekkender is de andere bron van kritiek, namelijk van moslims. want Marcouch zou te progressief en zelfkritisch zijn en ook nog te positief over homo's zijn geweest. Ik vrees dat het met name de reactionnaire krachten zijn die Marcouch niet willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volg de links in de tekst Rudolf, met name de 2e en de 3e, dan kom je er wel achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laatste nieuws over de lijsttrekker in Nieuw-West. Je moet een soort kremlinoloog zijn om tussen de regels door te lezen wat hier aan de hand is. De leden kunnen zich nog uitspreken dus deze kwestie is nog lang niet de wereld uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marcouch op 1, Baâdoud op 2

  En blijkbaar niemand die zich er aan stoort dat er in een Nederlandse stad ruzie is om welke Marokkaan lijsttrekker moet zijn van een Nederlandse politieke partij. Wat zijn we diep gezonken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Betaal deze week 2000 euro belasting,over 2007,Ambtenaren weten er wel raad mee,het gaat op aan hoofddoeken.Vinden ze het gek dat je kotst van dit kabinet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is niet mogelijk om moslim te zijn en voor de politie te werken. Een politieagent moet zich aan de Nederlandse wet houden, een moslim moet aan het einde van de ramadan zo veel mogelijk joden neer houwen (volgens de koran). Ik heb nooit gehoord dat een moslim een voorbehoud heeft gemaakt op de ritus en de gebruiken en de aannames die een onweerlegbaar geheel van zijn religie zijn.

  Een politieagent moet een eed moet zweren bij het in dienst treden. Een moslim kan dit niet, dus hij moet hebben gelogen. Hierdoor kan het volgende waar zijn, of de agent is geen moslim, hij doet maar alsof hij een moslim is. Of de moslim blijft trouw aan zijn religie en heeft daarom gelogen bij zijn ambtseed, en daardoor is zijn eedsaflegging ongeldig.

  Als iemand zoals Marcouch verklaart een moslim te zijn en aangeeft dat hij zich laat leiden door zijn geloof dan moet dit een reden zijn om aan te nemen dat hij nooit voor de politie kan werken. Het uitgeven van € 26.000,- is daardoor weggegooid geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Na de raadsvragen van de VVD nu Kamervragen van PVV'er Hero Brinkman, die Marcouch op non-actief wil zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als regelmatig lezer van Het Parool kan ik de berichtgeving rond het onderwerp ´Marcouch` in die Amsterdamse krant al een tijdje goed volgen. De lacunes in die berichtgeving zijn opvallend. Ik ben er nog niet uit of de journalisten, die deze berichtgeving verzorgen, gewoonweg onkritische sufferds zijn, of dat ze planmatig en systematisch te werk gaan om volgens afspraak Marcouch in een zo gunstig mogelijk daglicht te stellen. In het laatste geval is de vraag waarom ze dat zo nodig vinden.

  BeantwoordenVerwijderen