Anja Meulenbelt loopt zich warm voor de volgende Kristallnacht

Citroen20yz

Wordt het niet eens tijd om geen aardgas meer uit Rusland te consumeren? Het autoritaire regime van Poetin en Medvedev neemt een loopje met de mensenrechten. Hun zetbazen in de Kaukasische provincie Tsjetsjenië voeren een schrikbewind. Verdedigers van de mensenrechten worden er straffeloos en aan de lopende band uit de weg geruimd.

Een ander goed idee. Geen aardolie meer importeren uit Saoedi-Arabië, een van de allerergste landen als het gaat om mensenrechten. Met instemming citeer ik uit de bijdrage van GroenLinks-leider Femke Halsema aan het debat over Dynamiek in islamitisch activisme, een rapport van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid.

Halsema riep op 6 september 2007 op tot een strengere behandeling van Saoedi-Arabië. “Confrontatie moet er zijn met die islamitische regimes die de mensen- en de vrouwenrechten systematisch schenden. Een schrijnend voorbeeld is wel Saoedi-Arabië, een land dat op alle schalen van mensenrechten het slechtste scoort, maar in vrijwel alle politieke debatten aan de aandacht ontsnapt. Nederland onderhoudt levendig economisch verkeer, levert zelfs nog militaire goederen en wapens, zoals het Nederlandse bedrijfsleven jarenlang voor zijn werknemers niet-joodverklaringen moet ondertekenen. Een mensenrechtendialoog vindt alleen pro-forma plaats. Dit is beschamend, zeker als wij tegelijkertijd elders islamitische bewegingen - en terecht - de les lezen. Nederland en Europa zouden veel consequenter en strenger op moeten treden: geen wapens meer moeten leveren èn zwaar protest - op straffe van sancties - aantekenen tegen antisemitisme van overheidszijde.”

Maar goed. We kunnen niet zonder gas om onze huizen te verwarmen en niet zonder brandstof voor onze auto’s. We kunnen wel zonder dadels en schoonheidsmiddeltjes. Deze producten worden namelijk geplukt of gemaakt in Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Merkwaardig toch hoe activisten wel in beweging komen als ‘De Joden’, pardon de zionisten, een loopje nemen met de mensenrechten.

SP-senator Anja Meulenbelt houdt ons bijna van dag tot dag op de hoogte van de acties bij Nederlandse winkels en supermarkten. Een heuse badjassenbrigade heeft onlangs een ’International Boycot AHAVA Day’ georganiseerd. Meulenbelt kijkt jaloers naar Engeland, waar de boycotbeweging tegen Israëlische bedrijven veel krachtiger is omdat de Britten niet zouden lijden aan schuldgevoel tegenover de Joden vanwege de massamoord in de Tweede Wereldoorlog.

In strijd met de feiten beweert Meulenbelt: “Britse Joden werden niet weggehaald, de bevolking is niet medeplichtig geworden.” Dat geldt namelijk niet voor de vijf jaar lang bezette Kanaaleilanden voor de Normandische kust, waar de plaatselijke autoriteiten net zo behulpzaam waren met het opsporen van Joden als in Frankrijk en Nederland het geval was.

Israëlische dadels mogen we ook niet eten van Anja. Dankzij haar weten we verder dat de anti-globaliste Naomi Klein voorop loopt in de strijd tegen ‘De Joden’, pardon de zionisten. Kortom, Anja’s fotoalbum staat vol met artikelen over de boycotbeweging tegen Israël.

Heeft Anja Meulenbelt iets tegen ’De Joden’? Nee, natuurlijk niet. Vorig jaar nog bezocht ze de jaarlijkse herdenking van de Kristallnacht, waar door oprechte antiracisten werd stilgestaan bij het massale door het nazi-regime georganiseerde geweld tegen de Duitse Joden in november 1938.

Laat ik het daarom positief zien. Met haar hartverwarmende steun aan de boycotacties loopt Anja Meulenbelt zich warm voor de volgende herdenking van de Kristallnacht.

Carel Brendel

8 opmerkingen:

 1. Anja Meulenbelt kan zich de Kristallnacht nog goed herinneren. Ze had - potjandikkie- bijna haar nagel beschadigd bij het oppakken van een iets te grote steen. Maar het is gelukkig toch nog goed gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu was het al enige tijd bekend dat je nou niet over een zwaar kaliber aan geestelijke vermogens hoefde te beschikken om in de Eerste Kamer plaats te kunnen nemen. Dat is met dit stuk van Carel maar weer eens haarfijn aangetoond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Abjecte types als Meulenbelt en Naomi Klein maken zich schaamteloos tot nuttige idioten voor de verdervelijke ideologie uit Saoedi-Arabië en Iran, waar de haat naar Israël een speerpunt van islamitische intolerantie is geworden. Blijf Israëlische producten kopen en zeker als er zo'n belachelijke boycot is. Boycot daarentegen de producten uit landen zoals Saoedi-Arabië, helaas exporteren ze naast olie, alleen maar haat. Het is van het grootste belang dat de schaamteloze apartheid en discriminatie van niet-moslims in dat land en ook in andere islamitische landen aan de kaak worden gesteld. De anti-Israël-activisten doen dat natuurlijk niet, want zij kijken de andere kant uit bij islamitische intolerantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het verbaast me al een aantal jaar hoe veel tijd die Meulenbelt schijnt te kunnen besteden aan al haar persoonlijke kruistochtjes tegen het Westen en Joden t.b.v. het islamofascisme. Een lid van de Eerste Kamer heeft blijkbaar niet veel te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Even op een rijtje.
  "De Joden", zionisten,..

  Zijn mensen in Israel niet gewoon Israeliers ? En veelal van westerse origine, maar niet uitsluitend ?
  Zijn Nederlandse joden in ww2 in aantal vier keer minder uit hun huizen gehaald dan de vierhonderdduizend niet-joodse Nederlanders door.... Niet-Nederlandse Duitsers ?
  Zijn Palestijnen van hetzelfde geloof als Nederlandse islamieten ?
  En dat ze wel hulp krijgen vanuit Nederland maar niet van hun moslim broeders in S.A en Iran ?

  En waarom zouden we solidair moeten zijn met Israel, terwijl dat land een atoomwapen op elke Europese hoofdstad heeft gericht staan ?
  En kristalnacht was toch in Duitsland en niet in NL ?

  erg verwarrend allemaal hoor.

  Een ander goed idee. Geen aardolie meer importeren uit Saoedi-Arabië, een van de allerergste landen als het gaat om mensenrechten.


  Geweldig !
  Gaan we dan ook goederen uit China weren ? Of India met zijn kaste systeem en het ritueel levend verbranden van weduwen ? En welk alternatief nemen we dan voor S.A ? Chavez oil, Nigeria of toch maar Koeweit?

  En als wij ons het morele recht toe eigenen, mogen andere landen dan ons met gelijke munt terug betalen ?
  Want waarom zou S.A ons niet mogen boycotten vanwege gebrek aan vrouwenrechten in NL (gemeten naar islamitische maatstaven ?)

  Of is het wijzen met het vingertje een alleenrecht voor het westen ?
  Maken wij de morele dienst in de wereld uit ?

  “Britse Joden werden niet weggehaald, de bevolking is niet medeplichtig geworden.” Dat geldt namelijk niet voor de vijf jaar lang bezette Kanaaleilanden voor de Normandische kust, waar de plaatselijke autoriteiten net zo behulpzaam waren met het opsporen van Joden als in Frankrijk en Nederland het geval was.


  Authoriteiten waren zo behulpzaam. Idioter kan het haast niet.
  Stel je bent bezet, Rotterdam is in puin gegooid, het leger heeft zich overgegeven en de wapens neergelegd, overal stikt het van gewapende moffen en Sufferdje Brendel noemt zo iets "Behulpzaam zijn".
  Ik noem dat: "Geen opties meer hebben na een MACHTSoverdracht"

  Meulenbelt beschuldigt valselijk haar voorouders ervan dat zij medeplichtig waren aan de dood van zo'n 102.000 joodse Nederlanders.
  Ik hoop dat ze goede argumenten kan vinden. "Mein kampf" is uit fatsoens overwegingen verboden, maar mevrouwtje de volksvertegenwoordiger mag wel aan zulk geschiedenisvervalsing doen ?

  Het kan nog gekker:
  Halsema riep op 6 september 2007 op tot een strengere behandeling van Saoedi-Arabië. “Confrontatie moet er zijn met die islamitische regimes die de mensen- en de vrouwenrechten systematisch schenden.

  Halsema riep niet op tot een boycot tegen de USA toen die Illegaal en volledig onnodig oorlogje gingen spelen in Irak.
  Toen werden neit alleen vrouwenrechten geschonden, maar dat van iedere burger en vele generaties burgers erna.
  Kennelijk gelden dan andere overwegingen.
  Er is niets schadelijker voor de westerse wereld dan een onterechte oorlog voeren.
  Maar Boycotten en mensenrechten ? ho maar.

  deze is ook leuk:
  Nederland en Europa zouden veel consequenter en strenger op moeten treden: geen wapens meer moeten leveren èn zwaar protest - op straffe van sancties - aantekenen tegen antisemitisme van overheidszijde.”

  Hee, waar zijn nu die vrouwen- en homo-rechten nu ineens naar toe ?


  U ziet het.
  Het allemaal niet zo gemakkelijk.
  Vooral als men geen serieuze boeken lezen wil. En eigen gelijk de boventoon voeren laat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Kristallnacht herdenking ? Is dat niet de verdraaiing van de holocaust waarbij beweerd wordt dat er 6 miljoen mensen vermoorde werden "vanwege hun religie en anders zijn". Daarmee de moord op etnische Joden ontkennend en voorhoudend dat islamkritiek zou leiden tot een nieuwe massamoord "vanwege hun religie" ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Dirk

  Israeli's zijn nu eenmaal in meerderheid zowel etnisch Joods als politiek Zionistisch.

  Overigens zijnmeer dan de helft van de Joodse Israeli's ven NIET-Europese origine, maar óf zelf nog óf (klein)kinderen van de bijna een miljoen Joden die voor, tijdens en na de stichting van het herboren Israel uit de Arabische/moslimlanden zijn getrapt.

  """Zijn Nederlandse joden in ww2 in aantal vier keer minder uit hun huizen gehaald dan de vierhonderdduizend niet-joodse Nederlanders door.... Niet-Nederlandse Duitsers ?"""

  Wat een verwrongen manier om iets onvergelijkbaars tóch te vergelijken, Dirk.

  Er woonden in 1940 +/- 130.000 Joden in NL, dat een bevolking had van +/- 9 miljoen zielen.

  Er zijn dus tussen 1942-45 107.000 van die Joden weggesleept door de Moffen en hun helpers. De rest was of ondergedoken of had nog op het nippertje naar het buitenland kunnen vluchten. Van de west-Europese landen is uit NL het hoogste percentage Joden gedeporteerd.

  Zo'n 5000 gedeporteerden overleefden de Nazi-kampen en keerden terug in een door vijf jaar Duitse propaganda nog antisemitischer Nederland dan het voor de oorlog al was. De goeien niet te na gesproken.

  Het doel van de Jodenvervolging was het einde van het Joodse volk in Europa, dus zeg maar MOORD.

  Het doel van het naar Duitsland sturen van honderdduizenden Nederlandse jongemannen was Arbeidseinsatz, niet moord, hoe rottig ze het ook hebben gehad en hoeveel er ook - voornamelijk door geallieerde bombardementen - zijn omgekomen.

  """Zijn Palestijnen van hetzelfde geloof als Nederlandse islamieten ?"""

  Eh... ja! Vrijwel alle Palestijnen in de "Palestijnse gebieden" zijn moslim. Bijna alle Christen-Arabieren zijn daar allang weggepest.

  En ja, ik weet dat er verschillende stromingen zijn in de Islam, maar ze hebben allemaal de Jihad hoog in het vaandel en daar gaat het m.i. maar om!

  BeantwoordenVerwijderen