Propaganda?

Loes

'De publieke omroep moet zich verre houden van islamitische propaganda' schrijft Amanda Kluveld op de Volkskrantsite van 25 september jl.
Kluveld beschrijft een clip:

"Kijk dan eens naar de clip van Schooltv, die bedoeld is voor groep 6-8. Die gaat over het katholieke meisje Evangeline en het moslimjongetje Sabar. De kerk van Evangeline wordt bezocht, maar het grootste deel van het filmpje gaat over Sabar. Hij neemt de presentator en Evangeline mee naar de moskee. Nog op straat trekt Sabar een zwarte doek tevoorschijn.

‘Maar eerst moet zij een hoofddoek om,’ zegt het ventje dwingend. Evangeline doet dat braaf. ‘Zij moet’ dat immers en de presentator stelt er geen vragen over. Sterker nog, hij is enthousiast als hij het meisje met de zwarte lap over haar krullen ziet: ‘Ja, het staat je goed!’

Veel verschillen dus, maar ook veel overeenkomsten tussen het katholicisme en de islam, is de conclusie van de presentator nadat het moskeebezoek is voltooid."

Loes Luca leerde ons in 2005 in het kinderprogramma 'Het Klokhuis' reeds het volgende:

(...)"Creatieve hoogheid Loes Luca, wat is er in haar gevaren? In het kinderprogramma Het Klokhuis mochten we haar onlangs zien acteren en een warm pleidooi zien houden voor de hoofddoek. Ze vond het zo'n leuk kledingstuk en de wijze les die ze gaf dat deze bedekking goed kan helpen tegen ongewenste intimiteiten, zal ik nooit vergeten. Loes Luca, het ging je zo gemakkelijk af dit de Nederlandse kindertjes uit te leggen. Kun je met evenveel gemak aan de kindertjes uitleggen waarom die lap stof juist niet gedragen moet worden (o.a. rachitis), en dat zodanig dat je niet de kans loopt voor racist te worden uitgescholden?"
A.v.d.Veer

Volledige tekst hier.

Lees hierbij ook: 'Wilders is niet de oorzaak, maar het gevolg van de problemen': hierr.

1 opmerking:

  1. Het is heel goed van Amanda Kluveld om dit te signaleren en ze moet zich niets aantrekken van de domme reacties van de reageerders bij Volkskrant. Het is een systematische propaganda die kinderen rijp moet maken om kritiek de islam te accepteren, en dan ook nog vooral de meest intolerante orthodoxe eisen als normaal te zien. Uiteraard zal die zelfde publieke omroep nooit een programma maken waarin moslims eens worden geprikkeld om eens wat meer open te staan voor anderen culturen, nee het is steeds éénrichtingsverkeer. Daarom is het van belang dat ouders de kinderen op een speelse wijze ook wijzen op de intolerante kanten van de islam. Deze programma's spelen een kwalijke rol.

    BeantwoordenVerwijderen